Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēles startēs Cēsīs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēles startēs Cēsīs
Foto: floorball.lv

Šovakar Cēsīs ar spēli starp Latvijas patreizējo čempioni "Cēsu alus/Lekrings" un pagājušā čempionāta 4.vietas ieguvēju "Ķekavu" sāksies 21. florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla kārta.

Vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēlēm kvalificējušās astoņas komandas. Labāko komandu astotnieks kļuva zināms jau vairākas kārtas pirms regulārā turnīra beigām, bet vietu kārtību noteica turnīra tabulā noteica vien pēdējās spēles. Par regulārā turnīra uzvarētāju kļuva iepriekšējā čempionāta bronzas medaļas ieguvēja "RTU/Inspecta", kas izšķirošajā mačā ar 6:5 pārspēja "Cēsu alus/Lekrings" florbolistus. 2.vietā patreizējā vicečempione "Lielvārde", 3.vietā Kocēnu "Rubene", kura pirms gada izslēgšanas spēlēm pat nekvalificējās, bet "Cēsu alus/Lekrings", kas pagājušajā rudenī Slovākijā spēja izcīnīt "EuroFloorball" kausu, regulārajā turnīrā finišēja vien 4.vietā. 5.vietā titulētā "Ķekava", 6.vietā FK "Rīga", kas tikai šosezon pēc pāris gadu pārtraukuma atgriežas Virslīgā, 7.vietā "Bauska", 8.vietā Liepājas "Kurši".

Ceturtdaļfinālā "RTU/Inspecta" tiksies ar Liepājas "Kuršiem", "Lielvārde" – ar "Bausku", "Rubene" – ar FK "Rīga", bet "Cēsu alus/Lekrings" – ar "Ķekavu". Ceturtdaļfināla un pusfināla sērija turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, par bronzas medaļām tiks aizvadīta viena spēle, bet par čempionu kausu divas finālistes sacentīsies līdz vienas komandas četrām uzvarām.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 20.00 "Cēsu alus/Lekrings" – "Ķekava" (Cēsu sporta kompleksā)
"Cēsu alus/Lekrings" 26 regulārā turnīra spēlēs izcīnīja 20 uzvaras. Tiekoties ar ķekaviešiem viņu laukumā, Cēsu komanda piedzīvoja zaudējumu ar 11:12, bet atbildes spēlē spēja revanšēties tikai pēcspēles metienos – 10:9. Rezultatīvākais Cēsu komandā ar 61 (28+33) punktiem ir Mārtiņš Rajeckis. Vārtsargs Normunds Krūmiņš atvairījis 82.24 % metienu. Cēsnieki pirms izslēgšanas spēlēm savas rindas papildināja ar Gati Liepiņu (FBK Valmiera/ViA) un Paulu Erenbotu (SK Pārgauja).
"Ķekava" 26 spēlēs tikusi pie 16 uzvarām. Rezultatīvākais ķekaviešu rindās ar 54 (31+23) punktiem ir Ēriks Akulovs, bet vārtsargs Jānis Bramanis neitralizējis 81.07 % metienu. Ķekavas komanda pirms izslēgšanas spēlēm sastāvu pastiprināja ar Aināru Juškēviču (Ulbroka/FS Masters), Ivo Balodi (SK Pārgauja) un Matīsu Jansonu (Ķekavas Bulldogs).
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pēc regulārā turnīra 26 spēlēm Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 97 (61+36) punktiem atrodas FK "Rīga" uzbrucējs Alvis Dāle, ar 88 (42+46) punktiem viņam seko Atis Blinds (RTU/Inspecta), bet 3.vietā vēl viens FK "Rīga" pārstāvis – Toms Bitmanis, kuram 85 (45+40) punkti. No vārtsargiem līdz šim vislabāk veicies Edgaram Gailītim (RTU/Inspecta), kurš atvairījis 86.96 % pretinieku metienu, "Rubenes" vārtu vīram Ārim Aldiņam 84.13 procenti, bet Jānim Salcevičam no "Lielvārdes" – 83.95 %.

Latvijas Florbola savienība (LFS) pirmo reizi nodrošinās to, ka pilnīgi visas vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēles tiks translētas interneta TV tiešraidē. TV tiešraides nodrošinās portāls Sportacentrs.com Visa informācija par izslēgšanas spēļu gaitu un rezultātiem būs pieejama LFS mājaslapā Latvijas Florbola savienība » LV »...

Izmantotie resursi
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-02-28 14:17, pirms 10 gadiem
Šogad jau šajā kārtā ir gaidāmi pārsteigumi! Būs jautri!

     [+] [-]

, 2014-02-28 15:21, pirms 10 gadiem
PAR KEKAVU!!!!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-28 15:36, pirms 10 gadiem
Ceru, ka būs spraigs playoff