Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autoavārijā miris Beļģijas izlases uzbrucējs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Autoavārijā miris Beļģijas izlases uzbrucējs
Fransuā Steršels (pa kreisi)
Foto: BELGA

Šodien agri no rīta autoavārijā gājis bojā Beļģija futbola izlases un "Brugge" kluba uzbrucējs Fransuā Steršels.

Steršels, kuram bija 26 gadi, šodien mira, ietriecoties kokā. Nelaimes gadījums notika Vrāzenē. Fransuā devās mājās no Antverpenes, kur viņš bija ciemojies pie draugiem, kad viņa mašīna izslīdēja no ceļa un ietriecās kokā.

Steršels aizvadīja savu pirmo sezonu "Club Brugge" komandā un jau pirmajā sezonā guva 11 vārtus. Pēdējos vārtus viņš guva 13. aprīlī. Fransuā ir dzimis Lježā, un savu karjeru uzsāka Beļģijas 4. divīzijā.

Pavisam drīz Steršels sāka spēlēt trešajā divīzijā, kur kļuva par uzbrukuma zvaigzni, gūstot vairāk kā vidēji vienus vārtus spēlē. 2005./2006. sezonā Steršels sāka spēlēt augstākajā līgā pārstāvot "Charleroi" komandu. Pirmajā sezonā viņš guva 9 vārtus.

Nākamo sezonu uzsācis "Germinal Beerschot" komandā Steršels sasniedza savas karjeras augstāko pakāpienu. Gūstot 21 vārtus, Fransuā kļuva par Beļģijas čempionāta labāko vārtu guvēju. Pagājušā gada beigās Steršels debitēja arī Beļģijas izlasē, kopumā aizvadot četras spēles.

Daudzi atcerās Steršelu kā ļoti pozitīvu cilvēku, kurš vienmēr smaidīja. Viņš ar savu pozitīvo attieksmi palīdzējis komandas biedriem. Viņam veicās visās jomās, katrā komandā, kurā spēlēja, viņš esot bijis labākais.

Izmantotie resursi:
uefa.com