Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbola čempionātā visos pusfināla pāros rezultāts 2:0

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Florbola čempionātā visos pusfināla pāros rezultāts 2:0
Pusfinālā pagaidam vienīgā pārsteiguma autores ir "Valmiera/Vinda" meitenes
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu un sieviešu virslīgās sākās pusfināla spēles. Pēc divām aizvadītām spēlēm visos četros pusfināla pāros viena no komandām izvirzījusies vadībā ar 2:0, sērija turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām.

Vīriešu Virslīga

Rīgas Olimpiskajā centrā "RTU/Inspecta" divas reizes krustoja nūjas ar Irlavas "Telms/Energokomplekss". Jāsaka, ka irlavnieki abos mačos tikai epizodiski spēja līdzvērtīgi sacensties ar studentiem. Sestdien notikušajā spēlē Rīgas komanda uzvarēja ar 11:2 (pieci rezultativitātes punkti Aināram Juškēvičam, četri – Artim Raitumam, bet Toms Rutkis izcēlās ar hat-trick), svētdien laukuma saimnieki bija pārāki ar 9:5 (seši punkti Ata Blinda kontā, bet pretējā nometnē ar piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Pēteris Freimanis).

Cēsu "Lekrings" savā laukumā uzņēma vienmēr principiālos pretiniekus – Kocēnu "Rubeni". Šajā sērijā cīņa ir krietni sīvāka, tikai, kā izskatās, kocēniešiem vienmēr pietrūkst spēka pēdējam periodam. Pirmajā mačā cēsnieki bija pārāki ar 12:4 (uzvarētāju rindās pa četriem rezultativitātes punktiem Tomam Rīsmanim un Artim Malkavam, bet zaudētāju rindās hat-trick Laura Vidža kontā), bet otrajā viņi uzvarēja ar 9:4 (pieci punkti Andrim Malkavam).

Pusfināla spēļu pāri:

RTU/InspectaTelms/Energokomplekss2:0
LekringsRubene2:0

Sieviešu Virslīga

Pieckārtējās Latvijas čempiones Kocēnu "Rubene" pusfināla sēriju pret "Ķekavas" florbolistēm uzsāka ar divām uzvarām. Pirmajā Kocēnos notikušajā spēlē "Rubene" uzvarēja ar 3:1, bet otrajā tās pārsvars bija jau iespaidīgāks – 7:3. Šajā mačā uzvarētāju labā pa četriem rezultativitātes punktiem guva Edīte Bankava un Evita Rudzīte.

Vienīgais pusfināls, kurā pāra favorīti piedzīvojuši neveiksmi, pie tam divkārt, ir Rīgas "RSU Runway/Salming" un "Valmiera/Vinda" duelis. Sestdien Rīgas Olimpiskajā centrā valmierietes pavisam negaidīti uzvarēja ar 7:4 (uzvarētāju komandā ar trīs vārtu guvumu izcēlās Luīze Biļinska), bet svētdien viņas jau pierādīja, ka panākums nav bijis nejaušība – panākums pagarinājumā ar 5:4 (uzvaras vārti Indras Beķeres kontā, bet viņas komandas biedrenei Ilzei Justamentei četri punkti).

Pusfināla spēļu pāri:

RubeneĶekava2:0
RSU Runway/SalmingValmiera/Vinda0:2

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Florbola savienība