Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Jansons rezultatīvākais, Kovaļevskis - labākais vārtu guvējs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Jansons rezultatīvākais, Kovaļevskis - labākais vārtu guvējs
Klāvs Jansons
Foto: kekavasbulldogs.lv

Noslēdzoties Elvi vīriešu florbola līgas regulārajai sezonai, laiks ielūkoties spēlētāju statistikā. Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva Klāvs Jansons, bet labākā vārtu guvēja godā Rolands Kovaļevskis.

Klāvs Jansons pēc vienas sezonas pārtraukuma atgriezās dzimtenē un pievienojās “Ķekavas” komandai. Jau no paša sezonas sākuma viņš uzņēma lielisku tempu punktu krāšanā, praktiski visu sezonu atrodoties rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. Tuvojoties pamatturnīra beigām, rezultativitāte sāka pieklibot, kā rezultātā “Ķekavas” kapteini rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī apsteidza “Kuršu” spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks. Tomēr noslēdzošais posms, kad komandai bija ļoti svarīga līdera rezultativitāte, Klāvs atkal bija līmenī, sezonu noslēdzot ar 53 (20+33) punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā. Tikmēr Akmeņlauks pazaudēja arī otro pozīciju, garām palaižot spilgtu regulārās sezonas noslēgumu aizvadošo Rolandu Kovaļevski no “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”. Kovaļevskis sezonu noslēdza ar 48 punktiem, kamēr Akmeņlaukam - 46 punkti. Noteikti izceļams arī Kovaļevska komandas biedrs Daniels Anis, kurš sakrāja 43 punktus, turklāt paveica to vien 14 spēlēs, kamēr konkurentiem bija 21 vai 22 nospēlētas cīņas. Vidēji spēlē Anim bija augstvērtīgākā rezultativitāte. Vēl vadošo sešiniekā tika Jorens Malkavs, Mārtiņš Broks un Kevins Šmits.

Elvi florbola līgas rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaPunkti
1.Klāvs JansonsĶekava53 (20+33)
2.Rolands KovaļevskisApelsīns/Oxdog Ulbroka48 (29+19)
3.Toms AkmeņlauksFK Kurši46 (19+27)
4.Daniels AnisApelsīns/Oxdog Ulbroka43 (25+18)
5.Jorens MalkavsLekrings42 (26+16)
6.Mārtiņš BroksFBK Valmiera42 (25+17)
7.Kevins ŠmitsLekrings42 (25+17)
8.Reinis MirkšsRubene42 (24+18)
9.Ričards EglītisFBK Valmiera41 (18+23)
10.Kristaps KazlovskisIrlava/Avant40 (23+17)

Vēl spraigāka izvērtās cīņa par šīs sezonas labākā vārtu guvēja godu. Divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām uz pirmo pozīciju pretendēja septiņi, astoņi florbolisti. Beigās varenu izrāvienu veica Rolands Kovaļevskis, kurš trijos pēdējos mačos atzīmējās ar deviņiem rezultatīviem metieniem. Uz tādu finiša spurtu konkurenti nebija gatavi, atstājot Bauskas flrobola audzēkni salīdzinoši drošās līderpozīcijās. Savukārt otro pozīciju no desmitās šķīra vien četri rezultatīvi metieni. Pirmspēdējā kārtā četrus vārtus iemeta cēsnieks Kevins Šmits, tobrīd uzlēcot uz otro pozīciju, bet pēdējā vakarā līdzīgs sasniegums padevās viņa komandas biedram Jorenam Malkavam, kurš beigās bija otrs lielākais vārtsargu drauds, sakrājot 26 precīzus metienus.

Elvi florbola līgas labākie vārtu guvēji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Rolands KovaļevskisApelsīns/Oxdog Ulbroka29
2.Jorens MalkavsLekrings26
3.Mārtiņš BroksFBK Valmiera25
3.Daniels AnisApelsīns/Oxdog Ulbroka25
3.Kevins ŠmitsLekrings25
6.Reinis MirkšsRubene24
6.Rūdis ŽukelisLielvārde/FatPipe24
6.Renārs StančiksIrlava/Avant24
9.Kristaps KazlovskisIrlava/Avant23
10.Matīss CelmsRubene22

Vismazākā intriga bija cīņā par labāko rezultatīvo piespēļu dalītāju, jo kā sezonas ievadā galvgalī šajā rādītājā pārliecinošās līderpozīcijās izvirzījās Klāvs Jansons, tā viņš nevienu sev diži tuvāk nepielaida. Epizodiski cīņā par pirmo pozīciju iesaistījās Toms Akmeņlauks, taču regulārās sezonas beigās atstarpe tāpat bija sešas rezultatīvas piespēles. Sevišķi šajā rādītājā izceļas cēsnieks Jānis Rajeckis, kurš ar 21 piespēli dalīja ceturto vietu rangā, kamēr ar uzbrukuma noslēgšanu florbolists pagalam neaizrāvās, izdarot vien divus precīzus metienus.

Elvi florbola līgas labākie rezultatīvo piespēļu dalītāji

VietaSpēlētājsKomandaPiespēles
1.Klāvs JansonsĶekava33
2.Toms AkmeņlauksFK Kurši27
3.Ričards EglītisFBK Valmiera23
4.Andrejs ŠķerbergsTalsu NSS/Krauzers21
4.Jānis RajeckisLekrings21
6.Andris RajeckisLekrings20
6.Arnijs KuratņiksRubene20
6.Pavel SemenovFBK Valmiera20
9.Gvido LaugaPārgauja19
9.Rolands KovaļevskisApelsīns/Oxdog Ulbroka19
9.Artis RaitumsTalsu NSS/Krauzers19
9.Mareks StančiksIrlava/Avant19