Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

P.Poudžiunas: "Darīsim visu, lai saglabātu komandu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

P.Poudžiunas: "Darīsim visu, lai saglabātu komandu"
Turēsim īkšķus, lai FK "Rīga" atkal nostājas uz kājām!
Foto: Mārtiņš Šults

24. septembrī notika Latvijas Florbola savienības (LFS) valdes sēde. Divi izskatītie jautājumi bija ļoti svarīgi sieviešu komandai "Ķekavas bulldogi” un vīriešu FK "Rīga”. Par valdes sēdē pieņemtajiem lēmumiem portālu Sportacentrs.com informēja LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas.

Florbola klubs "Ķekavas buldogi”, kura sieviešu komanda jau spēlē Latvijas Florbola čempionāta 1. līgā, bija izteicis vēlēšanos pieteikt komandu arī sieviešu Virslīgā. Pagājušajā sezonā Inta Vancāna trenētās meitenes 1. līgā ieņēma tikai 3. vietu, lai gan savstarpējās spēlēs bija pieveikušas vicečempiones - "Irlava/Tukums” florbolistes. 1. līgā uzvarēja „Rīgas lauvas”, kas negaidīti bija zaudējušas irlavniecēm. Vieta Virslīgā tika "Irlava/Tukums” spēlētājām, jo "Rīgas lauvām” tur jau ir viena komanda.

P.Poudžiunas portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka pēc nolikuma sieviešu Virslīgā būtu jābūt septiņām komandām. Tā kā Liepājas universitātes komanda atteicās no dalības čempionātā, Virslīgā palika tikai sešas komandas. "Ķekavas bulldogi”, lūdzot atļaut savai sieviešu komandai spēlēt Virslīgā, vienlaicīgi garantēja, ka, tā kā klubā trenējas pietiekoši daudz meiteņu, arī 1. līgā būs komanda ar tādu pašu nosaukumu. Lielākā daļa LFS valdes locekļu atbalstīja "Ķekavas buldogu” iniciatīvu. Atklātajā balsojumā tikai viens valdes loceklis bija pret, divi atturējās, bet visi pārējie bija par to, lai atļautu "Ķekavas buldogu” meitenēm spēlēt sieviešu Virslīgā.

Skumja ziņa bija pienākusi no FK "Rīga” nometnes. Šī vīriešu Virslīgas komanda, nevarēdama noteiktajā laikā atrast dalības maksai nepieciešamos līdzekļus, nopietni apsvēra iespēju atsaukt savu dalību no čempionāta. Tā dēļ pat tika atcelta vakar paredzētā Vīriešu Virslīgas spēle starp FK "Rīga” un "Lekrings”, jau zināms, ka nenotiks 3. oktobrī ieplānotais mačs – starp FK "Rīga” un "Lielvārdi”.

Pēteris Poudžiunas: "No vienas puses, mēs nevaram atļaut spēlēt komandām, kuras nav nokārtojušas savas finansiālās saistības pret Latvijas Florbola savienību, un nebūtu nekā vienkāršāka, kā izslēgt FK "Rīga” no čempionāta. No otras puses, mēs domājam arī par to, kas notiks ar spēlētājiem, kuri noteikti ir Virslīgas cienīgi, starp tiem ir pat izlases kandidāti. Sezona jau ir sākusies, pārējās komandas lielākoties nokomplektētas – vai šie puiši atradīs, kur spēlēt? Mums bija pārrunas ar kluba vadību un vienojāmies, ka FK "Rīga” mēģinās sakārtot savas finansiālās lietas – vienosies ar esošo sponsoru, vai arī piesaistīs kādu jaunu atbalstītāju. Norunājām, ka spēles ar "Lekringu” un "Lielvārdi” tiks pārceltas uz vēlāku laiku, bet līdz 12. oktobrim tiks meklēts risinājums. Darīsim visu iespējamo, lai saglabātu šo komandu.”

Kā attīstīsies notikumi ar FK "Rīga"?

  • 16

  • 20

  • 50

  • 5


  +2 [+] [-]

, 2010-09-26 00:32, pirms 14 gadiem
Zaibiisaa bilde

  +1 [+] [-]

, 2010-09-26 09:30, pirms 14 gadiem
Ja FK Rīga nav samaksājusi dalības maksu, tad jau vajadzēja šo jautājumu risināt pirms čempionāta pirmās spēles! Vai uz doto brīdi ir jāveic kādi maksājumi?