Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1.līga: "Babīte", Smiltene, "Skonto", Ogre un... nestartējošā Salaspils

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1.līga: "Babīte", Smiltene, "Skonto", Ogre un... nestartējošā Salaspils
"Babīte"

Sportacentrs.com publicē trešo no trim daļām par 2016.gada Latvijas futbola 1.līgas komandu gatavošanos un plāniem sezonai.

Sportacentrs.com 1.līgas katram klubam pirms 2016.gada sezonas uzdeva sekojošus jautājumus:
1. Īsumā pastāstiet, kā klubs gatavojās šai sezonai! Tai skaitā, cik laba, Jūsuprāt, bijusi sastāva komplektācija, cik viegli/grūti bija nodrošināt komandai finansējumu (vai nedraudēja projekta izbeigšanās kā tas notika "1625 Liepāja" gadījumā?), kādi pārbaudes mači tika aizvadīti, kādas ir lielākās izmaiņas klubā salīdzinot ar 2015.gadu?
2. Kuri būs tie cilvēki (vadība), uz kuru pleciem gulsies komandas organizatoriskie jautājumi (budžeta vākšana, spēlētāju piesaiste, spēlētāju formas, izbraukumu organizēšana, mājas lapas uzturēšana, sociālie tīkli utt. utt.)?
3. Kāds būs kluba mērķis (vieta) šogad 1.līgā?
4. Aptuveni zinot, kā gatavojas citi 1.līgas klubi, kuri klubi, Jūsuprāt, 2016.gadā būs 1.līgas favorīti - pretendenti uz zelta medaļām?
5. "Brīvais mikrofons". Respektīvi, ja klubam ir kaut kas uz sirds par Latvijas futbolu kopumā, LFF Prezidenta vēlēšanām, 1.līgas organizāciju, sportisko līmeni, vai jebko citu, šeit ir Jūsu iespēja izteikties.

SK "Babīte"

1. Pirmkārt, vēlamies pateikties Sportacentrs.com redakcijai par iespēju pastāstīt par mūsu komandu. Esam 1.līgas jaunpienācēji, pagājušajā sezonā mūsu komanda kļuva par Kurzemes zonas čempioni un Rīgas kausa ieguvēju. Šai sezonai izdevies saglabāt komandas kodolu, kaut gan daži spēlētāji dažādu iemeslu dēļ klubu ir pametuši. Mūsu kluba pamatmērķis ir sagatavot jaunos Latvijas un ārzemju spēlētājus viņu karjeras turpinājumam Latvijas augstākajā līgā un ārzemju līgās. Piemēri - Ričmonds Nketija (Gana) pievienojies Tulas "Arsenal", Nenads Vāsičs (Serbija) nokļuvis "Ventspilī".

Izmaiņas skārušas treneru štābu. Par galveno treneri uzaicināts Mihails Miholaps, bet par otro treneri un jaunatnes sastāva treneri Viktors Terentjevs. Pavadījām nedēļu ilgu treniņnometni Polijas Ekstraklases kluba Bjalistokas "Jagiellonia" treniņbāzē - ar to mums palīdzēja mūsu draugs un partneris Vojcehs Kovaļevskis. Savukārt finansējumu klubam pamatā nodrošina aģentūra SM&MA, plus mums daudz palīdz Babītes novads un sporta komplekss "Babīte". Pagājušajā sezonā mums palīdzēja arī kravas pārvadājumu uzņēmums "Gaja Pluss", tūrisma aģentūra "Alida Tours", "Škoda", Raivja Aršauska veselības centrs, "Apavu darbnīca Nr.1" un mūsu nemainīgais tehniskais sponsors "Joma". Dažus sponsorus esam zaudējuši, daži ir palikuši, ir nākuši klāt arī jauni. Tas viss nebija viegli, taču vismaz šīs sezona sakarā esam droši un pārliecināti.

Pārbaudes spēles:

NrPretinieksRez.
1.JDFS Alberts5-0
2.Šitika futbola skola1-0
3.Jagiellonia Białystok0-1
4.Jagiellonia Białystok-20-4
5.Hetman Bialystok5-0
6.Rīgas futbola skola0-1
7.FK Ventspils1-10
8.JDFS Alberts10-3
9.FK Spartaks Jūrmala0-7

Komandai pievienojušies: Niks Savaļnieks (FK Valmiera), Vladislavs Kuzmins (FC Caramba/Dinamo), Artjoms Naruševičs (FC Caramba/Dinamo), Juris Idionovs (FC Caramba/Dinamo), Vadims Avdejevs (RFS), Oto Šelegovičs, Jaroslavs Morozs (RTU), Tigrans Bagdasarjans (FS Metta/LU), Dmitrijs Hohlovs (Krievija), Klaus Bode (Albānija).

2. Tāpat kā pagājušajā gadā komandu vadīs direktors Igors Ņežmakovs, kā arī direktora palīgs un pienākumu apvienošanas rezultātā preses sekretārs Aleksandrs Buhanskis.

3. Mērķis šosezon ir būt līderu pieciniekā, taču sezonas vidū mērķis var mainīties.

4. Noteikti "Skonto", ļoti labas komandas ir savāktas Olainē, Valmierā, Rēzeknē, Tukumā.

5. Vēlamies vēlreiz pateikties Babītes novada vadībai par palīdzību un pirmkārt par to, ka pirms pusotra gada noticēja mūsu projektam un atļāva mums to sākt. Paldies LFF par atbalstu un palīdzību mūsu izveidē. Paldies visiem sponsoriem - gan juridiskām, gan fiziskām personām - par morālu un materiālu palīdzību mūsu komandai. Paldies mūsu līdzjutējiem, kuri mums ir - mēs ļoti vēlētos, lai viņi nāktu uz mūsu spēlēm un viņu kļūtu vēl vairāk. Jo pirmām kārtām spēlējam viņiem. Mūsu pretiniekiem novēlam veiksmi un lai uzvar stiprākais!

Atbildes sagatavoja komandas direktors Igors Ņežmakovs un preses sekretārs Aleksandrs Buhanskis.

FK "Smiltene"

1. Komanda treniņus atsāka janvāra sākumā. Pabijām treniņnometnē Staicelē. Pateicoties laikapstākļiem, šogad esam aizvadījuši vairāk pārbaudes spēļu. Daugavpilī zaudējām dublieru komandai 1:4, Rīgā Šitika futbola skolai 0:3, JDFS Alberts komandai 0:1, Staicelē ar 4:1 uzvara pār Staiceles Bebriem, Valgā graujoša uzvara pār vietējo komandu, pēdējā pārbaudes spēlē zaudējums Olaines komandai 1:4.

Komandā būtisku izmaiņu nav. Pilsētas komandu pārstāvēs tikai pašu audzēkņi. Aizgāja Roberts Siksalietis (FK Auda), Vairis Velme un Kristers Lūsiņš (FK Valmiera). Atgriežas Elvis Teremko. Papildus pieteiksim pašmāju jauniešus, kas dzimuši 2000 un 2001. gadā. Pilsētas pašvaldība un BJSS turpina mūs atbalstīt. Par to viņiem liels paldies.

2. Visus organizatoriskos jautājumus risinās komandas treneri. Atbildības jomas ir sadalītas starp komandas galveno treneri Andi Rozīti un asistentu Raimondu Dūmiņu.

3. Komandai nav mērķa izcīnīt kādu konkrētu vietu. Jānospēlē labāk nekā gadu iepriekš. Ja ar gūto vārtu skaitu pagājušajā sezonā varam būt apmierināti, tad ielaist gan gribētos krietni mazāk.

4. Sezonas pirmās piecas, sešas kārtas parādīs, kas būs tās komandas, kas cīnīsies par medaļām. Neesmu padziļināti interesējies par konkurentu komandu komplektāciju un mērķiem, tāpēc nebūšu objektīvākais prognozētājs.

5. Novēlu visiem klubiem interesantu un veiksmīgu sezonu. Lai izdodas izvairīties no traumām un sasniegt izvirzītos mērķus!

Atbildes sagatavoja FK "Smiltene/BJSS komandas treneris Raimonds Dūmiņš.

SK Kengaroos/Salaspils FS

[Vēl trešdienas vēlā vakarā kluba pārstāvis sniedza atbildes Sportacentrs.com, bet ceturtdien dienas pirmajā pusē LFF paziņoja, ka šis klubs 1.līgā nestartēs - aut.]
1. Sakarā ar to, ka Salaspilī tika apvienoti bērni un jaunieši vienā struktūrā, nomainījās komandas vadība, šajā sezonā komandas nosaukums būs SK "Kengaroos/Salaspils" FS. Lielāko aizvadītās sezonas sastāva daļu mums izdevies saglabāt, joprojām akcents sastāva izvēlē ir uz pašmāju jauniešiem, tomēr daži pastiprinājumi arī ir. Komanda sāka gatavoties sezonai februārī. Martā tika aizvadītas kontrolspēles ar dažādām komandām.

2. Kā jau tika minēts, komandas vadība mainījās. Kluba organizatoriskos jautājumus risina Sergejs Ivanovs un Aleksandrs Benskis, par trenēšanas procesu atbild Sergejs Gerasimovs.

3. Centīsimies ieņemt vietu pirmajā desmitniekā.

4. Domājam, ka šī sezona būs interesanta. Starp favorītiem uzskatām: "Skonto", "Babīte", "Auda", "Valmiera", "Tukums", Rēzekne, un AFA Olaine/SK Super Nova.

5. Gribam visus apsveikt ar jaunās sezonas sākumu un novēlēt veiksmi!

Atbildes sagatavoja Sergejs Ivanovs.

"Skonto" FC

1. Mūsu komanda ļoti nopietni gatavojās sezonai, kopā ar Virslīgas klubiem piedaloties Ziemas kausa izcīņā. Diemžēl klubam netika dota iespēja startēt Latvijas spēcīgākajā līgā, tāpēc nācās pārkārtoties – iziet licencēšanas procesu pirmajā līgā, pārveidot komandas sastāvu... Skaidrs, ka nebija jēgas saglabāt sapulcināto komandas sastāvu spēlēšanai pirmajā līgā, jo tādējādi notiktu „Skonto FC” futbolistu degradācija. Vairāki spēlētāji tika atdoti īrē, vairākiem beidzās līgumi, kas netika pagarināti, Vladislavs Gutkovskis tika pārdots Polijas klubam „Termalica”. No pērnās sezonas sastāva šobrīd ir palicis vienīgi Jurijs Krivošeja. Vietā tika uzaicināti septiņi spēlētāji no JFC „Skonto”, pieci spēlētāji no „Carambas”, kā arī tika piesaistīti daži pieredzējušie futbolisti. Ar atjaunināto sastāvu izdevās aizvadīt divus pārbaudes mačus: 2:1 ar „Babīti” un 2:3 ar „Audu”.

Atbildot uz šo jautājumu, nākas vēlreiz atkārtoties, ka „Skonto FC” ziemā turpināja risināt milzīgās finanšu problēmas, kas piemeklējušas klubu pēdējos četros gados. Vairākkārt tika apsvērta doma par kluba slēgšanu, tomēr joprojām ir cilvēki, kas vēlas saglabāt „Skonto FC” vārdu Latvijas futbolā un turpina dzēst parādu saistības.

2. Komandas organizatoriskos jautājumus risina direktors Askolds Uldriķis un administrators Oļegs Koniševs. Par budžeta vākšanu un izpildi atbild kluba īpašnieki.

3. Kluba mērķis viennozīmīgi ir uzvarēt pirmajā līgā un pēc gada pārtraukuma atgriezties Virslīgā.

4. Apzināmies, ka esam galvenie favorīti uz zelta medaļām. Tiesa, ar nosacījumu, ja izdosies atrisināt finanšu problēmas un sezonas laikā netiks atņemti punkti par kaut kādu saistību nepildīšanu. Par pārējiem favorītiem varēs spriest pēc piecām kārtām, taču pirms sezonas lielākas ambīcijas parādīja „Babīte”, „Olaine/Supernova”, „Auda” un „Valmiera”.

5. Runājot par pirmo līgu, gribētos, lai paaugstinās šī turnīra līmenis. Pēdējās sezonās pirmajā līgā spēlē ļoti atšķirīgas kvalitātes komandas, tāpēc bieži vien tiek pieredzēti graujoši spēļu rezultāti. Būtu loģiski, ja pirmo līgu sadalītu divās grupās: vienā spēlētu klubi ar savu infrastruktūru, spēcīgu jauniešu skolu un vēlmi iekļūt Virslīgā, otrajā – klubi, varbūt pat tikai komandas, kas brīvdienās braukā pa Latviju un spēlē savam priekam.
Ceram, ka „Skonto FC” vārds izraisīs īpašu ažiotāžu un lielāku interesi līdzjutējos, un viņi kuplā pulkā apmeklēs mūsu komandas spēles pilsētās, kurās viesosimies sezonas laikā. Savukārt mēs plānojam uzņemt pretiniekus „Skonto” stadionā, tāpēc viņiem spēlēšana valsts galvenajā futbola arēnā varētu kļūt par spilgtu notikumu.

Atbildes sagatavoja Askolds Uldriķis, Skonto FC direktors.

FK "Ogre"

1. Liela daļa spēlētāju arī starpsezonā turpināja aktīvi darboties, bet jau uz parketa, dažādos futzāla turnīros. Gatavošanās jaunajai sezonai tika atsākta februāra sākumā ar treniņiem uz rezerves mākslīgā laukuma, kur arī tiks aizvadītas pirmās čempionāta spēles. Turpinot atjaunot komandas sastāvu, šosezon esam piesaistījuši vairākus jaunos spēlētājus. Šobrīd jaunajiem uzdevums strauji mācīties, augt un izrādīt nopietnu konkurenci pieredzējušiem spēlētājiem. Lai padarītu komandas treniņus azartiskākus un radītu lielāku konkurenci, arī šogad komandas sastāvā būs vairāki leģionāri.

Gatavojoties sezonai esam aizvadījuši vienu pārbaudes spēli ar RTU (Skonto Akademy), kas noslēdzas ar rezultātu 1:3. Pirms sezonas plānos bija aizvadīt vairākas pārbaudes spēles, bet dažu sarežģījumu dēļ nācās tās atcelt.

Runājot par budžetu, tad lielāko daļu tā sastāda Ogres novada domes finansējums un par to ir liels paldies pilsētas vadībai. Pārējā daļa veidojas no dažādiem atbalstītājiem, kas nodrošina transportu, apsardzi, ūdeni utt. Šogad ir izdevies piesaistīt vēl jaunus atbalstītājus, kas sniegs papildus finansējumu komandas budžetam. Šo sponsoru logo arī rotās jaunās komandas formas.

Lielākās izmaiņas šajā sezonā ir komandas treneru korpusā un kluba vadībā. Šosezon ir uzsākta sadarbība ar jaunu komandas galveno treneri - Mihailu Zemļinski. Ceram uz veiksmīgu ilgtermiņa sadarbību. Savukārt trenera palīgs būs Ogres novada sporta centra jauniešu treneris Vladimirs Paškovičs. Notikušas arī nelielas izmaiņas kluba vadībā, turpmāk klubu vadīs Aigars Počs.

2. Par kluba organizatoriskajām lietām, budžeta vākšanu, spēlētāju piesaisti un kluba publicitāti atbildēs kluba prezidents Aigars Počs. Par drošību mājas spēlēs, komandas izbraukuma spēlēm un ekipējumu rūpēsies komandas kapteinis Juris Skābardis. Komandas finansists un atbildīgais par biedrības grāmatvedību būs Jānis Latkovskis. Ar komandas jaunās maiņas piesaisti un audzināšanu nodarbosies Raivis Rubīns.

3. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, kluba minimālais mērķis ir 8. vieta un vēlamais ir 5. vieta.

4. Tā kā FC Skonto ir nomaksājis daļu parāda un DK šobrīd ir atļāvis reģistrēt jaunus spēlētājus, tad automātiski viņus uzskatām par galvenajiem favorītiem. Nākamie, kas varētu savā starpa dalīt pirmo piecinieku, būtu Valmiera, Auda, Babīte un RTU/Skonto Akademy.

5. Pirmkārt, liels prieks, ka šogad tiks rīkota 1. līgas prezentācija ["Ogre" atbildes iesniedza trešdien - aut.], tas noteikti ir vēl viens solis turnīra popularizēšanā. Cerams šī tradīcija turpināsies un nāks klāt vēl kādi pasākumi. Turnīram kopumā prasās vienota platforma, web laba vai atstrādāta LFF mājas lapas sadaļa, kur būtu komandu un spēlētāju statistika, spēļu foto un video materiāli. Jau kuru gadu ir neliela ažiotāža sezonas sākumā un sākoties sezonai viss pazūd. Ir daudzas komandas, kas visas šīs publicitātes lietas dara, bet nav tādas vienotas vietas, kur šī informācija tiktu apkopota. Ceram uz Sportacentrs.com aktīvāku darbību.

Atbildes sagatavoja Aigars Počs.

["Saldus" atbildes neiesniedza - aut.]

Apskata sērijas pirmās divas daļas:
1.līga: RTU, Jēkabpils, Rēzekne, Olaine/"Super...
1.līga: Preiļi, "Tukums 2000", "Staiceles...

  +2 [+] [-]

, 2016-04-01 22:23, pirms 9 gadiem
FC Skonto 5.jautājumā atbild, ka spēles pret Skonto notiks Skonto stadionā. Vairāki simti citu komandu spēlētājiem šī būs unikāla iespēja uzspēlēt 10'000 skatītāju vietīgā stadionā. Lai arī tukšā...bet nu tāpat neaprakstāmas sajūtas spēlēt tik lielā stadionā. Cepuri nost Skonto priekšā! Šāda prakse var palīdzēt vairot 1.līgas prestižu un līgas spēlētāju entuziasmu!

  +6 [+] [-]

, 2016-04-01 22:32, pirms 9 gadiem
SK Babīte sniedz konkrētākas atbildes par sponsoriem nekā dažs labs virslīgas veterāns.

     [+] [-]

, 2016-04-01 22:39, pirms 9 gadiem
Varbūt esmu palaidis garām, bet pirmsezonas apskats par FK Ogre jau bija?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-01 22:48, pirms 9 gadiem
Ogres federācija rakstīja: Varbūt esmu palaidis garām, bet pirmsezonas apskats par FK Ogre jau bija?
Ļoti atvainojos, mana kļūda. Tagad ir pievienotas arī FK Ogre atbildes.

     [+] [-]

, 2016-04-01 23:34, pirms 9 gadiem
Paldies, Edmund!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-01 23:53, pirms 9 gadiem
Hokeja_apskatnieks rakstīja: FC Skonto 5.jautājumā atbild, ka spēles pret Skonto notiks Skonto stadionā. Vairāki simti citu komandu spēlētājiem šī būs unikāla iespēja uzspēlēt 10'000 skatītāju vietīgā stadionā. Lai arī tukšā...bet nu tāpat neaprakstāmas sajūtas spēlēt tik lielā stadionā. Cepuri nost Skonto priekšā! Šāda prakse var palīdzēt vairot 1.līgas prestižu un līgas spēlētāju entuziasmu!
Skonto stadionā, pašlaik ir 8207 vietas, tās 10 000 bija ar sakliekamajām tribīnēm, kuras ir nojauktas.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-01 23:58, pirms 9 gadiem
Babītes treniņmaisiem tīri sakarīgas atbildes un sniegtā info par atbalstītājiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-02 09:20, pirms 9 gadiem
Ko tur Saldus atbildēs? Treniņmaisi vien būs.Tāpat kā pagājušajā gadā.

     [+] [-]

, 2016-04-02 09:28, pirms 9 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Ko tur Saldus atbildēs? Treniņmaisi vien būs.Tāpat kā pagājušajā gadā.
vai delinj,te Tu gan kljuudies.saldus kaa rullis ies paari visiem,ne velti pat pagajusha gada liideri tika uz Tukumu aizsuutiiti