Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbola čempionātā sīvas cīņas jau astotdaļfinālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Florbola čempionātā sīvas cīņas jau astotdaļfinālā
FK "Bauska" vs. "Lielvārde" - pašaizliedzīga cīņa
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Pagājušās nedēļas nogalē Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā sākās izslēgšanas spēļu turnīrs. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā sacenšas astoņas komandas, cīņas ir sīvas un prognozēt kāda pāra uzvarētājus vēl ir pāragri.

Igaunijas klubs "Jõgeva SK Tähe" divas reizes pie sevis uzņēma "Ulbrokas" florbolistus. Ar krievu leģionāriem pastiprinātā Jogevas komandas abas reizes izrādījās pārāka par jaunajiem ulbrokiešiem (5:3 un 8:4), tomēr šie panākumi igauņiem nenāca viegli.

Irlavas "Telms/Energokomplekss" savā laukumā cīnījās ar Liepājas "Kuršiem". Kurzemes derbija pirmajā spēlē irlavnieki par savu uzvaru ar 3:1 pilnīgi droši varēja būt tikai pēc finālsvilpes. Otrajā mačā "Telms/Energokomplekss" uzvarēja ievērojami pārliecinošāk – ar 9:3. Šajā spēlē ar rezultativitāti izcēlās zviedru leģionārs Niklass Nords, kuram četri vārti un trīs piespēles, kā arī Jurijs Ivenkovs, kura kontā piecas rezultatīvas piespēles.

Vienā no astotdaļfināla spēļu pāriem komandas panākumus dalīja uz pusēm. Abas spēles starp "Ķekavu" un Stalbes "Pārgauju" notika Ķekavas sporta namā un, ja pirmajā ar 10:7 uzvarēja laukuma saimnieki (uzvarētāju rindās ar četriem goliem izcēlās Oskars Repke, bet zaudētāju rindās četri punkti Rolanda Jānelsiņa kontā), tad otrajā ar 8:7 pie panākuma tika viesi (Rolandam Jānelsiņam šoreiz jau seši rezultativitātes punkti).

Vēl interesantāki notikumi risinājās Bauskā, kur mājinieki abos mačos piekāpās "Lielvārdes" florbolistiem (7:9 un 4:5). Ņemot vērā, ka otrajā spēlē uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams papildlaiks, trešajā mača, kas notiks Lielvārdē, var prognozēt vēl nepiekāpīgāku cīņu.

Vīriešu komandu izslēgšanas spēļu ēnā savas attiecības regulārajā turnīrā turpina risināt sieviešu virslīgas komandas. Pagājušās nedēļas nogalē "Valmiera/Vinda" ar 5:3 pārspēja "Rīgas lauvas/LSPA", uzvarētāju sastāvā ar trim gūtiem vārtiem izcēlās Luīze Biļinska. Jau nākamajā dienā valmierietēm bija jātiekas ar turnīra līderēm – Kocēnu "Rubeni". Šajā mačā ar 9:2 ievērojami pārākās izrādījās kocēnietes, kuru labā piecus punktus guva Edīte Bankava, četrus – Zeltīte Bankava, bet Evita Rudzīte izcēlās ar trim goliem.

Divās pārējās spēlēs "Rīgas lauvas/LSPA" ar 7:3 pieveica "Liepājas Universitāti", bet "RSU Runway/Salming" ar 11:2 sagrāva "Ķekavas" florbolistes. Uzvarētāju rindās četrus vārtus guva komandas kapteine Gunita Kārkliņa.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Florbola savienība

  -1 [+] [-]

, 2010-02-22 22:01, pirms 14 gadiem
vienīgais pāris, kurā vēl ir 50:50, ir Ķekava - Pārgauja, lai gan tāpat sliecos par labu ķekaviešiem mazliet