Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Leevon Saldus" galvenā trenera amatā Landmani nomaina vācietis Lipferts

Emils Ozerinskis

"Leevon Saldus" galvenā trenera amatā Landmani nomaina vācietis Lipferts
Bjorns Lipferts. Foto: Greifswalder FC

Par "Optibet" Nākotnes līgas komandas "Leevon Saldus" galveno treneri kļuvis 41 gadu vecais vācietis Bjorns Lipferts, kuram darbā ar komandu asistēs līdzšinējais kluba galvenais treneris Māris Landmanis.

"Leevon" klubam šis būs desmitais jubilejas gads. Tas iezīmējies ar pirmo maiņu galvenā trenera postenī. Līdz šim Nākotnes līgā komandu vadījušais Māris Landmanis atstājis savu līdzšinējo posteni, pievēršoties trenera astistenta amatam un turpinot kluba organizatorisko darbu veikšanu.

Par "Leevon Saldus" galveno treneri kļuvis 41 gadu vecais speciālists no Vācijas Bjorns Lipferts. Viņa iepriekšējā darba vieta bija Vācijas ceturtās līgas klubs "Greifswalder", kura rindās aizvadītajā sezonā spēlēja bijušais "Leevon Saldus" futbolists Artis Lazdiņš.

Jaunais "Leevon Saldus" galvenais treneris ar sevi iepazīstināja intervijā kluba mājas lapā:

Mani sauc Bjorns Lipferts, esmu 41 gadu vecs un līdz pievienošanās brīdim Saldus komandai, strādāju Greifswalder FC par Akadēmijas vadītāju. Tāpat man ir augstākā izglītība sporta zinātnē un spēļu analīzē. Papildus šim esmu ieguvis arī trenera UEFA A licenci. Pirms strādāšanas Greifswalder FC, no 2009. līdz 2019. gadam strādāju TV Dinklage: pēc studijām kļuvu par kluba vadītāju un 10 gadus biju atbildīgs par sporta attīstības procesu uzlabošanu un talantīgu futbolistu apzināšanu, kā arī viņu progresa attīstīšanu. Par tām pašām lietām vēlāk es biju atbildīgs arī kā Vācijas Futbola asociācijas darbinieks (2018-2022). No 2019. līdz 2021. gadam es strādāju par Frisia Goldenstedt galveno treneri un tad atgriezos atpakaļ Greifsvaldē.

Kādēļ Leevon Saldus? Un kāds bija tavs pirmais iespaids par Saldu?
Kad pagājušajā vasarā pirmo reizi nokļuvu Saldū, es iemīlējos pilsētā – ļoti tīra, zaļa pilsēta ar daudziem parkiem un sakoptām vietām. Cilvēki likās ļoti jauki un viesmīlīgi, turklāt apmeklējām Saldus Sauli, kas bija patiešām iespaidīgi. Šīs vizītes laikā man bija iespēja divas reizes novadīt arī treniņus laukumā kopā ar galveno komandu. Man ļoti patika puišu mentalitāte un atvērtība! Es pieprasu no savām komandām 100% attieksmi, tāpēc esmu pārliecināts, ka mēs lieliski saderēsim! Pēc šīs vizītes uzturējām kontaktus ar kluba vadību un pienāca brīdis, kad bija iespēja vienoties par turpmāku sadarbību un tā nu mēs ar klubu vienojāmies par ilgtermiņa sadarbību.

Tavuprāt, kāds būs lielākais izaicinājums?
Lielākais izaicinājums būs pēc iespējas ātrāk iepazīt vienam otru un radīt mums kā komandai kolektīvu identitāti un kopības atmosfēru.

Kādēļ cilvēkiem vajadzētu sekot līdz mūsu komandai un nākt atbalstīt spēlēs?
Jo skatītāji var sagaidīt ļoti aktīvu un azartisku komandu, kas vēlas domāt un spēlē uzbrūkošu futbolu.

Tavuprāt, kāds būtu labs rezultāts mūsu komandai nākamajā sezonā?
Pēc aizvadītās sezonas aizraujošajām pēdējām spēlēm galvenais mērķis ir pēc iespējas ātrāk distancēties no trim citām komandām, lai neatliktu visu uz sezonas beigām. Mēs vēlamies attīstīt noteiktu spēles stilu un vēlamies attīstīties kā klubs un komanda. Precīzu mērķi definēsim pirmssezonas beigās.

Izmantotie resursi:
https://leevon.lv/leevon-saldus-kom...

  +1 [+] [-]

, 2023-01-31 20:17, pirms gada
Lai izdodas Saldus klubam kādu dienu iesoļot Virslīgā!

     [+] [-]

, 2023-01-31 22:16, pirms gada
Autor, Lazdiņš joprojām ir Greifswalder rindās

  +1 [+] [-]

, 2023-01-31 23:17, pirms gada
Vai vācietim maksās algu?

     [+] [-]

, 2023-02-01 02:53, pirms gada
Tā neko!

     [+] [-]

, 2023-03-04 13:44, pirms gada
Būtu jau labi virslīgu paplašināt ar Saldu teiksim.Pārāk daudz komandu no Rīgas.