Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līgas treneru komentāri

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pēc vakar aizvadītajām 2. kārtas spēlēm Latvijas čempionāta 1. līgā komentāros par spēlēm portālam eSports.lv dalījās vairāku komandu galvenie treneri.

"Tranzīta" galvenais treneris Aleksandrs Žižmanovs par zaudējumu "Daugavai" ar 0:3: "Pretinieki bija labāki. Mums gan arī bija iespējas iesist un izglābt spēli, bet tās neizmantojām. Turklāt otrā puslaika sākumā bija noraidījums, mums vēl bija momenti, tomēr nekā. Pagaidām grūti spēli komentēt – man kā trenerim vēl tā ir jāizanalizē un jāpadomā. Spēlēja visa komanda, un kaut ko tagad konkrēti pateikt, kas nebija labi, nevaru. Strādāsim tālāk – ir daudz, ko uzlabot un pieslīpēt. Pretinieki patika – tikāmies jau pagājušajā gadā – patiešām meistarīga komanda un labs treneris."

"Spartaka" galvenais treneris Sergejs Golubevs par zaudējumu pret "Zibens/Zemessardze" ar 0:2: "Pirmais puslaiks noslēdzās ar 0:0, un mums bija divas iespējas – viena no tām simtprocentīga, tomēr neiesitām. Otrajā puslaikā arī bija iespējas gūt vārtus, pārgājām uz spēli ar trim uzbrucējiem. Desmit minūtes pirms mača beigām ielaidām otros vārtus pēc vārtsarga kļūdas – pēc centrējuma viņš izlaida bumbu no rokām, un pretinieki no trim metriem raidīja bumbu tukšos vārtos. Kopumā pirmajā spēlē neizskatījāmies slikti – bija problēmas ar pāris pozīcijām – pietrūka pleimeikera Suvorova, kā arī aizsargs Blagonadaždins nevarēja spēlēt. Pretinieki spēlēja visai labi, saspēlējušies, uzbrūk caur malām. Laukumu gan varētu vēlēties labāku."

"Jelgavas" galvenais treneris Dainis Kazakevičs par neizšķirtu pret "Liepājas metalurgu-2" – 3:3: "Spēle visā visumā sanāca visai jautra. Sākumā labāk izskatījās liepājnieki, viņi izvirzījās vadībā ar 2:0, pēc tam līdz puslaika beigām izdevās vienus vārtus atspēlēt. Pirmajā puslaikā viņi arī neiesita 11 metru soda sitienu. Pēc pirmā puslaika 2:1 liepājnieku labā. Otrajā puslaikā pretinieki izvirzījās vadībā ar 3:1, tad Pāvels Bormakovs atguva vienus vārtus, pēc tam uz maiņu iznākušais Klāvs Jurciks izlīdzināja rezultātu – 3:3. Mums šodien nespēlēja optimālākais sastāvs, jo trim spēlētājiem bija izšķirošās spēles zāles čempionātā – pamatvārtsargs un abi brāļi Lapkovski. Rezultāts visai sakarīgs un godīgs – pirmajā puslaikā mazliet labāki bija liepājnieki, sākot ar pirmā puslaika beigām un otro puslaiku mēs atguvāmies un ieguvām iniciatīvu. Domāju, sezonas sākumam temps bija labs. Komandas parādīja interesantu futbolu. Protams, neiztika bez kļūdām, bet sezonas sākumā tā ir normāla parādība. Neizšķirts ir taisnīgs iznākums."

"Liepājas metalurga-2" galvenais treneris Jānis Intenbergs par neizšķirtu pret "Jelgavu" – 3:3: "Bijām vadībā ar 2:0 un 3:1 – būtībā šo spēli vajadzēja uzvarēt. Varētu teikt, ka zaudējām divus punktus. Vispār no pretiniekiem biju gaidījis vairāk. Varbūt viņiem trūka pāris spēlētāju, bet mums arī nespēlēja trīs spēlētāji – vārtsargs, centra aizsargs un balsta pussargs. No viņiem arī parasti ir atkarīga spēle aizsardzībā. Diemžēl pēc ļoti rupjas vārtsarga kļūdas ielaidām otro golu, rezultāts kļuva 3:2. Ja būtu bijuši tie trīs spēlētāji, manuprāt, mēs uzvarētu. 3:3 – to vairāk uztveru kā zaudējumu. Viennozīmīgi vajadzēja uzvarēt. Nesaku, ka bijām daudz labāki par jelgavniekiem, bet pie tādas spēles vienkārši vajadzēja paņemt trīs punktus."

"Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts par uzvaru pret "Jēkabpili" ar 1:0: "Iesākām diezgan azartiski, un momentu arī netrūka – jau pirmajā minūtē divas reizes nerealizējām simtprocentīgus momentus. Bija liela nervozitāte, savu lomu nospēlēja neiespēlētais sastāvs, jo tomēr visu laiku sastāvs mainās. It kā jau kontrolējām bumbu, bet tai pat laikā Jēkabpils visai bīstami spēlēja pretuzbrukumos, un jau sāku tā kā šķobīties – nebija pārliecības, ka varam iesist. Pēc puslaika veicām sešas maiņas, un beigās komandas kapteinis izdarīja to, ko viņam jāizdara – iesita uzvaras vārtus 85. minūtē. Pretiniekus īpaši analizēt nevaru, jo vairāk uztraucos par savu komandu – nesanāca daudzas lietas. Ja iesistu sākumā, tad spēle droši vien izvērsotes vienkāršāka. Bet – cepuri nost pretiniekam, kas izbraukumā nepierastos apstākļos turējās līdz pēdējai minūtei un varēja pat izlīdzināt vēl rezultātu. Izpildījām 10% no tā, ko prasījām pirms spēles. Jā – 10% - tas ir gols un uzvara. Varbūt pirmajos mačos svarīgākais ir rezultāts. Kausā pret "Jūrmalu" it kā nospēlējām labāk, bet arī tad 70. minūtē zaudējām koncentrāciju, un disciplīnas pietrūka. Pašatdeve, disciplīna – tie ir mūsu parastie trumpji, lietas, uz ko strādājam."

"Jēkabpils" treneris Raimonds Gailis par zaudējumu "Mettai" ar 0:1: "Braucām ar lielāku uztraukumu nekā varētu būt – "Metta" pagājušajā sezonā finišēja tabulas augšgalā un tomēr ir favorīti. Bet spēle parādīja, ka varam spēlēt. Pirmais puslaiks aizritēja ar pretinieku pārsvaru – viņi neiesita labus momentus. Otrajā puslaikā spēle izlīdzinājās, un, manuprāt, mēs pat vairāk pieturējām bumbu. Varbūt nebija momenti, bet viņi savu, varētu teikt, vienīgo iespēju otrajā puslaikā izmantoja. Varētu teikt, ka viņi tomēr uzvarēja pelnīti. Neizšķirts jau gan varēja palikt. Principā esmu apmierināts ar savējo spēli, bet ziniet, kā ir treneriem – punkts bija gandrīz rokā, bet izlaidām. Uzreiz sāk likties, ka kaut ko izdarīju greizi. Bet beigās, ja padomā -, šajā spēlē viņi vairāk bija pelnījuši uzvaru. Loģiski, ka spēlētājiem bija škrobe par beigās ielaistajiem vārtiem – kaut kas nenosedza un nepaņēma, protams, ir žēl, ka zaudējām. Bet garastāvoklis tik slikts nebija – dažreiz jau vispār pēc zaudējumiem ir slikta sajūta, šoreiz tomēr nav tik traki. Bēdīgi gan futbolisti bija, bet, ja paanalizē, ko varējām mēs, ko viņi, ko treneris neizdarīja... Tā jau vienmēr ir – ja zaudē, tad treneris kaut ko izdarījis nepareizi [smejas]. Slikta maiņa vai vēl kaut kas..."

"Gulbene 2005" galvenais treneris Gatis Rikveilis par neizšķirtu pret "Kauguri/Multibanka" – 1:1: "Laba, līdzvērtīga spēle bija. Valentīns Surovs pēdējā minūtē mums iesita godam nopelnītu 11 metru soda sitienu. Tā bija pirmā spēle mums vispār 1. līgā – godam nospēlējām, nocīnījāmies, lai gan nebija dažu vadošo spēlētāju. Bet puikas malači, grib spēlēt un redzējām, ka arī varam spēlēt pret šādām komandām. Noteikti vēl varam pielikt, centīsimies atņemt kādu punktu vadošajām komandām – tādā garā. Protams, esmu apmierināts. Pirmā spēle šādā līmenī un izbraukumā – bija labi. Varēja just, ka pretinieki bija mazliet stiprāki, bet katrā ziņā nocīnījāmies, visiem bija gribēšana kaut neizšķirtu dabūt – viss kārtībā! Rezultāts, domāju, ir godīgs. Pārtraukumā sanācām kopā, parunājām, nedaudz izmainījām taktiku, cīnījāmies līdz galam un panācām savu."

"Jaunības" galvenais treneris Sergejs Davidovs par uzvaru pret "Tukums-2000" ar 4:3: "Bija ļoti grūti... 1:3 zaudējām spēlēs gaitā, beigu beigās uzvarējām ar 4:3. Nespēlējām slikti, bet, lai turpmāk uzvarētu, vajag parādīt raksturu. Otrajā puslaikā tika parādītas divas sarkanās kartītes – katrā komandā pa noraidītam spēlētājam. Sākās bezkompromisa asa cīņa, šeit mēs parādījām, teiksim, lielāku vīrišķību. Rezultāts beigās patīkams, lai gan mača gaitā uztraucos."

  +1 [+] [-]

, 2008-05-05 11:12, pirms 16 gadiem
Cik tad ir maiņas atļautas 1. līgā?

     [+] [-]

, 2008-05-05 11:50, pirms 16 gadiem
8.7. Atļautas 7(septiņas) spēlētāju maiņas no spēles protokolā pieteiktajiem 18 spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-05-05 14:39, pirms 16 gadiem
Super! Miķeli [raksta autor], tā turpini. Tiešām interesanti palasīt. Tas ir viens no vediem kā tomēr popularizēt futbolu Latvijā. Saules mūžu!

  -3 [+] [-]

, 2008-05-05 14:45, pirms 16 gadiem
es uzskatu..ka ir pilniigi mulkiigi laut izdariit 7 mainjas....tas vnk samazina mazo komandu izredzes...ja komandai ir gruuti nokomplekteet 11-12 +- liidzveertigus speeletaajus..tad ar rezervi mees savu sniegumu nevis pastiprinam..bet gluzi preteeji... bet tai pat m,omentaa..komandas..kam ir resursi...nomaina 80% speeletaju..un turpina graut...
pat 2.liga ir ikai 5 maijnas.. kam ir vajadziigs sitas prikols..

     [+] [-]

, 2008-05-05 18:31, pirms 16 gadiem
Vajag mazāk dzert laukos, bet spēlēt futbolu, tad varēs nokomplektēt arī 18 spēlētajus.
marisb11 rakstīja: es uzskatu..ka ir pilniigi mulkiigi laut izdariit 7 mainjas....tas vnk samazina mazo komandu izredzes...ja komandai ir gruuti nokomplekteet 11-12 +- liidzveertigus speeletaajus..tad ar rezervi mees savu sniegumu nevis pastiprinam..bet gluzi preteeji... bet tai pat m,omentaa..komandas..kam ir resursi...nomaina 80% speeletaju..un turpina graut...
pat 2.liga ir ikai 5 maijnas.. kam ir vajadziigs sitas prikols..

  -1 [+] [-]

, 2008-05-06 16:02, pirms 16 gadiem
Eti rizskie trenery vsegda nojut,ve4no 4em-to nedovoljny.Sami pizony i igroki pizony.Podumaew Blagonadezdina nebylo,u Grigjana toze net,i bazy,i premialjnyh,odnako on bjot vseh igroi,kak Pertija. bez deneg i B-na.Trenery intiligenty was v zope,kak andreev,ewvort,tak i v pervoi lige budet.A dainis na kone,potomu4to h-mi obkladyvaet,kak grigor4uk i pertija.Nynewnie igroki po drugomu ne ponimajut.Tamaz i Dainis uda4i !

  -1 [+] [-]

, 2008-05-07 00:08, pirms 16 gadiem
Fedor rakstīja: Eti rizskie trenery vsegda nojut,ve4no 4em-to nedovoljny.Sami pizony i igroki pizony.Podumaew Blagonadezdina nebylo,u Grigjana toze net,i bazy,i premialjnyh,odnako on bjot vseh igroi,kak Pertija. bez deneg i B-na.Trenery intiligenty was v zope,kak andreev,ewvort,tak i v pervoi lige budet.A dainis na kone,potomu4to h-mi obkladyvaet,kak grigor4uk i pertija.Nynewnie igroki po drugomu ne ponimajut.Tamaz i Dainis uda4i !


Совершенно с тобой согласен ! Пижонство слишком заметно !