Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Van Marvijks – nākamais Nīderlandes treneris?

Van Marvijks – nākamais Nīderlandes treneris?
Berts van Marvijks
Foto: AFP

Nīderlandes Futbola Asociācija apstiprinājusi, ka viņi ir uzsākuši sarunas ar pašreizējo Nīderlandes futbola kluba ''Feyenoord'' galveno treneri Bertu van Marvijku par iespēju ieņemt Nīderlandes izlases trenera amata vietu.

Nīderlandes Futbola Asociācija jau kādu laiku aktīvi meklē pašreizējam Nīderlandes izlases galvenajam trenerim Marko Van Bastenam aizstājēju un kā viens no galvenajiem pretendentiem tiek minēts tieši 55 gadus vecais Van Marvijks.


Cik zināms, Van Bastens paziņojis, ka pēc šīs vasaras Eiropas čempionāta, kurš norisināsies Austrijā un Šveicē, atkāpsies no amata.


Van Marvijks patreiz ir Roterdamas kluba ''Feyenoord'' galvenais treneris. Šī jau ir otrā reize, kad holandiešu speciālists vada ''Feyenoord''. Vispirms galvenā trenera amatā viņš bija laika posmā no 2000. līdz 2004. gadam, bet tad pārgāja uz Vācijas Bundeslīgas klubu ''Borussia Dortmund'', kur pēc divarpus aizvadītām sezonām 2006. gadā komandu pameta, jo nespēja komandu pacelt augstāk par tabulas vidusdaļu.


Pagājušajā gadā viņš atkal atgriezās Nīderlandē pie ''Feyenoord'' stūres, kur strādā vēl šodien.


Jāpiemin fakts, ka 2002. gadā Van Marvijka vadībā ''Feyenoord'' triumfēja UEFA kausa izcīņā.

Pašreiz Nīderlandes čempionātā ''Feyenoord'' ieņem ceturto vietu, kur komandām no otrās līdz piektajai vietai ir pa 44 punktiem aizvadītajās 24 spēlēs. Līderi ir ''PSV'' futbolisti ar 53 punktiem.


Izmantotie resursi:

www.skysports.com