Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Lielvārde/FatPipe” nedrīkst noraidīties

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lielvārde/FatPipe” nedrīkst noraidīties
Sērijas trešajā spēlē uzvaras vārtu autors Artūrs Jurševskis (#41), foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgas ceturtdaļfināla sērijā starp “Lielvārde/FatPipe” un Cēsu “Lekrings” komandām pirmajās trijās spēlēs pie panākumiem izdevies tikt viesu komandām. Šovakar Lielvārdē tiks aizvadīta sērijas ceturtā cīņa.

Pirmās divas spēles Cēsīs bija ļoti sīkstas, taču abās pie uzvarām izdevās tikt viesu komandai. Vakar notikušajā trešajā spēlē Lielvārdē viesi jau no mača sākuma izvirzījās vadībā, šķietami droši kontrolējot notikumu gaitu laukumā. Tomēr trešā perioda ievadā laukuma saimnieki trīs minūšu laikā guva divus vārtus, izlīdzinot rezultātu – 3:3. Interesanti, ka “Lekrings” visus trīs vārtus guva, izmantojot skaitlisko vairākumu, tikmēr “Lielvārde/FatPipe” visus trīs vārtus guva ar metieniem no distances.

Kad līdz sērijas trešās spēles pamatlaika beigām bija palikušas jau mazāk par sešām minūtēm, pašreizējie čempioni guva pirmos vārtus sērijā, spēlējot formātā piecatā pret pieciem. Tas gan netika paveikts pozicionālā spēlē vai pretuzbrukumā, bet gan pēc standartsituācijas, kad laukuma saimnieki ļoti pavirši nospēlēja, pilnībā pazaudējot Artūru Jurševski, kurš ļoti viegli un brīvi spēja no aizsarga pozīcijām nonākt vārtu priekšā, no kurienes netraucēti guva, kā vēlāk izrādījās mača uzvaru nesošos vārtus.

“Lekrings” uzvarēja spēli, taču, iespējams, pazaudēja, vienu no šīs sērijas vadošajiem komandas spēlētājiem Emīlu Dzalbu, kurš trešajā periodā vienā no divcīņām ļoti nepatīkami pagrieza kreisās kājas potīti, atlikušajā laikā laukumā vairāk neatgriežoties, spēles beigas sagaidot ar ledus kompresi uz kājas.

Par labākajiem spēlētājiem abās komandās atzina vārtsargus – Jāni Salceviču un Markusu Plūdumu. Domājams, ka no abiem daudz kas būs atkarīgs arī šīs sērijas turpinājumā. Šovakar spēle Lielvārdē sāksies pulksten 19:00 un spēli tiesās tie paši soģi, kas dienu iepriekš – Mārtiņš Larinovs un Aivars Māliņš. Neatkarīgi no šodienas spēles iznākuma, nākamnedēļ komandas aizvadīs vēl vismaz vienu spēli.

Elvi florbola līgas ceturtdaļfināls

”Lekrings” (#2) – “Lielvārde/FatPipe” (#7)

Spēles #DatumsLaiksSpēleVietaRezultātsSērijā
1.18.02.18:00Lekrings – Lielvārde/FatPipeCēsis4:5 (PS)0:1
2.19.02.16:00Lekrings – Lielvārde/FatPipeCēsis1:30:2
3.25.02.19:00Lielvārde/FatPipe – LekringsLielvārde3:42:1
4.26.02.19:00Lielvārde/FatPipe – LekringsLielvārde
5.04.03.18:00Lekrings – Lielvārde/FatPipeCēsis
6.*05.0319:00Lielvārde/FatPipe – LekringsLielvārde
7.*11.03.18:00Lekrings – Lielvārde/FatPipeCēsis