Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pēdējā fināla dalībnieki šoreiz sāk cīņu jau ceturtdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēdējā fināla dalībnieki šoreiz sāk cīņu jau ceturtdaļfinālā
Šajā sērijā daudz kas būs atkarīgs no Daniela Aņa sekmēm uzbrukumā un Ulbrokas komandas vārtsargiem.

Elvi vīriešu florbola virslīgā turpinās izslēgšanas spēļu turnīrs. Šovakar ceturtdaļfināls sēriju uzsāks komandas, kas savā starpā krustoja nūjas pēdējā notikušajā finālā, bet šoreiz tikai viena tiks pusfinālā. Spēli tiešraidē būs iespējams skatīt kanālā Sportacentrs.com TV.

“Apelsīns/Oxdog Ulbroka” (#2) - “Lielvārde/FatPipe” (#7) pulksten 16:00 Ulbrokā

Ulbrokas vienība ilgu laiku cīnījās par uzvaru regulārajā sezonā, taču viens neveiksmīgs posms sezonas gaitā lika diezgan tālu atpalikt no Cēsu “Lekrings” komandas. Otrā vieta gan tika izcīnīta. Ulbrokiešiem sezonas gaitā nācās ievērojami atjaunināt sastāvu, ņemot vērā, ka sezonas atsākšanās brīdī vairāki ierastie vienības līderi nolēma neatsākt čempionātu. Ilgtermiņā tas noteikti būs ieguvums, jo kluba sistēmas jaunie spēlētāji jau ieguvuši neatsveramu pieredzi. Īstermiņā svarīgi būs “nepārdegt”, jo šāda līmeņa izslēgšnas turnīra cīņas teju pusei no komandas sastāva būs pirmās, bet, kā zināms, šosezon katra neveiksme ir vēl liktenīgāka nekā citus gadus.

Ja Ulbrokas komanda sastāvu ievērojami atjaunināja jau sezonas laikā, tad pašlaik aktuālie čempioni no Lielvārdes jau starpsezonu posmā šķīrās no teju visiem vadošajiem florbolistiem, kas atnesa vienībai līdz šim pēdējo trofeju. Tā rezultātā komandas sniegums visas sezonas garumā bijis ļoti nestabils, ilgstoši cīnoties par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīros. Kas zina kā viss noslēgtos ja ne pieredējušā Aivja Kusiņa atgriešanās laukumā regulārās sezonas izskaņā. Neskatoties uz florbola nespēlēšanu teju gadu, Aivis uzreiz pārņēma komandas neapšaubāmā līdera statusu un no viņa snieguma lielā mērā arī būs atkarīgas “Lielvārde/FatPipe” sekmes izslēgšanas turnīrā. Regulāro sezonu viņi noslēdza septītajā vietā ar 35 izcīnītajiem punktiem, kas bija par 13 punktiem mazāk nekā viņu pretiniekiem no Ulbrokas.

Atšķirībā no citiem ceturtdaļfinālu pāriem, kur komandas abas savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā aizvadījušas jau pēc sezonas atsākšanās, Ulbrokas un Lielvārdes komandas pirmo dueli regulārajā sezonā aizvadīja jau 24. septembrī jeb pašā sezonas ievadā. Toreiz pēc pirmā perioda minimālā 1:0 vadībā bija ulbrokieši, pateicoties Rolanda Kovaļevska vārtu guvumam. Turpinājums mājinikiem izpilaika, jo trešajā periodā viesi bija panākuši 5:1 un 6:2 vadību, ar šādu rezultātu arī uzvarot un tiekot pie trim punktiem tabulā. Ar trim vārttu guvumiem izcēlās Rūdis Žukelis, bet vienu no sezonas labākajām spēlēm aizvadīja vārtsargs Jānis Salcevičs, kuram šī noteikti nav bijusi pati stabilākā sezona viņa karjerā.

Lielvārdē abas vienības nūjas krustoja pirms nedaudz vairāk kā mēneša - 18. aprīlī. Arī tajā cīņā ilgstoši rezultāts bija labvēlīgs Kaspara Kreimaņa trenētajiem Lielvārdes florbolsitiem, kuri pirmo periodu uzvarēja ar 2:1, bet pēc divām trešdaļām rezultāts bija 3:2 viņu labā. Trešajā periodā jau pirmajā minūtē Rolands Kovaļevskis panāca līdzsvaru, bet trešdaļas vidū divreiz skaitlisko vairākumu realizēja Daniels Anis, nodrošinot “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” komandai uzvaru ar rezultātu 5:3. Anim kopumā tajā spēlē trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Tikmēr mājiniekiem divus vārtus iemeta Niks Blumfelds.

Kura komanda uzvarēs pirmajā ceturtdaļfināla spēlē?

  • 15

  • 14