Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Blaters gatavs radikālam lēmumam

Andrejs Siliņš

Blaters gatavs radikālam lēmumam
Zeps Blaters
Foto: ITAR-TASS

FIFA prezidents Seps Blaters pavēstījis, ka futbolistiem, kuri izdara tīšus un rupjus noteikumu pārkāpumus, būtu jāpiemēro ne tikai mūža diskavlifikācija, bet arī jāierosina krimināllietas pret attiecīgajiem spēlētājiem.

"Uzbrukt kādam ir krimināli sodāms noziegums un vienalga, vai tas notiek futbola laukumā vai kaut kur citur. Tas ir un paliek noziegums, par kuru jāsaņem attiecīgs soda mērs," savu nostāju skaidro futbola pasaules svarīgākais cilvēks Blaters.

"Bīstami noteikumu pārkāpumi ir viena no lielākajām problēmām futbolā šobrīd," savu domu turpina Blaters. "Spēlētājiem, kuri to dara apzināti un atkārtoti, ir jāpiešķir mūža diskvalifikācija."

"Mehānisms, kāpēc šādas situācijas rodas ir acīmredzams," kā vienu no iemesliem Blaters min arī treneru ietekmi komandās. "Treneriem un klubu menedžeriem ir jāuzvar par katru cenu, un ar šādu domu viņi arī vēršas pie spēlētājiem. Ģērbtuvēs nav mikrofonu, un treneri liek saviem padotajiem iet pretī uzvarai jebkādiem līdzekļiem, kamēr vien tiesnesis neiesaistās."

Arī par maču soģiem Blateram ir kas sakāms: "Tiesneši bieži vien mēģina pēc iespējas ilgāk nedot brīdinājuma kartītes noteikumu pārkāpējiem. Viņi domā, ka ir labi pastrādājuši, ja 20 minūtes spēli nepārtrauc, taču tiesnesim ir jādod dzeltenā vai pat sarkanā kartīte jau pirmajās četrās minūtēs, ja tas ir nepieciešams, un to mēs arī liksim darīt."

"Sākotnēji problēma bija spēlētāju notriekšana no kājām no aizmugures. Tagad tas notiek arī no priekšas un sāniem. Tas ir viens no tematiem, ko pārspriedīsim. Mēs ne tikai ieteiksim tiesnešiem, ko darīt, bet arī liksim kļūt bargākiem pret vardarbību laukumā."

Izmantotie resursi:
www.bbc.com

  +5 [+] [-]

, 2008-03-07 14:00, pirms 17 gadiem
"Seps" Blaters

  +5 [+] [-]

, 2008-03-07 14:01, pirms 17 gadiem
no vienas puses pareizi..tachu muuzja diskfalifikaacija man lieka snedaudz par bargu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 14:03, pirms 17 gadiem
ir ir par skarbu....

un tas ka dos dzeltenaas par maziem paarkaapumiem noziimee tikai to ka neviens neuzdroshinaasies kaajaas lekt....kas noziimee ka tehniskajiem braziilieshiem taa buus prieksrociiba, jo skjiet vinji piedzimstot jau ir ljoooooti tehniski...mans uzskats tehniskaakie pasaulee

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 14:03, pirms 17 gadiem
Zinot dienvid amerikas futbolu, tas ir nepieciešams ... ja kads nezina tad paskatieties kuriozus

  +3 [+] [-]

, 2008-03-07 14:05, pirms 17 gadiem
Ja tas attiecas uz Teiloru un Eduardo tad saprotams. Bet nu es neticu ka Teilors speciali gribeja savainot Eduardo. Un treneri suta speletajus laukuma lai tie speletu futbolu, bet nevis lai sistu kadu.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-07 14:07, pirms 17 gadiem
Jaa, un pret moraalo vardarbiibu atkal! Vai kaads no pretiniekiem padomaaja par Anderlecht vai Werder vaartsargu psihi aizvadiitajaas UEFA kausa speelees? Bet tas tachu ir vistiiraakais psihologjiskais terors, sist pa vaartiem ar smagu bumbu!

Man taa raadaas, ka Zeps kaut kur interneta dziljumos vareetu buut uzduuries uz beediigi slavenaas Eduardo sceenas... Agraak par pretinieka kaaju salaushanu paraadiija sarkano kartinju, un naakamajaa speelee miesnieks speeleeja atkal. Tagad iipashi rupji paarkaapumi JAU ir kljuvushi daudz retaaki.

Kriminaallieta ir marasma kalngals. Futbolists dodas laukumaa, lieliski apzinoties, ka futbolaa var guut traumu un katra speele var izraadiities peedeejaa. Par to profesionaalajaa futbolaa tiek maksaats, speeleetaaji ir apdroshinaati, un tik uz priekshu. Protams, rupji paarkaapumi ir jaasoda ar diskvalifikaacijaam, un par atkaartotiem paarkaapumiem diskvalifikaacijaam ir jaakljuust garaakaam, bet ne jau taa, ka peec nelaimiigas sakritiibas cilveekam aizliedz speeleet futbolu un piedzen no vinja 120 miljonus par, piemeeram, Ronaldinjo saspaardiishanu Futbols nav shoseja!

  +5 [+] [-]

, 2008-03-07 14:13, pirms 17 gadiem
driiz jau paaries uz baletu ....
neba tik daudz ir tiishie rupjie paarkaapumi - biezhaak kaadas ciinjas epizodes utt ...
Bet tad lai kaa NBA dara - peec speeles izveertee un par tiishaajaam rupjiibaam lai ieliek attieciigu speelju diskaabeli .... nevar vnk aizvaakt kontaktu un izklupienus no futbola ... tad tas vairs nebuus futbols ... bet gan balets ar bumbu ...

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 14:17, pirms 17 gadiem
M,KyMiNs labi komaneti...
Katraa zinjaa mees sheit seezhot taapat neko nemainiisim... Kaa teiks taa buus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 14:40, pirms 17 gadiem
Bet neviens jau neteica, ka tagad automatiski par krishanu kajas, vai salaushanu liks cietuma. Teica, ka tiks ierosinata kriminallieta, kur tiks veikta izmekleshana, lai noskaidrotu vai parkapums tika darits tiishaam! Es skatijos Eduardo nolauzto kaju un man slikti palika! Trenneris starp citu teica, ka tas ir darits tisham un jau vairakas speles tikai uz vinu versti tishi parkapumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 15:07, pirms 17 gadiem
taisniba... kads futbols bija pirms 15-20 gadiem.. un kads tagad... sak jau parnjemt amerikanju futbola elementus

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 15:12, pirms 17 gadiem
kaaa var iesist simuleejot????tjipa noteelo ka iesit golu???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 15:31, pirms 17 gadiem
Piekritu blondajam!

Tas jau vispar ir stulbums, ka speletaji uzvaaraas, runaa pretim tiesneshiem ''taa ipashi'', bezsakaraa pilnibaa ietriecas speletajiem kajaas. Vajag jau nedaudz maigak, nevis ar visu speku! Man patik tie futbolisti, kuri censhas mazak pelnit gan sarkanas, gan dzeltenas kartites, bet ja vajag tad pec iespejas maigak! Nav jega nesties virsuu!!!!!!

Es ari kaut kaa Zepam nepiekritu. Labi, speletajs ieshluc kajas, sanem sarkano un diezgan rupji nospelee, BET UZREIZ JAU NEVAJAG MUZA DISKVALIFIKACIJU! Ja ir PA ISTAM NOPIETNI, tad gan var padomat par kautko bargaku! Ir vel par ko padomat shajaa zinjaa!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 16:08, pirms 17 gadiem
Nu beidziet, muža. Ja pat nevienam nav 1 gada piešķirts kur nu vel vairāk.. Nedomaju ka visparigi ,

     [+] [-]

, 2008-03-07 16:21, pirms 17 gadiem
hmm, pabargi.. kriminaallietas.. bet traumas jau vairaak ieguust netiishos starpgadiijumos, nevis tiisho - takaa vai tas buutu risinaajums??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 17:14, pirms 17 gadiem
Piekrītu,ka futbols nav balets,un,ka pārkāpumi un traumas vienmēr ir bijuši un būs.Taču FIFA būtu vēlams izveidot īpašu izmeklēšanas iestādi,kas izvērtētu,kuri pārkāpumi ir spēles epizodes,bet kuri tīši.Un attiecīgi rīkoties,sūtot tīšos pārkāpējus uz tiesu.Tas vajadzīgs tamdēļ,ka sportā ir korupcija un ietekmēt rezultātus var ne tikai tīšām ielaižot golus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 18:34, pirms 17 gadiem
lai futbolu padaritu atraku,skatamaku,un nebutu problemu ar tiesasanu,vajadzetu pielidzinat noteikumus rokasbumbai...esi izdarijis parkapumu pec tiesnesa domam...tiesnesa svilpe,bumbu neaiztiekot,pagriezoties ar muguru tin makskeri 9 etru attaluma,ir pretenzijas dzeltenaa,otreiz...sarkana..
...vienkarsi tikai par sadiem parkapumiem nu speles nevajadzetu izlaist,bet ja rupji parkapumi...piedod vecit,nemaki atnemt bumbu tehniskam speletajam,ej spele regbiju,nevis kroplo citus...futbols ir skatitajiem domats,un lielaka dala labak skatas uz barselonu vai to pasu arsenalu,nevis birmingemu,vai seltiku...
..muza diskvalifikacija...pareiza lieta,ir iespeja parkvalificeties...regbijs...
...un isteniba pec tadu noteikumu ieviesanas butu vairak golu,rezultativitate celtos...vispar incigak butu...
..ko domajat par tadu delu?

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 21:44, pirms 17 gadiem
Blaters principā vispār reti kaut ko gudru ir pateicis, atrodoties savā amatā, un šis ir kārtējais piemērs tam, ka viņš grib pazīmēties, lai futbola pasaule par viņu nepiemirstu. Neredzu nevienu saprātīgu spēlētāju, treneri, futbola komandu, kas uz kaut ko tādu parakstītos. A ko, ja notiek negadījums - neapzināti kādu notraumē, un spēlētājs principā ne par ko saņem diskābeli. Lol Ko tad tagad uztaisīs ahūno expertu paneli, un šamie tad spriedīs par to vai bija apzināti vai ne. Un tāds expertu sastāvs jau arī nekad mūžā negarantētu totālu objektivitāti. So.. tas viss nekam neder! Tad jau futbols ir jāpadara par pilnīgu bezkontaktu sporta veidu, un, piemēram, sedzējam nav atļauts pietuvoties pretinieku komandas spēlētājam, teiksim, tuvāk par pusmetru. Forši tad būs, nebūs traumas vairs. Ja vien nespēlēs uz nekvalitātīviem laukumiem...

     [+] [-]

, 2008-03-07 21:55, pirms 17 gadiem
Beidzot varu piekrist Silenthill....

  -1 [+] [-]

, 2008-03-08 08:18, pirms 17 gadiem
Jā, taisnība jau ir silenthill...
Es tikai gribu piebilst, ka mūža diskavlifikāciju tā pa labi vai kreisi nevar un nevajag dot. Jā, protams, ir gadījumi kad ir jādod diskavlifikācija, bet nejau mūža. Tas futbolistam var līzināties nāves spreidumam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja