Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Lavendels: "Pret Lielvārdes komandu pārāk nodarbojāmies ar tiesnešu mācīšanu"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lavendels: "Pret Lielvārdes komandu pārāk nodarbojāmies ar tiesnešu mācīšanu"
Kristians Ralfs Lavendels
Foto: Floorball.lv

"Talsu NSS/Krauzers" florbolisti pašlaik Elvi vīriešu florbola čempionātā atrodas trešajā pozīcijā, četros mačos izcīnot trīs uzvaras. Vienīgā neveiksme piedzīvota savās mājās pret "Lielvārde/FatPipe" un par šo spēli atmiņās ar Sportacentrs.com dalījies tās spēles talsinieku labākais spēlētājs Kristians Ralfs Lavendels.

"Kopš es spēlēju, mači pret Lielvārdes komandu vienmēr bijuši aizraujoši un līdz pat pēdējām sekundēm nav zināms, kurš uzvarēs," atskatoties uz piedzīvoto zaudējumu pagarinājumā pret "Lielvārde/FatPipe" sarunā ar Sportacentrs.com atzina "Talsu NSS/Krauzers" vārtsargs Kristians Ralfs Lavendels, kurš mačā atvairīja 20 no 26 pretinieku metieniem, saņemot cīņas labākā spēlētāja balvu: "Šī spēle nebija izņēmums, jo mača pirmajā periodā lieliski spējām izmantot savus pretuzbrukumus un neitralizējām visus pretinieku metienus. Otrais periods mums nebija tik veiksmīgs, iespējams, nācām laukumā ar pārāk lielu pārliecību, ka uzvara nekur neizpaliks, taču pretinieks tā nedomāja un aktīvi nāca mums virsū, līdz ar to spēlētājiem nācās dot piespēles uz riska robežas. Tas diemžēl noveda pie bīstamiem momentiem pretiniekiem un viņi to lieliski prata izmantot, uzvarot otro trešdaļu."

Interesanti, ka trešā perioda sākumu "nogulēja" Lielvārdes komanda, tādējādi dabūjot divu minūšu sodu par laika vilcināšanu: "Mums par laimi trešā perioda ievadā ieguvām vairākumu, taču nepratām izmantot dotās dāvanas un perioda vidū ielaidām vārtus vairākumā. Protams, nekad nav patīkami ielaist vairākumā, bet tajā mirklī kā neliels mierinājums bija pretinieka 2+10 minūšu sods par izrunāšanos, kas atkal ļāva pārņemt vadību. To gan nenosargājām un beigās tieši mēs skrējām pēc tā viena gola, kas ļautu mums pacīnīties par punktiem. Pretinieks pāragri sapriecājās, ko spējām izmantot, panākot neizšķirtu. Sākoties papildlaikam, abas komandas uzreiz gribēja pēc iespējas ātrāk pabeigt šo spēli. Ātrs florbols no vieniem vārtiem uz otriem diemžēl beidzās ar mūsu noraidījumu un pretinieka veiksmīgi izmantoto vairākumu."

Kā kopējo neveiksmes iemeslu Lavendels minēja koncentrēšanās trūkumu: "Manuprāt, nekoncentrējāmies uz savu spēli un par daudz runājām ar tiesnešiem, centāmies iemācīt, kā ir jātiesā! Pēc spēles vienmēr ir prieks dzirdēt savu vārdu kā labāko spēlētāju, bet noteikti tas nav pašmērķis, jo svarīgāk man ir uzvarēt un tikai pēc tam domāju par saviem panākumiem, kas gan arī nav mazsvarīgi."

     [+] [-]

, 2021-09-27 09:33, pirms 3 gadiem
LFS vajadzētu rīkot seminārus spēlētājiem par to kā turēt muti spēļu laikā, jo Latvijā tas ir ļoti nepieciešams, ņemot vērā zemo tiesāšanas kvalitāti.