Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Saā noraizējies par rasismu Romā

Pirms rīt paredzētās Čempionu līgas grupas spēles starp "Manchester United" un Itālijas "Roma" futbolistiem, angļu komandas spēlētājs Luiss Saā ir noraizējies par "Roma" fanu rupjo attieksmi.

Saā ir nobažījies par fanu rasistiskiem izteicieniem un neiecietības izpausmēm ar ko jau viņš ir Itālijā saskāries.
''Jūs to redzēsiet jau trešdien,'' saka Saā. ''Mēs braucam uz Itāliju un šajā vietā parasti tādas lietas tiek darītas. Viņi neatbalsta savu komandu tā, kā to dara pie mums Anglijā.''

''Man bija 12 gadi, kad mēs ar tēvu gājām skatīties spēli starp "Paris SG" un "Sochaux". Pirms spēles es izvēlējos ne tādu kafiju, kādu sākumā gribēju, tāpēc gāju pēc jaunas, kad pēkšņi savā priekšā ieraudzīju lielu baru ar skūtgalvjiem. Mans tēvs uzreiz nostājās man priekšā un parādīja, kā uz to vajag reaģēt. Viņš bija mierīgs un darīja visu, lai mani aizstāvētu. Tas mani ļoti iespaidoja.''

''Esmu piedzīvojis futbolā dažādas situācijas. Uz mani ir sviestas dažādas mantas, esmu arī apvainots, taču tagad uz to visu es cenšos raudzīties mierīgi. Es cenšos to visu paturēt pie sevis.''

Izmantotie resursi:
www.goal.com
Foto: AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 09:49, pirms 17 gadiem
Ja tadu idiotu netrukst, un vini vnm bus kautvai sheit pat forumos biezi raksta rasistiskus izsaucienus, un administracija PILNIGI neko nedara..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-12-11 10:01, pirms 17 gadiem
Ne nu protams dzekins jau nau bijis vel uz krieviju aizbraucis, ja kadreiz nonaks krievija tad sapratis kad italija ir sikums salidzinot ar rashu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-12-11 10:23, pirms 17 gadiem
nē, tas nebūtu rasisms, tā būtu denacionalizācija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 10:34, pirms 17 gadiem
to The View

Itaalija nav Aafrikas valsts kur valda bardaks un autoritarisms. Ar to arii atshkiras Eiropas taa teikt civilizeetas valstis kur pamatvertiba ir cilveeka tiesiibas neshkirojot pec kraasas vai ka cita... Lidz ar to nevajg izverst demogogiju par to kapec vinji var bet mees nee?! Un ja tevi tas taa uztrauc tad isaku braukt uz zimbabvi un paliidzeet muusu baltajiem braaljiem ciiniities par savaam tiesiibaam un pamaaciit kaa veidot demokraatiju.

  -3 [+] [-]

, 2007-12-11 10:38, pirms 17 gadiem
to TheView

nu tur jāņem vērā, ka Zimbabve bija kolonija, un nav korekts salīdzinājums 'godīgi atbrauca un nopirka'; tur baltie iepriekšējā gadsimtā atbrauca un 'nostādīja lietas';
protams, piekrītu, ka rasisma izpausmes ir no dažādām pusēm, ne tikai no balto puses, bet pateikt, ka cīņa pret rasismu ir pārspīlējums ir manuprāt stulbi; tas, ka dažādas ādas krāsas cilvēki cits citu apvaino, iespaido utml nav normāli jebkādā gadījumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-11 11:07, pirms 17 gadiem
oscar, daļēji piekrītu, bet tādā gadījumā visu padomju tautu pārstāvji (krievi, ukraiņi, baltkrievi u.t.t.), kas ieceļojuši pēc otrā pasaules kara, jāizmet laukā no valsts, nu vai vismaz no viņu dzīvokļiem vai mājām.
un kāpēc DĀR ap balto rajoniem tiek celti augsti mūri? Tur taču nolinčos visus baltos futbolistus PČ

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 11:07, pirms 17 gadiem
Ir divas lietas, ko es nevaru ciest - rasismu un nēģerus!!!!
Bija tāds aņuks vai joks agrāk...

  -2 [+] [-]

, 2007-12-11 11:18, pirms 17 gadiem
bet nu taa tak itaalija...

  -1 [+] [-]

, 2007-12-11 11:42, pirms 17 gadiem
Ja, kas tad niga arī nav diez ko nerasistisks izteiciens. Daudziem melnādainajiem tas asociējas ar to laiku kad ASV bija vergu laikmets... Varbūt tad sauksim blatādainos (respektīvi mūs) par bālģīmjiem (tā mūs sauca indiāņi kad aizstāvot savu zemi rāva nost "mūsējiem" skalpus) ... varbūt vienkārši sadalīsim cilvēkus grupās? Jo tā, taču mūsdienās ir baigi forši darīt.

Es nevaru saprast ko var ņemties par to ādas krāsu - mēs visi esam cilvēki un tikai pēc tam narkomāni, ierēdņi, baltie, melnie, oranžie, vai sarkanie. Tas, ka tagad mūsdienās melnādainie un ebreji šur tur ir priviliģētākā stāvoklī ir tikai godīgi ņemot vērā, kas viņiem ir nodarīts... pretīgi pilnīgi paliek no rasistiem, atvainojos, bet tie nav cilvēki.

  -1 [+] [-]

, 2007-12-11 11:49, pirms 17 gadiem
Nu labi, jāiesaistās man arī diskusijā - kāpēc neviens vēl nav pieminējis žīdus? Jeb ebrejus? Kā pareizi viņus saukt un kāpēc daudziem pret viņiem ir naids, piemēram vāciešiem bija 2.p.k. un tagad daudzās valstīs ir grupas pret žīdiem. Tas ir pat nopietnāk gandrīz, kā rasisms. Kāpēc tā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 12:05, pirms 17 gadiem
To Andree

Vispar te iet runa par futbolu.... Bet nu ok - saukt ebrejus par zhiidiem ir tas pats kas saukt melnos par niigeriem un latvieshus par gansiem. Taisnoties par to vai tas ir aizvainojoshi vai nee var tikai tie kas patiesham niicina vienu vai otru tautiibu vai cilveeku ar kaadu aadas kraasu. Ebrejus ienist daudzi tapec ka vinji ir ljoti gudra tauta kurai ir pretenzijas uz varu gandriz vai jebkuraa valstii un liimenii... un nevienam nepatik zaudet varu.

  -4 [+] [-]

, 2007-12-11 12:14, pirms 17 gadiem
Saā var doties spēlēt uz Āfriku, tur šādu problēmu nebūs... iedomīgais miljonārs b..e

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 12:26, pirms 17 gadiem
Viņš laikam nezin, ka Roma nav Francijā, bet Itālijā...?! Ja tomēr zin tad kādā sakarā viņš sāk kaut ko gvelzt par PSG un Sochaux spēli(Francijas čempis) un skiniem Itālijas un Romas sakarā...?!!!! Visi baltie eiropieši- fašisti?! Vai kā ta sanāk...?! Izskatās, ka afro-francim (būšu tolerants) naudas ir daudz, bet izglītības gan nekādas... protams, ka labāk jau ir pusaudža gados gangstu mētāt, basi vai fūzi pa laupīšanu un demolēšanu starplaikiem pakapāt nekā iet skolā un mācīties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-12-11 12:36, pirms 17 gadiem
A vot te daži raksta, ka saukt melno par nigeru vai niggu ir aizvainojoši... Bet kāpēc paši melnie viens otru uzrunājot sauc par niggu un nav nekādu dusmu un naida viņiem vienam uz otru par to?? Bet tiklīdz viņu par niggu nosauc baltais, tā tas ir uzreiz rasisms!!! Tāda kā sava veida divkosība tā ir no melno puses! Ja jau visi esam vienlīdzīgi, tad davai vārds nigga ir aizvainojošs un to nelieto neviens, vai arī tas ir ok, un lieto visi!

     [+] [-]

, 2007-12-11 12:40, pirms 17 gadiem
rasisti ir lohi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-12-11 13:54, pirms 17 gadiem
Jay -
a vot aiz tā paša iemesla kādēļ krievi var paši sevi nosaukt par urlām un latvieši par gansiem un ebreji par žīdiem...
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš

  +1 [+] [-]

, 2007-12-11 14:35, pirms 17 gadiem
"Žīds" ir pilnīgi normāls vārds. Ja kaut kas nepatīk, vari droši doties uz kādu citu valsti, kuras valoda tev nešķiet tik aizvainojoša. Mums nav tev jāpielāgojas.

     [+] [-]

, 2007-12-11 15:40, pirms 17 gadiem
--> Jay, 2007-12-11 12:36

manuprāt, tas ir tādēļ, ka melnādainajiem, saucot viens otru par 'nigga' ir cita simboliskā jēga, nekā ja baltais tevi tā nosauc - tādos gadījumos iespējams zemteksts; kā tad viņiem būtu jāsauc baltos, par bālģīmjiem vai tamlīdzīgi, es nezinu, vai tas neizklausītos nievājoši;
protams, daudz kas atkarīgs no intonācijas un neverbālās komunikācijas u.tml., kāda tiek ielikta, lietojot šādus apzīmējumus.

viņiem 'nigga' ir čomu būšana; tas ir tāpat, kā ja tu satiktu nepazīstamu cilvēku un sauktu viņu "vecais", "resnais", vai da jebkādās iesaukās, kādās varbūt saucam draugus, un neapvainojamies, jo saprotam to tā kā esam neformāli vienojušies;

     [+] [-]

, 2007-12-11 16:27, pirms 17 gadiem
Jaa ta vinjsh ir!!Ja MU uvarees, tad buus kaa buus...
Bet shii speele ari neko neizsaka, jo abas komandas ir tikushas taalaak!!

     [+] [-]

, 2007-12-11 19:02, pirms 17 gadiem
--> TheWiew
Paklau, tu gadījumā neesi URLA???
PIRMKāRT, PAT JA BūTU Zimbabvē rasisms, kādā veidā tas attaisno to, ka skatītāji velta visādus saukļus un met ar priekšmetiem melnādainiem spēlētājiem viņu ādas krāsas dēļ??? Kur tur ir tas pārspīlētais humānisms? Ja, pēc tavām domām, Zimbabvē tā notiek,tad tas viss ir atbalstāms?
OTRKāRT, kāda baltajiem bija darīšana gar Zimbabves ekonomisko potenciālu un kāds nigām no tā bij labums? Tev nemaz nebūtu naids un niknums, ja krievs tevi tagad uz sibīriju aizsūtītu? Tā teikt, lai Latvija zeļ un plaukst! Loģiski,ka tāds naids veidojas un viņi tiek izdzīti! un nav tur sakara ar rasismu. Bet ja labklājībā slīkstošs, pārēdies futbola fans to sava prieka pēc dara - lūk tas ir rasisms. ne viņam vēsturiska naida, ne kā.
Un ja tev tik ļoti interesē ekonomiskais potenciāls, tad painteresejies,kāpēc attīstītās valstis apzineti bremzē Afrikas attīstību