Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Spānija, Argentīna un Anglija svin uzvaru

Spānija, Argentīna un Anglija svin uzvaru
Pīters Kroučs ar komandas biedriem svin trešos gūtos vārtus
Foto:AP/Scanpix

Šovakar visā pasaulē tika aizvadītas vairāk nekā 30 pārbaudes spēles futbolā. Lielvalstu duelī pārāki izrādījās Spānijas futbolisti, kas apspēlēja Franciju ar rezultātu 2:0, bet Argentīna ar rezultātu 1:0 svinēja uzvaru pār Vāciju. Citā spēlē Anglija pārspēja Ēģipti ar rezultātu 3:1.

Spānija gūst uzvaru pār Franciju

Spēles pirmajās minūtēs aktīvāki bija Francijas futbolisti, tomēr līdz bīstamam sitienam viņu uzbrukumi nenonāca. Ar laiku arī Spānijas izlase sāka uzbrukt Francijas izlases vārtiem, radot pirmo nopietno vārtu gūšanas momentu 19. minūtē. Drīz pēc tam spēles 21. minūtē mača rezultātu atklāja Dāvids Vilja, gūstot vārtus izgājienā viens pret vienu. Pirmā puslaika turpinājumā spēle ritēja līdzīgi, komandas apmainījās bīstamiem uzbrukumiem. Puslaika noslēgumā ļoti aktīvi cīnījās Francijas izlase, gūstot iespēju izpildīt vairākus stūra sitienus pie Spānijas vārtiem, tomēr līdz reāliem draudiem vārtu drošībai tie nenoveda. Jau pirmā puslaika kompensācija laika pirmajā minūtē Madrides "Real" aizsargs Serhio Ramoss ar lielisku sitienu no soda laukuma stūra panāca 2:0 Spānijas izlases labā. Otro puslaiku aktīvāk iesāka Spānijas izlases spēlētāji, kuriem, pateicoties Fernando Torresa pūlēm, izdevās izveidot vairākas bīstamas situācijas vārtu priekšā. Puslaika turpinājumā Francija centās presingot uzbrukumā, bet spāņu aizsargi lieliski spēja neitralizēt franču uzbrukumus. 67. minūtē uz Francijas vārtiem netika iedots acīmredzams 11 metru soda sitiens. Spēles turpinājumā Francijas izlase centās uzbrukt vairāk, tomēr vienmēr ceļā atradās vai nu spāņu aizsargi, vai Kasiljass. Spēle beidzās ar rezultātu 2:0.

Anglija atspēlējas un pieveic Ēģipti

Anglijas izlase nespēlēja savā labākajā sastāvā, savukārt ēģiptieši Londonā ieradās ar praktiski labākajiem spēkiem, tomēr Hasans Šehata rezervē atstāja gan Amru Zaki, gan Mohamedu Abutriku. Pirmajās minūtēs visai nedroši darbojās viesu aizsargi, ko zibenīgi centās izmantot Anglijas izlase. Kārtējā viesu kļūda, sekoja piespēle soda laukumā, taču Frenks Lempards septītajā minūtē no pašas vārtu priekšas neprata pārspēt Esamu El Hadari. Ja laukuma vidusdaļā pārsvars piederēja ēģiptiešiem, nedaudz bīstamāk uzbruka mājinieki, kas demonstrēja ļoti ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Tomēr 23.minūtē Ēģipte izvirzījās vadībā, kad Zidans, saņēmis tālu piespēli, no 15m ieraidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī.

Ēģipte turpināja veidot bīstamus uzbrukumus, īpaši aktīvi darbojoties kreisajā malā. Spēles 34.minūtē Lempards atkal ar bumbu nonāca vārtu priekšā, taču no nedaudz neērtas situācijas no gaisa raidīja bumbu pret zemi un pāri vārtiem. Puslaika pēdējās 10 minūtēs angļiem piederēja iniciatīva un liels teritoriālais pārsvars. Vislabākā iespēja izlīdzināt rezultātu bija Džermeinam Defo, kurš izgāja aci pret aci ar El Hadari, taču vārtsargs duelī atkal bija pārāks. Otrajā puslaikā laukumā varēja redzēt pavisam citu Anglijas izlasi. Diezgan vāji aizvadījusi pirmās 45 minūtes, otrajā spēles daļā angļi laukumā dominēja pilnībā. Jau 56.minūtē Pīters Kraučs pēc Gereta Barija piespēles no vārtu priekšas panāca 1:1. Anglija turpināja uzbrukt, tomēr pēcāk ēģiptiešu izpildītās spēlētāju maiņas nedaudz noslāpēja mājinieku ofensīvu. Tomēr 75.minūtē vairāk nekā 80 tūkstošu pilnās skatītāju tribīnes varēja uzgavilēt - Milnera sitienu El Hadari atsita, tomēr atkārtoto Šona Raita -Filipsa raidījums no 15 metriem sasniedza mērķi (tiesa, bumba nedaudz mainīja lidojuma virzienu, piemānot ēģiptiešu vārtsargu). Vēl pēc piecām minūtēm atkal izcēlās gan Kraučs, gan Raits-Filipss, kuri pirmo puslaiku vēroja tikai no rezervistu soliņa. Pēc Raita Filipsa piespēles Kraučs atkal no vārtu priekšas palielināja Anglijas pārsvaru. Tiesa, Kraučs atradās diezgan acīmredzamā aizmugures stāvoklī. Vairāk vārtu netika gūti, un Anglija ar 3:1 pārspēja stiprāko Āfrikas vienību Ēģipti.

Citā spēlē savā starpā tikās Vācijas un Argentīnas izlases. Pirmajā puslaikā aktīvāk spēlēja Vācija, tomēr pirmā reālā vārtu gūšanas situācija radās Argentīnai, kad Di Maria, apspēlējot divus aizsargus, raidīja bumbu pa vārtu pārliktni. Puslaika noslēgumā neveiksmīgi nospēlēja Vācijas izlases vārtsargs Adlers, kuru izgājienā apspēlēja Madrides "Real" spēlētājs Gonzalo Iguans un raidīja bumbu tukšos vārtos. Otrajā puslaikā aktīvāk darbojās Vācijas izlase, tomēr Joakima Lēva vadītie futbolisti nespēja nopietni apdraudēt Argentīnas vārtu drošību.

Nigērija grauj, Kotdivuāra cieš neveiksmi, Krievija cīnās neizšķirti

Londonā notikušajā pārbaudes spēlē Kotdivuāras izlase cieta sāpīgu zaudējumu cīņā pret Koreju - 0:2. Spēles rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Dons-Googs, bet otros vārtus Korejas izlases labā 90. minūtē guva Lī. Aizraujošs mačs izvērtās spēlē starp Kongo DR un Nigēriju. Lāgerbaka vadītā Nigērijas izlase uzvarēja spēli ar rezultātu 5:2. Pateicoties Utakas, Idehena un Ezimorā precīzajiem sitieniem, Nigērijas izlase pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar rezultātu 3:0, un spēles liktenis bija izšķirts. 40. minūtē Kongo DR spēja vienus vārtus atgūt, bet jau deviņas minūtes vēlāk Nsofors palielināja pārsvaru. 13 minūtes vēlāk Idehens guva savus otros vārtus spēlē, panākot 5:1. Pēdējais vārds gan piederēja Kongo, kad Bedi guva gan savus, gan izlases otros vārtus spēlē, fiksējot gala rezultātu - 5:2. Spēlēs starp Krievija uz Ungārijas izlasēm tika fiksēts neizšķirts 1:1. 39. minūtē ungārus vadībā izvirzīja Vančaks, no deviņiem metriem raidot bumbu vārtos. Krievijas izlases sastāvā Biļaletdinovs rezultātu izlīdzināja spēles 59. minūtē, gūstot vārtus pēc stūra sitiena izspēles.

Citās spēlēs Urugvaja, nonākot iedzinējos ar rezultātu 0:1, spēja gūt trīs vārtus pēc kārtas un uzvarēt Šveices izlasi ar rezultātu 3:1. Urugvajas izlases labā vārtus guva Forlans, Suarezs un Kavani, bet Šveices izlases sastāvā atzīmējās Inlers. Nedaudz pārsteidzošu uzvaru svinēja Austrija, kas ar rezultātu 2:1 pārspēja Dāniju. Austrija vadību pārņēma jau 12. minūtē, bet sešas minūtes vēlāk Bendtners izlīdzināja rezultātu, tomēr Sorensens spēles 40. minūtē nodrošināja uzvaru Austrijai. Aizraujoša spēle risinājās starp ASV un Nīderlandi, kurā stabilu pārsvaru 2:0 ieguva Nīderlande, tomēr spēles 89. minūtē ASV izdevās vienus vārtus atgūt. Ar šādu rezultātu spēle arī beidzās. Ar vārtiem bagāta bija Slovēnijas un Kataras tikšanās, kurā uzvaru svinēja slovēņi - 4:1.Novakovičs atklāja spēles rezultātu 14. minūtē, bet 30. minūtē to dubultoja Cesars. Pēc četrām minūtēm Kirms panāca jau 3:0 Slovēnijas labā. 41. minūtē Katara spēja vienus vārtus atgūt, bet 67. minūtē Jokičs guva ceturtos vārtus un pielika punktu spēlei.

Pārbaudes spēļu rezultāti

Spēle
Armēnija - Baltkrievija1:3
Maķedonija - Melnkalne2:1
Kipra - Islande0:0
Kotdivuāra - Dienvidkoreja0:2
Gruzija - Igaunija2:1
Grieķija - Senegāla0:2
Angola - Latvija1:1
Nigērija - DR Kongo5:2
Slovākija - Norvēģija0:1
Bosnija un Hercegovina - Gana2:1
Moldova - Kazahstāna1:0
Malta - Somija1:2
Turcija - Hondurasa2:0
Alžīrija - Serbija0:3
Ungārija - Krievija1:1
DĀR - Namībija1:1
Rumānija - Izraēla0:2
Luksemburga - Azerbaidžāna1:2
Šveice - Urugvaja1:3
Austrija - Dānija2:1
Polija - Bulgārija2:0
Albānija - Ziemeļīrija1:0
Beļģija - Horvātija0:0
Vācija - Argentīna0:1
Nīderlande - ASV2:1
Slovēnija - Katara4:1
Itālija - Kamerūna0:0
Velsa - Zviedrija0:1
Anglija - Ēģipte3:1
Francija - Spānija0:2
Skotija - Čehija1:0
Portugāle - Ķīna2:0

Izmantotie resursi:
soccerway.com
yahoo.com
bbc.co.uk

Slēpts komentārs: termometrs

  -3 [+] [-]

, 2010-03-04 00:26, pirms 14 gadiem
Vaajs sniegums pirmajaa puslaikaa Angljiem. Volkots tikpat kaa neredzams, izskataas ka arii Terija forma arii ir nedaudz kritusies (varbuut psihlogiski gruuti deel visiem skandaaliem). Problemaatiskajaa LB poziicijaa Beins bija labs, bez mulkiigaam kluudaam aizsardziibaa, labi pietur bumbu un atdod piespeeles kur vajag, takaa tur probleemu nebija. Otrais puslaiks jau bija kas labaaks. Filipss, Kariks un Kraucijs izmainiija visu speeli un Anglija kontroleeja bumbu lielaako puslaika dalu. Kopumaa laba un skataama speele. Zeel Volkota, cerams puisis sanemsies un uzlabos sniegumu.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-04 00:26, pirms 14 gadiem
Itālija savā stilā - 0:0!
cik aizraujošs futbols....!
Pats skatījos ENG-EGY! Diezgan interesanta spēle. Angļiem pirmais puslaiks bija diezgan katastrofāls, taču, laikam, Kapello starplaikā pateica kādu stingru vārdu un otrajā jau viss aizgāja. Grīns izskatās, ka nostiprinās kā nr.1. vārtusargs izlasē...par to prieks. Kopumā ceru uz uzlabojumiem saspēlē un sapratnē. Kaut gan, ko es te runāju....tā jau tikai draudzības spēle bija....īstais komandas spēks atklāsies WC!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-04 00:29, pirms 14 gadiem
grosis7 rakstīja: Itālija savā stilā - 0:0!
Itālieši parasti uzņem tempu tikai PČ, pēc pārbaudes spēlēm viņu spējas vērtēt galīgi nevar.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 00:31, pirms 14 gadiem
Tiesa, Kraučs atradās diezgan acīmredzamā aizmugures stāvoklī.

No atkaartojumaa paraadiitaas poziicijas izskatiijaas 100% aizmugure. Bet peec speeles studijaa raadot to aizmugures staavokli tika novilkta liinija un izskatijaas, ka Kraucijs ir vienaa liinijaa ar aizsargu, takaa tiesnesis milziigu kluudu nebija pielaavis (ja tur arii bija kaut minimaala aizmugure).

  -4 [+] [-]

, 2010-03-04 00:36, pirms 14 gadiem
Izlasīju Tavu komentāru un:
= nesapratu kādā āksta valodā tas bija rakstīts,
= ko vēlies dzirdēt?

termometrs rakstīja: īsais raksts par Argentīnas un Vācijas spēli gan tāds pieticīgs. aprakstīts viens moments, bet pat nav pateikts, kurš galu galā guva vārtus.
un vai tiešām Adlers ielauzās Argentīnas soda laukumā, bet tā arī vārtus gūt neizdevās? Adlers...

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 00:37, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: īsais raksts par Argentīnas un Vācijas spēli gan tāds pieticīgs. aprakstīts viens moments, bet pat nav pateikts, kurš galu galā guva vārtus.
un vai tiešām Adlers ielauzās Argentīnas soda laukumā, bet tā arī vārtus gūt neizdevās? Adlers...
Mayb domāts Anhels di Marija, bet nezinu, man tomēr izdevās pieslēgties Holandes spēlei, pirmo pusi no 1. puslaika GER - ARG redzēju.
Argentīnieši tādi eiropeiski izskatījās (labā nozīmē, ar komandas presingu aizsardzībā), bet uzbrukumā brīžiem pietrūka pēdējās piespēles. Di Marijam labu momentu pēc foršas izspēles tiesneši norāva ar nepamatotu aizmuguri, bet viņš pats arī viens pret vienu ar Adleru aizsita garām (diemžēl nedzirdēju, vai pirms vai pēc svilpes).
Verona tālās piespēles vnk končas.

     [+] [-]

, 2010-03-04 00:38, pirms 14 gadiem
No Saturna Vērotājs rakstīja: Izlasīju Tavu komentāru un:
= nesapratu kādā āksta valodā tas bija rakstīts,
= ko vēlies dzirdēt?
Izlasi ko autors rakstā ir samurgojis, nevis kasies, reku:

Puslaika noslēgumā Adlers izlauzās soda lakumā, tomēr nespēja raidīt bumbu vārtos, ko izdarīja viņa komandas biedrs Gonzalo Iguains.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-04 01:50, pirms 14 gadiem
es,ja godīgi,brīnos,kāpēc Valkots vispār vēl izlasē kapā,jo Arsenal neko fantastisku nerāda,kad ir laukumā

     [+] [-]

, 2010-03-04 02:38, pirms 14 gadiem
malači angļi ka tos muslimus piesita

     [+] [-]

, 2010-03-04 04:01, pirms 14 gadiem
Jau pirmā puslaika kompensācija laika pirmajā minūtē Madrides "Real" aizsargs Serhio Ramoss ar lielisku sitienu no soda laukuma stūra panāca 2:0 Spānijas izlases labā.

Te var iedomāties, ka Ramoss bezmaz vai Roberto Karlosa stilā "raķeti" iesitis..
Izklausīšos piekasīgs, bet man jau vairāk izskatījās, ka sita no soda laukuma vidus un rikošets no Eskudē kājas paķēra Lorisu uz pretkustību.. Eskudē pirms tam labi apspēlēja, tas gan.

     [+] [-]

, 2010-03-04 07:05, pirms 14 gadiem
grosis7 rakstīja: Itālija savā stilā - 0:0!
cik aizraujošs futbols....!
Pats skatījos ENG-EGY! Diezgan interesanta spēle. Angļiem pirmais puslaiks bija diezgan katastrofāls, taču, laikam, Kapello starplaikā pateica kādu stingru vārdu un otrajā jau viss aizgāja. Grīns izskatās, ka nostiprinās kā nr.1. vārtusargs izlasē...par to prieks. Kopumā ceru uz uzlabojumiem saspēlē un sapratnē. Kaut gan, ko es te runāju....tā jau tikai draudzības spēle bija....īstais komandas spēks atklāsies WC!
cik interesanti, ka angliju trenē itālis ar itāļu metodēm un beidzot anglija izskatās daudz maz pēc normālas komandas, bet kamēr to trenēja anglis viņi pat eiropas čempionātā nevarēja iekļūt.

     [+] [-]

, 2010-03-04 07:20, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Jau pirmā puslaika kompensācija laika pirmajā minūtē Madrides "Real" aizsargs Serhio Ramoss ar lielisku sitienu no soda laukuma stūra panāca 2:0 Spānijas izlases labā.

Te var iedomāties, ka Ramoss bezmaz vai Roberto Karlosa stilā "raķeti" iesitis..
Izklausīšos piekasīgs, bet man jau vairāk izskatījās, ka sita no soda laukuma vidus un rikošets no Eskudē kājas paķēra Lorisu uz pretkustību.. Eskudē pirms tam labi apspēlēja, tas gan.
Būtībā nevis "lieliski" vārti, bet veiksmīgi vārti...

  -1 [+] [-]

, 2010-03-04 07:26, pirms 14 gadiem
CentisŪbele rakstīja: cik interesanti, ka angliju trenē itālis ar itāļu metodēm un beidzot anglija izskatās daudz maz pēc normālas komandas, bet kamēr to trenēja anglis viņi pat eiropas čempionātā nevarēja iekļūt.
Angļi vismaz treniņos nemācās simulēt atšķirībā no itāļien....!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-04 09:07, pirms 14 gadiem
noskatījos Krievijas, Ungārijas spēles 2. puslaiku. Krieviem ir jābūt priecīgiem ka bija 1:1, jo ungāri viņu visu otro puslaiku masēja + plus vēl viņiem iedeva kādas trīs nepareizas aizmugures

     [+] [-]

, 2010-03-04 11:12, pirms 14 gadiem
Prieks, ka Baines nospēlēja labi. Nebūtu ManCity ar saviem naudas maisiem iejaucies, Evrton būtu pilna angļu aizsardzības līnija, kur visi spēlējuši izlasē: P. Neville, J. Lescott, P. Jagielka un L. Baines ... Nu nekas, labākie jau palika un turpina spēlēt COYB!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-03-04 14:15, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Tā nu gan nebūtu jo ir vel tādi pamatsastāva spēlētāji kā Heitinga un Distins!! Fail tev , jo viens no vinjiem jau nu noteikti butu pamasastavaa!!
Fail tev atpakaļ.
Distin tika pirkts kā aizstājējs Jagielkam, kas vasarā ārstēja smagu traumu un atgriezties cerēja oktobrī-novembrī, bet sanāca janvārī.
Heitinga tika nopirkts pēc Lesccott pārdošanas un tagad spēlē ar Lesccott numuru.
Un tieši tāpēc Heitinga un Distin tagad ir pamatsastāva spēlētāji, jo nespēlē Jagielka un Lesccott.
COYB!!!

     [+] [-]

, 2010-03-04 14:31, pirms 14 gadiem
asdfgh2 rakstīja: Spānija, Argentīna un Anglija svin uzvaru
Autor - wtf, vai tad 3 izlases kopā spēlēja zem viena karoga?


Un bildē Kraučs svin pirmos vārtus, jo Walkots nebija laukumā, kad Anglija iesita 2os un 3os


Walkotam ļoti vāja spēle, tāpat arī Lampardam un Defoe.
Godīgi sakot - Anglija pirmo 45min dēļ nebija pelnījusi uzvarēt. Drausmīgas, nekas nesanāca.
Bet otrās - par 180grādiem citas. Bezmaz vai cita komanda

Walkota izredzes tikt rambāt WC2010 pēc šīs spēles ir krasi samazinājušās..
ej izgulies!