Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Nākotne bez "Spartaka", bet ar "Rēzekni"

Emils Ozerinskis

Nākotne bez "Spartaka", bet ar "Rēzekni"
"Spartaka" pērnās sezonas spēlētājs Daniils Hvoiņickis. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Arī "Optibet" Nākotnes līgā jaunajā sezonā nestartēs dalību Virslīgā atsaukušais Jūrmalas "Spartaks". Divkārtējais valsts čempions nav spējis izpildīt licencēšanas prasības finanšu jautājumos un turnīram netiks pielaists, kas ļauj valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā atgriezties rēzekniešiem.

Latvijas futbola federācijas (LFF) klubu licencēšanas padome vakardien pieņēma lēmumu saistībā ar valsts otrā spēcīgākā klubu turnīrā "Optibet" Nākotnes līgas jaunās sezonas dalībniecēm. Dalībai Nākotnes līgā netika pielaists divkārtējais valsts čempions Jūrmalas "Spartaks", kas spējis izpildīt finanšu kritērijus četros dažādos paragrāfos. Līdz ar to "Spartaka" starp jaunās sezonas dalībniecēm nākotnes līgā nebūs.

"Spartaka" nepielaišana pie turnīra atvērusi ceļu palikšanai valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā pirmajai licencēšanas rezervistei "Rēzeknei", kas aizvadītajā sezonā palika 13. vietā no 14 komandām un sportiskā principa rezultātā zaudēja vietu turnīrā. Tomēr ar dokumentiem Latgales komandai viss ir kārtībā un "Rēzeknei" nebūs jāatkāpjas uz 2. līgas turnīru.

Tāpat kā rēzeknieši, visus licencēšanas kritērijus sekmīgi izpildījusi turnīra jaunpienācēja JFK "Ventspils", kā arī "Saldus Leevon" un "Dinamo Rīga".

Pieciem klubiem savos pieteikumos jāveic zināmas korekcijas, taču tām nevajadzētu kļūt par lielu šķērsli un šo vienību ceļam uz jaunās sezonas Nākotnes līgas turnīru. "Grobiņai" un JDFS "Alberts" jāveic labojumi infrastruktūras jautājumos, kā arī kurzemniekiem jāprecizē personāla un administratīvo kritēriju izpildes punkti.

2. līgas čempionei "Beitar" licence piešķirta ar nosacījumu, ka tiks veikti labojumi finanšu, administrācijas un personāla jautājumos, kā arī pilnā apmērā tiks izpildīti LFF jaunatnes klubu akreditācijas nolikuma punkti.

"Skanstei" un AFA "Olaine" jāizpilda labojumi finanšu kritēriju jautājumos, kā arī zirgiem palikuši jautājumi infrastruktūras sadaļā.

Uz jautājuma zīmes ir FK "Salaspils", kuras sadarbības līgums ar Rīgas valstspilsētas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi "Rīgas Futbola skola" neatbilst LFF jaunatnes klubu akreditācijas nolikumu prasībām. Tā kā salaspiliešu jaunatnes akadēmija jau otro gadu neatbilst LFF otrā līmeņa prasībām, tad komandai, lai spēlētu Nākotnes līgā jāveic 50 tūkstošu eiro iemaksa līdz 8. martam.

Ja "Salaspils" netiks pielaista "Nākotnes" līgas turnīram, tad kā otrā licencēšanas rezerviste Nāktones līgai tiks izskatīta pērn turnīra pēdējā vietā palikusī "Smiltene", kuras finanšu un infrastruktūras kritēriji pagaidām izpildīti tikai daļēji.

Nākotnes līgā turpinās spēlēt visas četras dublieru komandas, kas turnīrā cīnījās jau pagājušajā gadā: "Riga II", "Valmiera II", RFS II un "Tukums 2000/Telms II".

Nākotnes līgu paredzēts izspēlēt divos apļos no aprīļa līdz novembrim. Turnīra pirmās spēles iecerētas 7. aprīlī. Turnīra reglamets paredz, ka 14 vienību cīņā divu pēdējo vietu īpašnieces kritīs līmeni zemāk, bet 12. pozīcijā palikusī komanda cīnīsies pārspēlēs ar 2. līgas trešo spēcīgāko komandu. Savukārt čempione (starp ne dublieru komandām) nopelnīs tiesības startēt Virslīgā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14652/licences...

     [+] [-]

, 2023-03-04 14:28, pirms gada
Diez ar kuru jauniešu struktūru "Beitar" noslēdza līgumu?

     [+] [-]

, 2023-03-04 16:34, pirms gada
Nevaru sagaidīt JFK VENTSPILS spēles.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-04 18:03, pirms gada
Slēpts komentārs: x2 rakstīja: Nevaru sagaidīt JFK VENTSPILS spēles.
Gan jau sagaidīsi.Cik pagaidām zinu,tad ventspilniekiem nekādu papildinājumi sastāvā nav un komanda spēlēs tikai ar saviem akadēmijas audzēkņiem.Tā kā uz brīnumiem nav ko cerēt.

     [+] [-]

, 2023-03-04 19:40, pirms gada
alguns rakstīja: Gan jau sagaidīsi.Cik pagaidām zinu,tad ventspilniekiem nekādu papildinājumi sastāvā nav un komanda spēlēs tikai ar saviem akadēmijas audzēkņiem.Tā kā uz brīnumiem nav ko cerēt.
intresanti kapeec nav tie papildinaajumi,neesi lietas kursaa?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-04 20:20, pirms gada
Paldies Gauračam, ar toto palīdzību iznīcināja smirdaku un tagad dzimtās pilsētas komanda varēs spēlēt 1.liga

  +1 [+] [-]

, 2023-03-04 23:28, pirms gada
Kur tad Salaspils dabūs 50 tūkstošus?! Ja nu vienīgi toto darboņi piešķirs.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-05 00:13, pirms gada
Gaujracis noraka kārtejo klubu

  +1 [+] [-]

, 2023-03-05 15:13, pirms gada
alguns rakstīja: Gan jau sagaidīsi.Cik pagaidām zinu,tad ventspilniekiem nekādu papildinājumi sastāvā nav un komanda spēlēs tikai ar saviem akadēmijas audzēkņiem.Tā kā uz brīnumiem nav ko cerēt.
Par cik dzīvoju Ventspilī, tad uz spēlēm iešu noteikti, bet varu Tev piekrist, ja JFK Ventspils nokļūs kaut, vai top 5 tas jau būs ļoti labs rezultāts - jau 2.līgā biju uz dažām spēlēm un varēja redzēt, ka ventspilnieki ir labāki par SC Mārupe, vai FK Liepāja 2, bet ne galvas tiesu pārāki, un bija spēles kur punkti bija tēlaini sakot paņemti ēdot zemi un ar zobiem iegraužoties futbola zālienā!
Domāju, ka favorīti ir Grobiņa un Alberts, bet JFK Ventspils vajag punktus pret Tukuma rezervistiem, Beitar un FK Dinamo Rīga. Melnais zirdziņš droši vien būs Saldus Leevon!

     [+] [-]

, 2023-03-06 10:36, pirms gada
Es neredzu nevienu kas varētu nākošgad spēlēt virslīgā, jo visi kas spēj iziet licenci jau ir savākti virslīga. Uz top 3 pretendēs Grobiņa, Alberts un JFK Ventspils.
Grobiņa 100% atkrīt ja vienīgi FK Liepāja nepiemetis vēl resursus.
Alberts ari šaubos vai mērķis ir virslīga.
JFK Ventspils kas zin varbūt atkātos FS Jelgava līdzīgu scenāriju un būs virslīgas zonā, bet vai varēs savākt līdzekļus preķš virslīgas tas cits stāsts.