Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubi sāk Baltijas līgu

Otrdien trīs no četriem Latvijas klubiem uzsāks dalību Baltijas Futbola līgā (BFL), tiekoties ar Igaunijas klubiem. Plkst.15 Latvijas čempionvienība "Ventspils" uzņems Tallinas "Flora", savukārt plkst.18 risināsies divi citi dueļi - "Liepājas metalurgs" savā laukumā tiksies ar "Trans Narva", bet "Rīga" izbraukumā spēlēs ar Tallinas "TVMK".

Ventspils - Flora
Latvijas čempionu galvenais treneris Romāns Grigorčuks gaidāmajai cīņai ar "Flora" komandu laukumā plāno sūtīt otro sastāvu, pamatojot šādu lēmumu ar to, ka mačs risināsies uz sintētiskā seguma. "Ja pirmā spēle pret "Floru" notiktu uz dabīgā laukuma, tad mēs spēlētu ar spēcīgāko sastāvu, taču šoreiz nav jēgas raustīt spēcīgākos futbolistus no dabīgā zāliena uz mākslīgo un atpakaļ," laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" citēts Grigorčuks.

Treneris pieļauj, ka nepieciešamības gadījumā komandas spēli varētu pastiprināt kāds no vadošajiem spēlētājiem, bet pārsvarā uzsvars tiks likts uz jaunajiem futbolistiem. "Mēs spēlēsim ar jaunatni – gan pirmajā, gan otrajā Baltijas līgas mačā. Iespējams, pirmajā mačā varētu piedalīties kāds spēlētājs no galvenās komandas – paskatīsimies atkarībā no situācijas, taču pārsvarā izliksim laukumā 1988. un 1989. gadā dzimušos futbolistus," skaidro Grigorčuks.

"Ventspils" vadītājs kā galveno prioritāti dalībai BFL izvirza jauno futbolistu pārbaudi. Pēc viņa domām turnīrs ir lietderīgs, tomēr sportiskajā ziņā būs vēl garlaicīgāks nekā pērnajā sezonā. "Baltijas līga dod iespēju sagatavoties svarīgākām spēlēm. Ir iespējams pārbaudīt jaunos futbolistus, atstrādāt dažādus taktiskos variantus. Turklāt jauniem spēlētājiem katrā spēlē ir jācīnās par izvaru, jācenšas uzvarēt un priecēt mūsu uzticīgos līdzjutējus."

"Godīgi sakot, domāju, ka turnīrs būs mazāk interesants. Kā izmainīt situāciju? Vajag nopietni ieinteresēt klubus, un komerciālais faktors šajā ziņā ir ļoti būtisks. Godīgi sakot, grūti saprats, kas vēl bez tā var uzlabot situāciju. Taču es neapstrīdu faktu, ka Baltijas līga ir lietderīgs turnīrs, tas palīdz komandām sagatavoties, un jaunie futbolisti gūst zināmu pieredzi," piebilst Grigorčuks.

Liepājas metalurgs - Trans
Pašreizējie BFL titula ieguvēji liepājnieki, kuri pērn finālā divu spēļu sērijā pārspēja "Ventspili", turnīru uzsāks ar spēli pret Igaunijas vicečempioniem "Trans Narva". Atšķirībā no otras Kurzemes komandas, "Liepājas metalurgs" šīs dienas maču uzsāks optimāli spēcīgākajā virknējumā.

"Pirmajā mačā noteikti sūtīšu laukumā spēcīgāko sastāvu," klāstīja liepājnieku galvenais treneris Jurijs Andrejevs. "Pagājušajā gadā klātienē skatījos pirmo Baltijas līgas spēli Liepājā, kad tribīnes bija pārpildītas un apkārt laukumam stāvēja tauta, kas bija noilgojusies pēc futbola. Mēs nedrīkstam pievilt savus līdzjutējus un izlikt otro sastāvu."

Liepājnieku ambīcijas apstiprina arī kluba preses sekretārs Harvejs Rudzītis. "Mūsu uzdevums ir tikai un vienīgi uzvarēt šā gada turnīrā. Visi pamatsastāva futbolisti ir atgriezušies no treniņnometnēm un jau no 2008. gada pirmās oficiālās spēles sāksim spēlēt ar spēcīgāko sastāvu."

Rīga - TVMK
Nopietna pieeja BFL turnīram gaidāma arī no "Rīgas" kluba puses, kurš šosezon pirmo reizi piedalīsies divos starptautiskos turnīros (arī Intertoto kausā). "Mēs nopietni attiecamies pret visiem turnīriem. Baltijas līgu uztveram kā atsevišķas un pietiekami prestižas sacensības. Protams, spēlēs pamatsastāvs, taču ar dažām atrunām – pirmajā daļā šo turnīru uztveram kā sagatavošanās etapu Latvijas čempionātam. Tādēļ iespējams, ka sastāvs atsevišķās spēlēs būs atšķirīgs – līdzīgi kā treniņnometnēs, kur pārbaudījām dažādus virknējumus."

Viņam pievienojas arī kluba galvenais treneris Genadijs Morozovs. "Spēlēsim ar pirmo sastāvu. Mūsu uzdevums ir cienīgi nospēlēt šajā klubā, jo tas tomēr ir Latvijas valsts un Latvijas futbola prestižs."

Izmantotie resursi:
Neatkarīgā Rīta Avīze
www.balticleague.com
www.lff.lv www.fkventspils.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-03-11 12:37, pirms 17 gadiem
cerams ka neizgaaziisies turniirs.. itkaa turniira doma laba.. bet organizeeshana SUX!!! un wel pagarshgad tas TOTO... @ stulbenji!!

  -2 [+] [-]

, 2008-03-11 12:37, pirms 17 gadiem
ka var divas komandas viena diena spelet ar vienu un to pasu komandu autor

  -2 [+] [-]

, 2008-03-11 12:40, pirms 17 gadiem
hahahha

  -1 [+] [-]

, 2008-03-11 12:42, pirms 17 gadiem
JohnnyEnglissh... Ir tikai normāli, ka uz mākslīgā laukuma nesūta pamatsastāvu... Ne jau Grigorčuks ņirgājas par līdzjutējiem, bet gan pati līga ir izveidota vairāk kā tāds pirmssezonas pārbaudes turnīrs...

  +3 [+] [-]

, 2008-03-11 12:43, pirms 17 gadiem
JohnnyEnglish

līdzjutējiem? otrdienā plkst 15.00??!
ja organizatori kaut nedaudz domātu par līdzjutējiem tad nerīkotu spēles tādā laikā nezinkur laukumos un vēl martā ..

iespējams par pusfināliem painteresēšos..

  -1 [+] [-]

, 2008-03-11 12:48, pirms 17 gadiem
TVMK nu gan liela slodze sodien gaidaama :d

  -1 [+] [-]

, 2008-03-11 12:50, pirms 17 gadiem
Nu es nezinu kāda nauda jāsola, lai šis turnīrs kļūtu svarīgāks par valsts čempionātu, tas jau nu ir vairāk kā skaidrs.
Bet nu uz kādu spēli jau var aiziet, apskatīties jaunus spēlētājus, utt.

     [+] [-]

, 2008-03-11 13:32, pirms 17 gadiem
Šo turnīru prestižu pataisītu tikai tas, ja tiktu likvidēti nacionālie turnīri. Nacionālo turnīru uzvarētāji tiktu noteikti pēc savstarpējām spēlēm BFL. Tad gan klubiem, gan līdzjutējiem būtu lielāka interese. Šobrīd vien tāds "pļiku-pļeku" variants (bet labāk tāds nekā nekāds).

  +1 [+] [-]

, 2008-03-11 13:34, pirms 17 gadiem
interesanti, kam ir domāts šis turnīrs?? laikam noteikti ne skatītājiem.. vai tiešam nevar salikt normālos laikos spēles, kad skatītāji var aanākt uz spēli (kaut gan arī paši ventspilnieki nedomā par skatītājiem , kad beidzot Ventspilī tik uzstādīts māklīgais apgaismojums?)??

  -2 [+] [-]

, 2008-03-11 13:35, pirms 17 gadiem
Jā, šo līgu galīgi nesaprotu... Ar basketbola SEB BBL nevar ne salīdzināt!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-03-11 13:42, pirms 17 gadiem
Nauda ir vajadziiga, tobish normaali sponsori. Ja buutu finanseejums, tad arii organizaacija buutu normaalaa liimenii. Balvu fons ir smiekliigs un tapeec taada attieksme. Veel viens faktors. Shis turniirs nav akcepteets ieksh UEFA kaa liiga bet gan kaa turniirs. Tobish uzvareetaaji vai finaalisti par to neko nedabuun. Piemeram, ja uzvareetaajam buutu tiesiibas piedaliities CL kvalifikaacijaa, bet finaalista UEFA kausaa, tad arii prestiizh celtos divtik.

Ja nedaudz pie taa piedomaatu un risinaatu projektus, kas skar arii tieshas liigas izveidi (UEFA akcepts), tad buutu pat ljoti oko!

Rezumee... Es saredzu divas perspektiivas. Manis mineetos apstaaklju realizeshana vareetu pacelt sho turniiru pat liidz SEB BBL liimenim. Pienjemu, ka daudziem ir interese par labaakajiem Baltijas klubiem un to savstarpeejo machiem. Gan jau, ka veesturee arii ir iegaajushi dazhnedazhaadi derbiji. Piemeeram, kaut kur Liepaajas futbola veesturee vareeja lasiiit rakstu, ka Liepaaja sparingi ciinujusies vai nu ar Klaipeedu savu laik vai ar Kaunju. taa kaa domaaju, ka vajag piedomaat pie reklaamas, SPONSORA un organizeeshanas! Jo piedodiet atvainojiet. Nu atkal! CIK ILGI VENTSPILII NEBUUS APGAISMOJUMS?!?!?! Chempioni skaitaas ibio!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-11 13:50, pirms 17 gadiem
Ja tā padomā - kas liedz faniem izstrādāt līgas projektu un iesniegt to federācijām? Te protams nedomāju, ka kāds uzreiz metīsies fanu projektu atbalstīt, bet šādas tādas iestrādnes federācijām varētu palīdzēt (turnīra prestiža celšana, fanu un sponsoru piesaiste, utt.).
Diemžēl Latvijā ir populāra - Kritizēt un nepiedāvāt risinājumu ((c)Ingmārs Jurisons) taktika, tāpat nav organizēta futbola fanu grupa (ne kluba vai izlases, bet tieši spēles kā tādas fanu grupa).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-11 13:57, pirms 17 gadiem
iesaku palsiities pagaajushaas nedeeljas sporta avizi un redzeesiet cik suudiiga sakaartotiiba te

     [+] [-]

, 2008-03-11 14:06, pirms 17 gadiem
to Fiasko

visi klubi, kuri piedalaas BFLaa jau startee eirokausos...

iisteniibaa neredzu nekaadu perespektiivu shim projektam, atšķirībā no BBL līgā nau augsta līmeņa klubu (as labi spēlē eirokausos) būtu labi piesaistīt kaut kaadus klubus no krievijas(kaut vai 1.līgas) un ukrainas, lai skatītājiem būtu interese skatīties spēles ar stiprākām komandaam , bet diezvai krieviem un ukraiņiem tas buutu interesanti un izdeviigi (varbuut, ja buutu normaals balvu fonds, buut izdeviigi )

  +2 [+] [-]

, 2008-03-11 14:06, pirms 17 gadiem
Nevar salīdzināt BFL ar SEB BBL, jo futbolā vienmēr svarīgākais ir ceļazīme uz Eirokausiem. Basketbolā eirokausos praktiski spēlē tas kuram daudz naudas. UEFA nekad neakceptēs to ka caur BFL varētu izcīnīt ceļazīmi uz eirokausiem. No sportiskā viedokļa skatoties nekad BFL nevarēs pacelt līdz nacionālā čempionāta līmenim un attieksmei. Vienīgais, kas šo turnīru var glābt ir liela nauda par uzvarām, neizšķirtu, par katru izcīnīto punktu, jo tikai nauda liks klubiem likt laukumā spēcīgākos spēlētājus. Ja FKV zinātu, ka pa uzvaru komanda saņemtu 100tk EUR, tad spēle būtu uz dzīvību un nāvi, kas automātiski arī piesaistītu līdzjutēju uzmanību. Tas būtu tikai viens no nosacijumiem, bet pats galvenais, lai dzīvotu šī līga.

     [+] [-]

, 2008-03-11 14:15, pirms 17 gadiem
Kas ir "vinjsh", kam pievienojas Morozovs...?

  -1 [+] [-]

, 2008-03-11 14:27, pirms 17 gadiem
Mans viedoklis - ka tadu klubu ka ventspils uzreiz izslegt no sa turnira , viena iemesla pec publiski pasaka ka vinam sis turnirs pie kajas.
kas ari uzreiz daudzos lidzjutejos/skatitajos liek domat ka sis projekts ir sudigs .
Lai iegutu kartigu naudu ko solitu par uzvaram utt , tad vajag paradit speles kvalitati , bet kamer bus te tads grigor tikmer to neredzet. Un vel Vajag pienemt kautkadas papildus prasibas par futbola laukumiem , lai varetu sini BFL spelet . un viens no tiem tiesi laukuma apgaismojums.
P.S. plkst 15:00 bus 100 skatitaju aptuveni , bet 18:00 vai pat 19:00 bus vismaz 200 un vairak skatitaju .
P.S. neka personiga pret FK Ventspils - bet tiesi pret Grigoru.kas pa daudz runa.

  -1 [+] [-]

, 2008-03-11 14:36, pirms 17 gadiem
No trenera prasa rezultātu. Ja viņš spēj to nodrošināt, tad pārējais jau ir sīkumi.

     [+] [-]

, 2008-03-11 14:56, pirms 17 gadiem
-->Ziechis, 2008-03-11 14:27

Grigors norāda, ka "mazāk interesants, bet lietderīgs" un principā to var interpretēt ļoti dažādi; tas, ka tu saprati, ka 'pie kājas' nozīmē paņemt tikai vienu daļu, bet neņemt vērā, ka klubs izmanto turnīru kā vēlas.
Pavisam cita lieta ir ar līdzjutējiem, piekrītu, Ventspils līdzjutēji šajā ziņā noteikti ir galvenie zaudētāji, diemžēl lai gan no otras puses, iespējams jaunie futbolisti būs motivēti pierādīt sevi un spēles būs veiksmīgas

Par izslēgšanu, tas protams ir emociju uzplūdā, jo nekur nav norādes, ka viņš kaut kā publiski nomelno šo turnīru.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-11 15:15, pirms 17 gadiem
=zigiss, 2008-03-11 12:43=

līdzjutējiem? otrdienā plkst 15.00??!
--------------------------------------
Nav jau spuldzes pievienotas pie elektrības kabeļa...un nav jau arī pašu spuldžu Ventaspilī...

  +1 [+] [-]

, 2008-03-11 15:17, pirms 17 gadiem
Nu Ventspilī vēl joprojām nekas nav mainijies! Labums man no tāds ka atkal Rīgā būs čempionu līgas spēle, kā 2007 ar Red Bull!

     [+] [-]

, 2008-03-11 15:46, pirms 17 gadiem
Kāds vispār zin, kur var sekot līdzi texta režīmā Ventspils spēlei???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-11 16:21, pirms 17 gadiem
Rit 66.minūte, Ventspils vadībā 1:0. Vārtus jau 3.min guva Lazdiņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-11 18:28, pirms 17 gadiem

izvaru

viena drukas kļūda, kur nav nozīmīga
Skonto arī piedalās?

     [+] [-]

, 2008-03-11 18:59, pirms 17 gadiem
neinteresants turnirs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-11 20:01, pirms 17 gadiem
Trīs klubi - trīs uzvaras.