Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

R.Jānelsiņa diskvalifikācijas lietai punktu pieliks šodien

Ritvars Raits
Ritvars Raits

R.Jānelsiņa diskvalifikācijas lietai punktu pieliks šodien
Rolands Jānelsiņš
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien notiks Latvijas Florbola savienības (LFS) Valdes sēde. Viens no tajā izskatāmajiem jautājumiem būs komandas "Latgranula/Līgatne" protests par to, ka 9. oktobra spēlē ar SK "Pārgauja" pretinieku vienības sastāvā spēlēja Rolands Jānelsiņš, kurš iepriekšējās dienas mačā pret "Rubeni" bija nopelnījis spēles sodu 2.

Pārkāpums, par kuru Stalbes komandas "Pārgauja" uzbrukuma līderim Rolandam Jānelsiņam piešķirts spēles sods 2, fiksēts stalbiešu spēlē ar Kocēnu "Rubeni", kas notika dienu iepriekš. Jānelsiņš sodīts par apzinātu metienu ar bumbiņu tiesnešu virzienā. Uzreiz gan jāpiebilst, ka spēles videoierakstā šī epizode nav fiksēta. Spēles tiesneši V.Ksenzovs un M.Gross nekavējoties parādījuši pārkāpējam sarkano kartīti, piespriežot viņam spēles sodu 2. Pārpratuma pēc sekretariāts spēles protokolā ierakstījis, ka R.Jānelsiņš sodīts ar spēles sodu 1, par to paziņojot mikrofonā. Tikai pēc spēles, kurā "Pārgauja" zaudēja ar 7:10, tiesneši protokolā izdarīja labojumu, atzīmējot, ka Jānelsiņam piespriests spēles sods 2. Šis apstāklis, kā arī neapmierinātība ar tiesnešu darbību kopumā bijusi par iemeslu incidentam, kas jau pēc spēles noticis starp komandu "Pārgauja" un tiesnešiem.

Saņemot spēles sodu 2, pārkāpējam noteikti būtu jāsaņem diskvalifikācija uz nākamo spēli. Šoreiz gan tā nenotika, jo LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas, saņemot telefonisku informāciju par incidentu spēles starp "Rubeni" un "Pārgauju" laikā, pieņēma lēmumu atļaut Jānelsiņam piedalīties nākamajā spēlē, kas notika jau pēc 20 stundām – starp "Pārgauju" un "Latgranula/Līgatne". Poudžiunas to skaidro tā, ka nepilnas diennakts laikā neesot bijis iespējams detalizēti iepazīties ar visu iesaistīto pušu paskaidrojumiem. Tā kā nav tā, ka viņš akli ticētu tikai tiesnešu viedoklim, lai nebūtu aizskartas komandas intereses, viņš atļāvis Ronaldam Jānelsiņam spēlēt. Kā par nelaimi, SK "Pārgauja" uzvarēja ar 12:8, dodot iemeslu savas pretenzijas izteikt arī Līgatnes komandai.

13. oktobrī notika Sacensību komitejas sēde, kurā tika nolemts Rolandu Jānelsiņu sodīt ar naudas sodu Ls 50 apmērā, kā arī diskvalificēt viņu uz divām spēlēm – nākamo un otrā apļa spēli pret "Līgatne/Latgranula". Par "Pārgaujas" incidentu ar tiesnešiem, kas notika jau pēc spēles, klubs sodīts ar naudas sodu 100 latu apmērā nosacīti. P.Poudžiunas skaidro, ka par spēles sodu 2. R.Jānelsiņš visdrīzāk tiktu sodīts ar diskvalifikāciju uz vienu spēli, kā arī naudas sodu Ls 25 apmērā, bet, lai tiktu ievērotas arī līgatniešu intereses, nolemts, ka viņš nedrīkstēs piedalīties otrā apļa spēlē tieši pret šo komandu.

SK "Pārgauja" treneris Ilvars Balodis ir nepamierināts ar savam uzbrucējam Jānelsiņam piešķirto sodu, bet tajā pašā laikā atzīst vainu incidentā ar tiesnešiem, kas noticis jau pēc mača. Tā kā par šo pārkāpumu Stalbes komanda sodīta nosacīti, par Jānelsiņam piespriesto sodu pretenziju neesot. Sacensību komitejas lēmumu par Rolandam Jānelsiņam piešķirto sodu spēkā atstājusi arī LFS Disciplinārā komiteja, kuras sēde notika jau pēc tam.

Tomēr, kā izrādījās, problēma vēl nav atrisināta – pretenzijas joprojām ir komandai "Latgranula/Līgatne". Līgatnieši iesniegušu protestu, jo uzskata, ka P.Poudžiunas vienpersoniski neesot drīkstējis atļaut R.Jānelsiņam piedalīties spēlē pret "Latgranula/Līgatne". Tas, ka Rolands Jānelsiņš nedrīkstēs spēlēt pret Līgatnes komandu otrā apļa spēlē 12. decembrī, protestētājus neapmierina, jo, ja skatās pēc iepriekšējo sezonu pieredzes, Jānelsiņš tieši ziemā mēdzot aizbraukt uz ārzemēm pastrādāt, tāpēc, visdrīzāk, viņa tāpat nebūtu. "Latgranula/Līgatne" pieprasa piešķirt "Pārgaujai" tehnisko zaudējumu un ir gatava no šīm prasībām neatkāpties.

Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas atzīst, ka tā iespēja, ka R.Jānelsiņš atbildes spēlē tāpat nebūtu piedalījies, neesot paredzēta. Jācer, ka LFS Valde savā šīsdienas sēdē pieņems lēmumu, kas vairāk vai mazāk apmierinās visas šajā incidentā iesaistītās puses.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-27 23:34, pirms 13 gadiem
Pashi nezin ko grib

  -1 [+] [-]

, 2011-10-27 23:59, pirms 13 gadiem
pārādat ka laukumā varat uzvarēt un beidzat mazgāt netīro veļu .. bija nebija po... jakapā ir uz laukuma

  -2 [+] [-]

, 2011-10-28 11:19, pirms 13 gadiem
Vai nav stulbi savu protestu balstīt uz iespējamiem notikumiem? "..tāpēc, visdrīzāk, viņa tāpat nebūtu." LFS nevar piespiest spēlētājam obligāti ierasties uz spēli, lai viņš varētu izciest savu sodu.

  -2 [+] [-]

, 2011-10-28 13:03, pirms 13 gadiem
Tas tiešām interesanti, "visdrīzāk", kas notiek tad, ja piešķir tehnisko zaudējumu par 1. spēli un spēlētājs ierodas uz 2. spēli uz kuru visdrīzāk nevajadzēja būt, atkal protests, jo spēlētājam visdrīzāk bija jāstrādā ārzemēs un nevarēja būt uz spēli?

  -2 [+] [-]

, 2011-10-28 13:31, pirms 13 gadiem
Tas ir pilnīgs murgs! Cik ilgi var čakarēties ar 1lietu vis jau sen ir piespriests ,bet tai stul... Līgatnei vēl kautkas nav labi.Valdei būtu jānodarbojas ar citām lietām nevis par galveno notikumu izvirzīt Roļa disk.
Sarauj Pārgauja!

     [+] [-]

, 2011-10-28 15:41, pirms 13 gadiem
Manuprāt, vajadzētu iešķiebt tehnisko zāģi, lai šādi gadījumi vairs neatkārtojas. Normāli jau vēl komandai uzliktu soda naudu par to, ka Rolis spēlēja pret Līgatni.

     [+] [-]

, 2011-10-28 16:14, pirms 13 gadiem
Nigerguy rakstīja: Manuprāt, vajadzētu iešķiebt tehnisko zāģi, lai šādi gadījumi vairs neatkārtojas. Normāli jau vēl komandai uzliktu soda naudu par to, ka Rolis spēlēja pret Līgatni.
Vispirms izlasi rakstu un tad spried par naudas sodiem! Izlasīji to, ka Poudžiunas atļāva spēlēt, kāds sakars vispār vēl varbūt par tehnisko zaudējumu??? Varbūt vadība ir vainīga ne tā???????????

     [+] [-]

, 2011-10-29 17:11, pirms 13 gadiem
Tad varbūt līgatnieši pirms spēles būtu savu muti atvēruši un protestējuši neviss tad kad zaudē tad pēc spēles sāk vārīties.....