Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi līgā klāt izšķirošie mači

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi līgā klāt izšķirošie mači
Regulārās sezonas rezultatīvākais florbolists Kevins Šmits (centrā), foto: Māris Geidāns (FS Masters)

Ar četrām spēlēm Kocēnos, Talsos, Cēsīs un Ulbrokā šodien sākas Elvi florbola līgas ceturtdaļfināli jeb izslēgšanas spēles. Visos pāros iespējams meklēt intrigu un visām cīņām tiks nodrošināta video tiešraide.

“Lekrings” (#3) – “Lielvārde/FatPipe” (#6) (pulksten 17:00 Cēsīs un Bezrindas.lv portālā)

Kā pirmās laukumā dosies Cēsu un Lielvārdes komandas, kas pērn parūpējās par pamatīgu drāmu, kad Lielvārdes vienība sērijas septītajā spēlē Cēsīs tika pie uzvaras, tādējādi uzsākot savu ceļu pretim savam ceturtajam čempionu titulam. Interesanti, ka šajā sezonā komandas aizvadījušas četras spēles (pa divām Elvi līgā un Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā), visās pie uzvarām tiekot Cēsu komandai. “Lekringam” šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 33 (14+19) punktiem bijis Toms Rīsmanis, kamēr Emīla Dzalba rēķinā ir 26 (16+10) punkti. Pagājušajā nedēļā Latvijas-Igaunijas Final Four turnīrā noslēdzošajā spēļu dienā laukumā ar ļoti rezultatīvu sniegumu atgriezās Edgars Puriņš un, domājams, ka šodien pēc ilgāka laika laukumā atgriezīsies vēl vairāki potenciāli vadošie spēlētāji.

Lai gan Lielvārde zaudējusi visās savstarpējās spēlēs, Latvijas-Igaunijas līgā viņi finišēja augstākā pozīcijā par cēsniekiem, sasniedzot finālu. Elvi līgā komandas rezultatīvākais florbolists ar 30 (15+15) punktiem ir Niks Blumfelds, kamēr labākais vārtu guvējs bijis Sandis Mihailovskis (18+5), kurš savainojuma dēļ izlaida sezonas ievadu. Līdzīgi kā cēsniekiem, arī čempioni pēdējos mačus aizvadīja bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Svētdien pirmo spēli kopš pērnā gada fināla aizvadīja Aivis Kusiņš, kurš gan vēl bija patālu no sava labākā snieguma. Kopš paša sezonas sākuma nav spēlējis arī Iļja Taratutins, kuram bija paredzēta atgriešanās pagājušajā nedēļā, taču vēl viens savainojums lika plānus koriģēt.

Sportacentrs.com lasītāji visnotaļ līdzvērtīgi vērtē komandu izredzes iekļūt pusfinālā. 56% respondentu atbildējuši, ka pusfinālā iekļūs “Lekrings”, savukārt 44% favorītu statusu atvēlējuši aktuālajiem čempioniem.

Sērijas pirmā spēle šodien no pulksten 17:00 Cēsu sporta kompleksā un portālā bezrindas.lv. Sērijas pirmo spēli vadīs tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.

“Talsu NSS/Krauzers” (#2) – “Ķekava/RB&B” (#7) (pulksten 18:00 Talsu VĢ un FK Talsi Solidsport kanālā)

Lai gan regulārās sezonas noslēguma tabulā abas komandas šķīra 13 punkti, domājams, ka šis varētu būt viens no saistošākajiem dueļiem. Kaut vai ņemot vērā dramatiskās cīņas abu komandu savstarpējās spēlēs – kurzemnieki uzvarēja abus mačus, taču nevienā no spēlēm uzvarētāja noskaidrošanai ar 60 minūtēm nepietika – Izbraukumā Talsu “vilki” bija pārāki ar rezultātu 7:6, bet savās mājās triumfēja ar rezultātu 5:4. Talsu vienībai par regulārās sezonas rezultatīvāko florbolistu ar 39 (15+24) punktiem kļuva nominālais aizsargs Jānis Ragovksis, kurš gan ne reizi vien darbojies arī komandas priekšā līnijā. Tikmēr Andrejs Šķerbergs (16+15) iespējis par vienu precīzu metienu vairāk, esot savas komandas labākais vārtu guvējs priekšsacīkstēs. Regulārās sezonas otrajā pusē vienība spēlēja praktiski bez viena no saviem līderiem Valtera Kalnieša, taču komandas vadība izteica cerību, ka izslēgšanas cīņās šis jautājums būs sakārtots tā, lai Kalnietis varētu spēlēt galvenās komandas rindās, nevis pārstāvētu 1.līgas vienību.

Ķekavas komanda bijusi unikāla ar to, ka neviens no komandas florbolistiem nav bijis pieteikts visām šīs sezonas regulārā čempionāta spēlēm. Rezultatīvākais florbolists bijis Toms Ķeirāns, iespējot 33 (19+14) punktus. Kopā ar Markusu Januševksi (19+12) viņš bijis sava kluba labākais vārtu guvējs priekšsacīkstēs.

Sportacentrs.com lasītāji par diezgan izteiktiem sērijas favorītiem uzskata “Talsu NSS/Krauzers” komandu, 68% respondentu tieši šai komandai paredzot vietu sacensību pusfinālā. Tikmēr “Ķekava/RB&B” vienības spēlēšanu Arēnā Rīga otro sezonu pēc kārtas paredz 32% aptaujāto. Pirmo ceturtdaļfināla maču šajā pārī tiesās Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns.

“Rubene” (#1) – “FBK Valmiera/Betsafe” (#8) (pulksten 18:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)

Principiālais derbijs starp komandām, kuru mājvietas atrodas nepilnu piecu kilometru attālumā tiek gaidīts ar lielu intrigu. Abās regulārās sezonas spēlēs Elvi līgā pie minimālām uzvarām tika regulārās sezonas uzvarētāji, kuri vispirms izcīnīja 3:2 uzvaru Valmierā, bet pēc tam ar 5:4 esot pārākiem arī savās mājās. Savukārt Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā komandas panākumus dalīja uz pusēm, vispirms valmieriešiem uzvarot papildlaikā ar 4:3, bet pēc tam zaudējot ar 5:6. Kā redzams, visas cīņas beigušās vai nu neizšķirti vai uzvarētāju izšķīruši vieni gūti vārti. “Rubenes” šīs sezonas rezultatīvākais florbolists ar 42 (28+14) punktiem bijis Matīss Celms, kurš arī bijis labākais vārtu guvējs savā vienībā.

Valmierieši regulārajā sezonā bijusi 19 punktu atpalicība no konkurentiem, taču pašlaik tā jau ir vēsture un to spēļu rezultāti nekādā mērā neietekmēs ceturtdaļfināla sērijas iznākumu. Komandas kapteinis Mārtiņš Broks ar 32 (21+11) punktiem ir komandas šīs sezonas pārliecinoši rezultatīvākais florbolists un arī izteikti labākais vārtu guvējs, jo nākamie labākie bombardieri iespējuši divreiz mazāk gūtos vārtus.

Interesanti, ka Sportacentrs.com lasītāji par diezgan izteiktiem dueļa favorītiem uzskata “Rubenes” komandu, paredzot šī kļuva iekļūšanu pusfinālā ar 65% varbūtību. Tikmēr nestabilu sniegumu demonstrējošajiem valmieriešiem tic vienīgi 35% no aptaujā iesaistītajiem. Šodien sērijas pirmā cīņa pulksten 18:00 Kocēnu sporta namā un Sportacentrs.com portālā. Maču apkalpos Aleksejs Gusarovs un Artis Ancāns.

“FS Masters/Ulbroka” (#4) – “Irlava” (#5) (pulksten 20:00 Ulbrokā un FS Masters Soidsport)

Regulārajā sezonā abas komandas šķīra seši punkti, kas patiesībā ir diezgan daudz, ja skatāmies uz ceturto un piekto labāko komandu. Taču interesanti, ka abās šīs sezonas savstarpējās spēlēs uzvarējuši irlavnieki, kuri vispirms bija labāki savās mājās (7:5), pēc tam uzvarot arī Ulbrokā (9:7). Uzvarētājiem abās spēlēs par labāko atzina vārtsargu Ulvi Ansbergu. Ar 45 punktiem regulāro sezonu noslēdza Kevins Šmits (32+13) un Kristers Babris (21+24), esot ne vien komandas, bet arī līgas rezultatīvākie florbolisti.

“Irlavai” par rezultatīvāko un labāko vārtu guvēju regulārajā sezonā kļuva Kristaps Kazlovskis, kuram 37 (19+18) punkti. Tas, neskatoties uz to, ka viņš sezonas pirmo pusi izlaida, nospēlējot vien 12 spēles regulārajā turnīrā. Neilgi pirms regulārās sezonas noslēguma no sastāva izkrita viens no komandas vadošajiem uzbrucējiem Emīls Krūmiņš, kas jau tā īso rotāciju padarīs vēl ierobežotāku.

Iespējams, balstoties uz regulārās sezonas iznākumiem savstarpējās spēlēs “Irlava” kļuvusi par izteiktu Sportacentrs.com lasītāju favorīti šajā duelī, viņu iespējamo nokļūšanu pusfinālā novērtējot ar 63% varbūtību, kamēr komandai ar pārliecinoši labāko uzbrukumu līgā vietu pusfinālā paredz tikai 37% respondentu.

Sērijas pirmā spēle Ulbrokas sporta namā sāksies pulksten 20:00 un cīņas video tiešraidei būs iespējams sekot FS Masters Solidsport kanālā. Spēli vadīs Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-24 15:42, pirms 2 mēnešiem
Tiešām youtube rādīs??????

     [+] [-]

, 2024-02-24 17:20, pirms 2 mēnešiem
Bomiits rakstīja: Tiešām youtube rādīs??????
Jā, ceturtdaļfinālā - visas spēles no Valmieras, Kocēniem, Irlavas un Lielvārdes.