Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ukrainas grandu duelī uzvar "Shakhtar"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ukrainas grandu duelī uzvar "Shakhtar"
Doņeckiešiem salīdzinoši viegla uzvara
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas futbola čempionāta grandu spēlē Doņeckas "Shakhtar", vairāk nekā puslaiku spēlējot skaitliskajā vairākumā, ar 2:0 pārspēja Kijevas "Dynamo". Turnīra tabulā četras kārtas līdz čempionāta noslēgumam klubiem ir vienāds punktu skaits.

Ukrainas 26. kārtas centrālais notikums, protams, bija abu grandu "Shakhtar" un "Dynamo" tikšanās. Turnīra tabulā kijeviešiem bija trīs punktu pārsvars, tādēļ izbraukumā viņus apmierinātu arī neizšķirts. "Shakhtar" bija nepieciešams panākums, tādēļ arī nepārsteidza, ka tribīnēs sapulcējās vairāk nekā 50 tūkstoši skatītāju, kas ir jauns "Donbass Arena" rekords.

Pirmajās minūtēs nedaudz bīstamāk uzbruka "Dynamo" (īpaši labs moments bija Vukojevičam), bet turpinājumā iniciatīvu pārņēma "Shakhtar". Komandas galvenais motors Darijo Srna sita bīstami gan pats, gan apgādāja ar labām piespēlēm partnerus. Ar katru minūti doņeckieši sāka uzbrukt arvien uzmācīgāk, bet Oleksandrs Šovkovskis vārtos darbojās lieliski. Pirmā puslaika izskaņā "Dynamo" palika mazākumā, kad otro brīdinājumu nopelnīja Deniss Garmašs, pie tam pilnīgi nevajadzīgu. Pēc pāris minūtēm nervi neizturēja arī komandas galvenajam trenerim Jurijam Sjominam - arī viņam bija jādodas uz tribīnēm. Jau pirmā puslaika kompensācijas laikā ogļračiem bija labs moments, bet pēc Rakicka sitiena glāba Šovkovskis.

Otro puslaiku "Shakhtar" iesāka ar uzbrukumiem, ātri vien tiekot arī pie vārtu guvuma. Pēc tāla Srnas centrējuma soda laukumā bumbu ar galvu vārtos raidīja Aleksandrs Kučers, bet glāba vārtu stabs! Bumba atleca pie Aleksa Teišeiras, kurš no pāris metru attāluma pārmeta bumbu pāri Šovkovskim. "Dynamo" aktivizējās, izveidojot pāris labus momentus (īpaši laba iespēja izcelties bija Alijevam, kurš kritienā sita pāri). Laukumā devās pat Andrejs Ševčenko, bet iesita "Shakhtar". Vilians 80. minūtē ielauzās soda laukumā, kur atrada neviena nepiesegto Jaroslavu Rakicki - 2:0! Rupja kļūda aizsardzībā, kas praktiski pielika punktu spēlei. Pēdējās minūtēs "Shakhtar" bija tuvāk vārtu guvumam, nekā "Dynamo".

Četras kārtas līdz čempionāta noslēgumam komandām ir vienāds punktu skaits. Ja tā būs arī pēc 30 kārtām, tad tiks aizvadīts zelta mačs. Citas komandas uz zeltu vairs nepretendē - trešajā vietā esošais "Metalist" atpaliek par 12 punktiem, bet pārējās vienības par 20 un vairāk.

     [+] [-]

, 2012-04-07 22:15, pirms 13 gadiem
Nu speles sakuma skatitaji ta skaisti sakrāšņoja arēnu, pat Barselonas lidzjuteji var paskaust...

  -1 [+] [-]

, 2012-04-07 23:31, pirms 13 gadiem
Sjominu jālaiž pensijā...