Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgas izslēgšanas spēles sākas ar "Valmieras" uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgas izslēgšanas spēles sākas ar "Valmieras" uzvaru
FBK "Valmiera". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā ar ceturtdaļfināla sērijas starp FBK "Valmiera" un Kocēnu "Rubeni" pirmo maču sākās ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēles. Spraigā cīņā ar 5:3 uzvarēja valmierieši, kuru rindās ar diviem vārtiem guvumiem izcēlās Gatis Liepiņš. Sērija turpināsies līdz vienas komandas divām uzvarām.

Sporta Dievs jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā saveda kopā divas principiālas pretinieces un ģeogrāfiski tuvākās kaimiņienes - "Valmieru" (3.) un Kocēnu "Rubeni" (5.). Valmierieši regulārā turnīra tabulā ierindojās pāris vietas augstāk, iegūstot sava laukuma priekšrocību, bet, domājam, arī kocēnieši par tādiem pretiniekiem varēja būt samērā priecīgi, jo šosezon jau divas reizes tos pārspējuši – 8:7 (pēcspēles metienos) un 7:6 (pagarinājumā).

Mačā, kas notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, nebija vēl aizritējušas pat divas minūtes, kad iemesls gavilēm jau bija mājiniekiem – ar precīzu metienu Valmieras komandu vadībā (1:0) izvirzīja Arvis Kārkliņš. Pēc tieši desmit minūtēm ar to pašu atbildēja "Rubene" Ata Stepāna personā – 1:1, tā noslēdzās pirmais periods. Arī otrā trešdaļa sākās ar laukuma saimnieku vārtu guvumu – 2:1, gols Gata Liepiņa kontā. Šoreiz viesiem ar atspēlēšanos neveicās, turklāt 32. minūtē Ričards Riba panāca jau 3:1. Tikai trīs minūtes pirms otrā pārtraukuma Dāvim Zēmelim izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam. Pēdējās trešdaļas sākumā noraidījumu nopelnīja kocēniešu rezultatīvākais spēlētājs Reinis Mirkšs. Viņa komandas aizsardzības līnija izturēja minūti un 59 sekundes, bet tad jau otro reizi šajā spēlē neatvairāmi meta Gatis Liepiņš – 4:2. Turklāt pēc pāris minūtēm Arvja Kārkliņa meistarīgu piespēli vārtu guvumā pārvērta arī Raitis Ozols – 5:2. 54. minūtes sākumā viena vīra pārsvaru ieguva Kocēnu komanda, kas spēja pārspēt kopumā lieliski spēlējošo valmieriešu vārtsargu Sandi Venevicu – 3:5, golu iemeta Ingars Matisons. Kocēnu komanda arvien bīstamāk apdraudēja mājinieku vārtus, bet negaidīts atrisinājums nāca jau 59. minūtē, kad par bīstamu spēli noraidījumu uz piecām minūtēm nopelnīja tas pats Mirkšs. Viesi vēl paspēja iemest vienu golu, bet tas netika ieskaitīts, jo tika gūts ar augstu paceltu nūju. Līdz ar to "Valmiera" sēriju sāka ar svarīgu uzvaru – 5:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Arvis Kārkliņš, kuram šajā mačā, tāpat kā Raitim Ozolam, 2 (1+1) punkti. Divas rezultatīvas piespēles Mārtiņam Brokam, bet ar diviem goliem izcēlās Gatis Liepiņš. Par labāko star kocēniešiem atzina Dāvi Zēmeli, kura kontā viens vārtu guvums. Sērijas otro spēli komandas aizvadīs Kocēnos, tā notiks pēc nedēļas – 5. jūnijā.

FBK "Valmiera" - "Rubene" 5:3 (1:1, 2:1, 2:1), sērijā 1:0
Metienu attiecība:
26:32 (7:8; 7:15, 12:9)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" – Gatis Liepiņš 2 (2+0), Raitis Ozols 2 (1+1), Arvis Kārkliņš 2 (1+1), Mārtiņš Broks 2 (0+2), Ričards Riba 1 (1+0), Pāvels Semjonovs 1 (0+1).
"Rubene" – Ingars Matisons 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Dāvis Zēmelis 1 (1+0), Mikus Eduards Ķikuts 1 (0+1), Markuss Dumpis 1 (0+1), Juris Zilberts 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2021-05-29 11:03, pirms 3 gadiem
Stāv pāri visam Valmiera!!!