Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pops: "Pirms sezonas cerēju, ka būs septiņi punkti trijās spēlēs"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pops: "Pirms sezonas cerēju, ka būs septiņi punkti trijās spēlēs"
Kārlis Pops
Foto: Latvian Open

Elvi florbola līgas jauno sezonu lieliski sākuši čempionāta jaunpienācēji FBK SĀC un viņu vārtsargs Kārlis Pops pašlaik ir ar labāko atvairīto metienu procentu. Par sekmīgo sezonas sākumu un pēdējām cīņām Pops sniedza viedokli Sportacentrs.com

"Pirms sezonas sākuma klusībā biju cerējis uz septiņiem punktiem no deviņiem, bet sanācis vēl labāk, kas, protams, tikai priecē." Ar atvairītiem 34 metieniem vārtsargs tika atzīts par labāko savā komandā 6:4 uzvarā pār Liepājas "Kuršiem". "Pašam liekas, ka spēli pret liepājniekiem aizvadīju diezgan viduvēji. Varēju nospēlēt labāk pāris epizodēs. Tajā dienā jau no paša rīta sanāca baigā skriešana, tāpēc nesanāca kārtīgi noskaņoties uz spēli. Kā jau pirms tam biju minējis komandas sociālo tīklu intervijā, ka lielu sportisko niknumu un motivācijas lādiņu iedeva tas, k a pirms spēles dabūju pārmīt pāris vārdus ar vienu no pretinieku komandas, kas centās mani pavilkt "uz zoba" vai varbūt arī psiholoģiski sagraut jau pirms spēles. Taču man tas radīja tikai smaidu un vēlmi pierādīt pretējo, kas beigās sanāca gan man, gan visai komandai. Liels plus, protams, mums ir koka grīdas segums, kas kādās niansēs vai izšķirošās epizodēs var nospēlēt par labu. Turklāt pozitīvi, ka spējām gana ātri izvirzīties vadībā, tas deva ticību visai komandai."

Iekrājuši komfortablu pārsvaru, trešā perioda ievadā ar vairākiem ātri ielaistajiem vārtiem debitanti ļāva Liepājas komandai panākt izlīdzinājumu: "Kad izlaidām vadību, nevienā brīdī nebija sajūta, ka esam salūzuši vai nokāruši galvas. Tas ir galvenais, ka nesākām kaut ko ārdīties vai spēlēt pārāk individuāli. Turpinājām uzticēties trenera zīmējumam un pieturēties pie spēles plāna. Tas, kas mums pietrūka īsajā pagājušajā sezonā, kā arī starpsezonu turnīros "Latvian Open" un "Oxdog kauss" ir tas, ka mums beidzot ir parādījies kārtīgs komandas gars. Viens otru atbalstām un uzmundrinām par labām epizodēm, soliņš ir ļoti skaļš un pozitīvs un tas dod papildus emocijas, kas palīdz izšķirošajos brīžos."

Priecāties par otro uzvaru daudz laiks nebija, jo jau nākamajā dienā bija jādodas laukumā pret "Bausku". Zaudējuši pirmo periodu, FBK SĀC tomēr ierakstīja vēl trīs punktus tabulā, tiekot pie 7:1 panākuma: "Ja godīgi, pirms šīs spēles bija neliels uztraukums, jo likās, ka džeki pretiniekus līdz galam nenovērtā un, ka spēle jau ir uzvarēta, tai nemaz nesākoties. Varbūt arī tāpēc mums pirmajā periodā klājās samērā grūti. Interesanti, ka visās trijās spēlēs esam ielaiduši pirmie vārtus, turklāt izdarījuši to diezgan ātri. Domājams, ka kārtīgāk jānoskaņojas uz spēlēm un jāsāk pirmsspēles iesildīšanos aizvadīt ar simts procentu koncentrēšanos, lai nav jāsāk mosties, kad spēle jau ir sākusies un mums ātri ir negatīvs rezultāts uz tablo."

Pēc divām aizvadītajām nedēļām Kārlis Pops ieņem pirmo vietu čempionātā pēc atvairīto metienu procenta: "Uz atvairīto metienu procentu ļoti neiespringstu, vairāk cenšos izbaudīt spēli un maksimāli palīdzēt komandai. Tāpat skatos ielaistos vārtus, jo tas, manuprāt, labāk ataino kopējo komandas vārtsargu un aizsardzības līnijas līmeni. Turklāt vēl ir tikai sezonas sākums un par šiem jautājumiem diskutēt būtu jēga ne ātrāk kā sezonas vidū."

Pirmajās trijās spēlēs Pops vārtos darbojies "no zvana līdz zvanam", savas komandas cietoksni sargājot visas 180 minūtes: "Man ir ļoti labas attiecības ar komandas vadību. Pirms sezonas kārtīgi izrunājām visas nianses un sīkumus, ko viņi sagaida no manis un ko es sagaidu no viņiem. Man ir ļoti svarīgi saprast, kāda ir mana loma komandā. Iespējams, tieši šis bija viens no iemesliem, kāpēc Valmierā man karjera neizveidojās tā, kā gribētos, jo nebija īstas skaidrības. Viens saka vienu, cits ko citu, bet notiek vēl pavisam savādāk. Un tāpēc nesapratu, kāda ir mana loma komandā, kas radīja pārliecības zudumu sev pašam. Tā kā tagad es skaidri zinu savu lomu, tad arī attiecīgi eju uz treniņiem ar konkrētu mērķi, liekot lielāku akcentu uz sevis pilnveidošanu un snieguma rādīšanu spēlē. Neatceros kurš, bet viens no vārtsargiem reiz teica, ka "nav svarīgi cik vārtus tu ielaid treniņā. Svarīgi, lai katrā treniņā tu sevi padari kaut par 0.00001% labāku. Cik vārtus ielaid, tas jau ir jāsāk skatīties spēlē."

Runājot par spēlēm, nākamā vārtsargam varētu būt īpaša, jo pretim stāsies "FBK Valmiera" – klubs, no kura viņš pārcēlies tieši uz Ādažiem: "Protams, ka spēli ar valmieriešiem gaidu ar nepacietību un ceru, ka treneru korpuss uzticēsies arī šo spēli sākt ar mani vārtos. Valmierā joprojām ir daudz manu draugu ar kuriem uzturu labu kontaktu. Tāpat Valmierā ir vieni no labākajiem līdzjutējiem Latvijā un aizvadīt spēles Valmierā vienmēr ir ļoti patīkami. Kas mums jāizdara, lai turpinātu uzvaru sēriju? Mums jāturpina strādāt treniņos un uzticēties treneru redzējumam. Savukārt visiem pretiniekiem aicinu mūs joprojām nenovērtēt un uzskatīt par "underdogiem"."

     [+] [-]

, 2021-09-23 14:19, pirms 3 gadiem
Tagad izbraukuma spēlēs statistika vairs netiks kačāta, un realitāte būs gaužām bēdīga

     [+] [-]

, 2021-09-23 14:24, pirms 3 gadiem
Shots fired… Pops vaino Valmieras vadību ka neizdevās karjera pie šiem 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️