Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Baltic International Bank" noformē dubultu

"Baltic International Bank" noformē dubultu
Turnīra rezultatīvākais spēlētājs
Igors Derbakovs pie Parex bankas vārtiem

2. martā noslēdzās Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais finansu struktūru septītais futzāla turnīrs. Pēdējā kārtā pārsteigumi izpalika – "Baltic International Bank" (BIB) guva prognozējamo uzvaru pār Latvijas Krājbanku (LK), tādējādi otro gadu pēc kārtas izcīnot čempionu titulu.

Pirms pēdējās kārtas teorētiski uz čempionu titulu pretendēja arī Privatbank komanda, taču praktiski pēdējiem cerības uz sev labvēlīgu iznākumu bija minimālas. Lai Privatbank iegūtu čempionu titulu pašiem bija jāuzvar Hansabankas vienība, kā arī jācer, ka BIB zaudēs punktus, tas ir – nospēlēs neizšķirti vai piedzīvos neveiksmi – mačā ar LK.

Pirmais nosacījums, proti, Privatbank uzvara pār Hansabanku „izpildījās”, tiesa – ne bez liekiem pārdzīvojumiem pašiem čempiona titula pretendentiem – uzvaras vārtus Privatbank guva vien piecas minūtes līdz mača beigām, panākot 5:4. Toties mačā starp BIB un LK vienībām vēlākie čempioni sev nepieļāva nekādas vaļības, izcīnot vairāk nekā pārliecinošu uzvaru 11:0. Seši(!) panākumi Igora Derbakova rēķinā, kurš līdz ar to nodrošināja sev čempionāta labākā vārtu guvēja titulu, par diviem precīziem sitieniem apsteidzot Gati Grīnbergu (Nordea).

Jāpiebilst, ka čempioni bija vienīgā komanda, kas turnīrā, neskaitot kausa izcīņu, guva trīs „sausās” uzvaras, protams – lielā mērā pateicoties savam vārtsargam, bankas padomes loceklim Vilorijam Belokoņam. Divas uzvaras, neielaižot savos vārtos nevienu bumbu, Aizkraukles bankas vienībai, viena – Latvijas krājbankas komandai. Interesanti, ka arī „aizkraukliešiem” par vārtu drošību rūpējas augsta amatpersona - valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs. Abi izvirzīti turnīra labākā vārtsarga balvai, bet to, kurš beigu beigās, sīvā konkurencē, kuru sastāda arī vicečempionu Privatbank „mūris” Sergejs Butkins, iegūs balvu, uzzināsim vien turnīra noslēguma ceremonijā 7. martā.

Kategorijā „labākais aizsargs” balvai izvirzīti Aleksandrs Šiškunovs (Banku augstskola), Vasilijs Ivanovs (Baltic International Bank), Konstantīns Terentjevs (Parex banka), kategorijā „labākais uzbrucējs” – Igors Derbakovs, Gatis Grīnbergs, Staņislavs Pipirs (Dukascopy), „vērtīgākais spēlētājs” - Igors Derbakovs, Vasilijs Ivanovs, Vilorijs Belokoņs, visbeidzot, kategorijā „labākais menedžeris” – Iļja Gutkins (Aizkraukles banka), Sergejs Babins (Trasta Komercbanka), Mārtiņš Grakauskis (Latvijas Krājbanka).

Atgriežoties pie vietu sadalījuma noslēguma tabulā, jāpiebilst, ka čempionu tituls patiesībā izšķīrās sestās kārtas mačā starp abiem galvenajiem pretendentiem. Līdz tam labāk bija veicies Privatbank komandai, kas bija izcīnījusi piecas uzvaras, kamēr BIB ceturtajā kārtā zaudēja vērtīgus punktus, spēlējot neizšķirti 4:4 ar Banku augstskolas studentiem. Toties minētajā abu favorītu savstarpējā mačā pārliecinoši labāki izrādījās BIB futbolisti – 9:0.

Taisnības labad gan jāsaka, ka sezonas, iespējams, svarīgāko maču diskvalifikāciju un savainojumu dēļ Privatbank vienība bija spiesta aizvadīt praktiski ar otro sastāvu, kamēr BIB visi labākie spēki bija ierindā. Privatbank noturējās pirmās desmit minūtes, taču tad gan maisam gals bija vaļā un beigu beigās BIB guva vairāk nekā pārliecinošu uzvaru.

Čempionāta bronzas medaļas izcīnīja vēl viena komanda, kas ierasti ir labāko trijniekā – Parex banka, savukārt, pēdējā kārtā gūstot ļoti nepieciešamu un tamdēļ divtik vērtīgu uzvaru 5:2 pār nebūt ne vājo Banku augstskolas vienību, ceturto vietu nodrošināja Rietumu bankas vīri, kam tas ir visu laiku labākais sasniegums Banku turnīrā.

„Tikai” piektajā vietā palika čempionātu ļoti labi uzsākusī – trīs uzvaras un neizšķirts pret BIB – Banku augstskolas komanda, bet olimpisko sešinieku noslēdza Trasta komercbanka.

Turnīra mājas lapa šeit

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja