Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1.līga: Perepļotkins "Skonto", Kosmačovs atgriežas, nigērieši Saldū

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1.līga: Perepļotkins "Skonto", Kosmačovs atgriežas, nigērieši Saldū
Andrejs Perepļotkins
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Ceturtdien Latvijas Futbola federācija (LFF) ne tikai sarīkoja preses konferenci par godu gaidāmajam komanda.lv 1.līgas turnīram, bet arī savā mājas lapā publicējusi visu 15 komandu sastāvus.

Galvenā favorīte, ja vien piedalīsies turnīrā un nesaņems, piemēram, punktu atņemšanas sankcijas, varētu būt Rīgas "Skonto", kas pieteikusi virkni futbolistu ar iespaidīgu CV. Piemēram, pieteikti vairāki pērnās sezonas 1.līgas čempioni "Caramba/Dinamo" sastāvā kā, piemēram, Andrejs Perepļotkins (31 gads, 36 spēles un trīs vārti Latvijas izlasē), Aleksejs Bespalovs, Raitis Dzelzkalējs, Aleksandrs Zeņkovs. Ir Jurijs Krivošeja, Jānis Grīnbergs, Staņislavs Pihockis. Pieteikumā atrodami arī Viktora Moroza un Vita Rimkus vārdi.

Pieteikumā ierakstīts arī Deniss Romanovs (37 gadus vecajam vārtsargam kontā piecas spēles Latvijas izlasē), taču viņš "Skonto" tomēr nepārstāvēs. Iespējams, atgriezīsies Indonēzijā. Ja 32 gadus vecais Jevgeņijs Laizāns pildīs tikai vārtsargu trenera funkcijas, "Skonto" vārtus varētu sargāt Andra Vaņina brāļa dēls Edgars Vaņins (22 gadi). Kā galvenais treneris norādīts Tamazs Pertija, kurš iepriekš piesardzīgi vērtēja amatā palikšanas scenāriju.

Ambiciozs izskatās "Babītes" projekts - komanda, kuru vadīs Mihails Miholaps, kurš līdz šim strādājis par Pertijas palīgu "Skonto". Komandas sastāvā ir rezultatīvais valmierietis Niks Savaļnieks, četri krievu leģionāri, viens albānis, tāpat Edgars Kārkliņš, Artjoms Naruševičs. Pieteikumā ir arī Latvijas futbola sabiedrībai labi zināmie Juris Idionovs un Viktors Terentjevs (viņš arī otrais treneris). Oficiālo personu sarakstā atrodami cilvēki ar tādiem amatiem kā komercdarbības speciālists un arī preses sekretārs.

Jau iepriekš ziņots, ka "Valmiera Glass" rindās atgriezīsies ilggadējais "Mettas"/LU futbolists Artūrs Pallo, kurš pērn paguva uzspēlēt gan "Skonto", gan "Jelgavā". Pallo, kuram nupat apritējuši 27 gadi, ir trešais vecākais spēlētājs starp vairāk nekā 30 pieteiktajiem spēlētājiem - vairāk ir tikai Valdim Veinbergam (34) un vārtsargam Ingum Ķirsim (33). No Norvēģijas valmieriešu rindās atgriezies galvenā trenera Gata Ērgļa dēls Mārcis Ērglis.

Skaidrs, ka jāskatās, ar kādu sastāvu reāli spēlēs "Rēzeknes" FA, bet teorētiski kodolu varētu veidot vecās gvardes pārstāvji Guntars Silagailis, Dmitrijs Silovs, Ervīns Krainis, Dmitrijs Borisovs, vārtsargs Aleksejs Maslobojevs. Pieteikti arī divi ukraiņi, kā arī daudz jauniešu.

RTU pieteikumā ir veterāns Igors Korabļovs (viņš arī Rustama Zabirova asistents), arī Virslīgai labi zināmie Sergejs Golubevs, Kirils Grigorovs, bet lielākoties 1999.-2000.gadā dzimušie, kuri atnākuši no "Skonto" akadēmijas. "Auda" saglabājusi daudzus pērnā gada līderus, pievienojušies Artūrs Bankavs un Roberts Siksalietis, kā arī vairāki spēlētāju atlasi izturējušie. "Saldus" izcēlies ar septiņu(!) nigēriešu pieteikšanu - viņu vecums 19, 20, 20, 21, 21, 23, 25. "Alberta" pieteikumā, protams, lielākoties jaunieši, taču futbolistu sarakstā atrodams arī 44 gadus vecā galvenā trenera Artura Zakreševska vārds. Ir arī Edijs Daņilovs, kurš vienlaikus arī Zakreševska palīgs trenera amatā.

"Staiceles Bebros" ir Mārcis Savinovs, Kristaps Priedēns, joprojām arī Juris Višņakovs, Kalvis Grāveris. Bīstama varētu būt AFA "Olaine/SK Supernova", kuras rindās ir Vugars Askerovs, Marks Bogdanovs, Viktors Kurma, Aleksandrs Kļimovs, Bogdans Ņesterenko, Vladislavs Pavļučenko. Galvenais treneris - Viktors Ņesterenko. "Tukums 2000" rindās atgriezies Tukumā dzimušais Jevgeņijs Kosmačovs (28 gadi), kuram Latvijas izlasē trīs spēles, vairāk nekā 100 mači "Ventspils" sastāvā, četrreiz kļūstot par Latvijas čempionu. Nesen LFF atcēlusi viņam diskvalifikāciju.

1.līgas komandu pilni sastāvi/pieteikumi atrodami šeit.

1.kārtas spēles

SpēleDat.
Alberts - Jēkabpils2.apr.
Babīte - Auda2.apr.
Valmiera Glass - Staiceles Bebri2.apr.
Rēzekne - Smiltene2.apr.
Tukums 2000 - Saldus2.apr.
RTU - Preiļi3.apr.
Ogre - Skonto3.apr.

1.kārtā nespēlēs AFA "Olaine/SK Supernova".

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2016-04-01 08:39, pirms 8 gadiem
eu, svētdien būs jāaizstaigā līdz ģimnāzijas stadionam Ogrē..

     [+] [-]

, 2016-04-01 08:55, pirms 8 gadiem
Varēja jau pieminēt arī faktu, ka Tukuma rindās spēlē vismaz 4 vai 5 spēletāji no pernā gada Saldus/Brocēni sastāva.

     [+] [-]

, 2016-04-01 09:01, pirms 8 gadiem
virraks tads padumjaks

     [+] [-]

, 2016-04-01 09:06, pirms 8 gadiem
Kur spēlēs ambiciozā babīte? Un ja Skonto spēlēs savā stadionā, ieeja tak būs bez maksas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-01 10:29, pirms 8 gadiem
Septiņi nigērieši Saldū....nu varēja jau visu komandu melnu uztaisīt....sviests...jeb naudas atmazgāšana....Latvijā ir daudz jauniešu kuriem vienkārši nedod iespēju jo nav jaunatnes čempionātu....tā arī gremdē LV futbolu....jo visiem ambīcijas....

  +2 [+] [-]

, 2016-04-01 10:40, pirms 8 gadiem
Piekrītu gircc tas nav normāli ka Saldū spēle 7 Nigērieši jauniešiem nedod vienkārši iespejas tas pat Saldus tak vareja izveidot komandu no tuvākās apkaimes ar jauniešiem no Kuldīgas brocēciem Grobiņas u.t.t un plusa panemt dažus pieredzejušakus večus

  +2 [+] [-]

, 2016-04-01 11:15, pirms 8 gadiem
Saldū ar nigēriešiem plus mīnus tas pats, kas savulaik Gulbenē ar japāņiem. Kamēr no pašas Gulbenes tās komandas pieteikumā bija, ja nekļūdos, trīs spēlētāji, no kuriem puslīdz regulāri laukumā tika viens...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-04-01 12:17, pirms 8 gadiem
Labāk lai ir 7 nigērieši nevis Babītes variantā 4 krievi!

Jūs vnk esat rasisti. Pārmetat par nigēriešiem, bet par šiem krieviem nē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-01 13:06, pirms 8 gadiem
Saldus klubs taču pliks un nabags.Iepriekšējo gadu spēlēja gan leiši ,gan kuldīdznieki, kādu laiciņu. Tad pietrūka naudas pat degvielai un sezonu beidza pa žogmalēm savāktie.Nevis naudas atmazgāšana, bet gan cer , ka melnīši kādam iepatiksies un varēs pārdodot piķi nopelnīt.Kad melnīši sapratīs kas par stāvokli, kas par klubu, paši aizmuks.

     [+] [-]

, 2016-04-01 13:06, pirms 8 gadiem
Klavlapa:

1) Kāda starpība kāda reliģija? Nekāda!
2) Kāda starpība ādas krāsai? Nekāda!

LV futbols ir ļoti krievisks. Pietiek vietējo, bet te vel no Krievijas ieved!

Es esmu par latviešiem Latvijas futbolā, ja nav iespējams, tad lai leģionāri ir angļu valodā runājoši nevis tie kuri kviec okupantu mēlē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-04-01 14:10, pirms 8 gadiem
elfs rakstīja: Labāk lai ir 7 nigērieši nevis Babītes variantā 4 krievi!

Jūs vnk esat rasisti. Pārmetat par nigēriešiem, bet par šiem krieviem nē!
Un tu esi rusofobs, slims rusofobs.
Labāk jācer, ka šie leģionāri cels līmeni, nevis gausties, ka redz par daudz krievu vai nigērīešu!

  -3 [+] [-]

, 2016-04-01 14:23, pirms 8 gadiem
Klavlapa rakstīja: Sasmidinaji 😃 😃
Tad jau vareji vel papildinat savus debilos jautajumus ar atbildeem: Kada starpiba starp krievu un latvieti? Nekada!
Un kāda tad ir tā lielā atšķirība starp krievu un latvieti? Abi ir cilvēki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-01 14:44, pirms 8 gadiem
Kāpēc ir tik svarīgi, lai cilvēks piederētu pie "baltās rases", un kāpēc melnās rases piederīgos tu sauc par pērtiķiem? Vai esi no tiem margināļiem, kuri lepojas, ka ir rasisti, nacisti, homofobi, antisemīti vai dajebkascits?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-01 15:13, pirms 8 gadiem
Perepļotkins ilgi Skonto neuzturēsies, jo nopietnu interesi par viņu izrāda viņa jaunības dienu klubs - Southampton. Saints deva Pļutkai 15 gadus laika ko attīstīties citu valstu čempionātos, iegūt pieredzi un tagad jau kā reālu palīgu ņems sastāvā izškirošajiem EPL mačiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-01 19:32, pirms 8 gadiem
Virslīgas klubi lai pērk un ņem ko vien var paņemt...cīnās tomēr par čempiona titulu ar perspektīvām spēlēt ČL. Labas iespējas izsisties futbolistiem. BEt pirmajai līgai ir jābūt kā atspēriena punktam jaunajiem. Nu tad uzrīkojat čempionātu U-17, piemēram. Un tur varēs spēlēt čaļi no kaut vai 14 gadiem. ...un būs mums futbola zvaigznes kuri tagad spēlē sava prieka pēc visādos rajonu zibensturnīros un tălāk vienkārši nav iespējas augt. Es pats esmu organizējis minifutbola komandu un spēlējis. Un bija ļoti labi jaunie puiši...tikai viņiem nav variantu...pie labiem treneriem viņi slīpētu savu meistarību...un jau kaut 10% no visiem tiem kas grib spēlēt, bet nav kur, sâktu spēlēt kaut vai Latvijas jauniešu čempionātā, ja tāds būtu, tad mēs daudz Verpakovskus un Rudņevus un vēl labākus atrastu. un Latvija FIFA rangā nebūtu tur kur ir...un nepriecātos šobrīd par vienīgo uzvaru 18 mēnešos...pār Gibraltāru, bet gan gatavotos EURO2016....bdg ir tā kā ir...jādala kungiem krēsli federācijā nevis jādomā par futbola attīstību...

Piedodiet ka tik gari, bet man kā bijušam futbolistam, amatieru protams..☺...sāp šī situācija.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-02 00:35, pirms 8 gadiem
Starp citu, 1. Līgā ir kāds leģionāru limits, cik vienlaicīgi var atrasties uz laukuma, cik pieteikumā?
Ka tik Saldus komandai nesanāk tā kā pagājušo sezon Virslīgā notika Jelgavai 4. apļa spēlē pret Skonto!😂😂😂