Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

FK "Bauska" nosargā uzvaru spēlē pret "Ķekavu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Bauska" nosargā uzvaru spēlē pret "Ķekavu"
FK "Bauska": vidū - uzvaras vārtu autors Māris Akmentiņš
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šodien Latvijas Atklātā florbola čempionāta virslīgā FK "Bauska" uzņēma "Ķekavas" florbolistus. Baušķenieki labāk izmantoja savas izdevības, izvirzoties vadībā, bet pēc tam arī uzvarot ar 4:3. Citā spēlē Cēsu "Lekrings" Irlavā ar 8:4 apspēlēja vietējo "Telms/Energokomplekss".

Bauskā jau pašā spēles sākumā vadībā izvirzījās mājinieki – rezultātu atklāja Rihards Krūmiņš – 1:0. Trešdaļas vidū varēja uzgavilēt viesi – baušķenieku vārtsargu Elvi Holstu pārspēja Gints Timoško – 1:1. Arī otrajā periodā turpinājās sīva cīņa – jau trešdaļas pirmajās sekundēs vārtus guva Ģirts Laugalis (2:1), bet 29. minūtē ar precīzu metienu atbildēja Gints Klēģers – 2:2. Perioda pēdējās sekundēs FK "Bauska" spēlētājs Rihards Krūmiņš guva savus otros vārtus mačā, jau trešo reizi izvirzot vadībā laukuma saimniekus – 3:2.

Trešais periods sākās ar noraidījumu, ko bija nopelnījis tas pats Krūmiņš. Baušķenieki ne tikai izturēja divas minūtes mazākumā, bet vēl vairāk – sekundi pirms piektā spēlētāja atgriešanās laukumā vārtus mazākumā guva Māris Akmentiņš – 4:2. Kā izrādījās, tie bija FK "Bauska" uzvaras vārti, jo, lai arī pēdējā trešdaļā iniciatīvu bija pārņēmuši "Ķekavas" spēlētāji, viņiem izdevās atgūt tikai vienus vārtus (54. minūtē – Mārtiņš Brigmanis). Šoreiz nelīdzēja arī tas, ka spēles izskaņā ķekavieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju – FK "Bauska" uzvarēja ar 4:3.

FK "Bauska" treneris Ingus Panteļejevs portālam Sportacentrs.com atklāja, ka šoreiz komandai bijušas problēmas ar spēlētāju sastāvu – lai varētu sūtīt cīņā divus pilnus pieciniekus, arī viņam pašām nācies uzģērbt formu un ņemt rokā nūju. Komandas panākuma pamatā bijusi labāka savu iespēju realizācija. Pretinieki ir fiziski spēcīgi un cīnījušies ļoti atzīstami, tomēr baušķeniekiem izdevies nosargāt uzvaru.

"Lekrings" spēli Irlavā aizvadīja īsti savā stilā – pirmajos divos periodos nodrošināja sev izšķirošo pārsvaru, bet pēdējā trešdaļā centās to nosargāt. Jau pirmajās piecās minūtes "Telms/Energokomplekss" bija nonācis zaudētājos ar 0:2 – pirmo bumbiņu mājinieki paši neveiksmīgi raidīja savos vārtos, bet otru golu guva Andis Malkavs. Otrā perioda ievadā Jānis Freivalds jau panāca 3:0, Cēsu komandas labā. Tad gan kļūdījās arī viesi, tieši tāpat pārvirzot bumbiņu savos vārtos – 3:1. Tā gan bija vienīgā irlaviešu veiksme šajā trešdaļā, jo līdz nākamajam pārtraukumam Jānis Freivalds un Andris Malkavs panāca jau 5:1, cēsnieku labā.

Pēdējās trešdaļas vidū vispirms Jānis Anis, bet pēc tam Pēteris Freimanis samazināja rezultāta starpību līdz 3:5. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām sestos vārtus "Lekringa" labā guva Toms Rīsmanis (3:6). Pēc nepilnas minūtes Pēteris Freimanis atjaunoja intrigu, vēlreiz samazinot rezultāta starpību līdz diviem vārtiem – 4:6. Pusotru minūti pirms finālsvilpes mājinieki izšķīrās par vārtsarga maiņu pret sestos laukuma spēlētāju, taču tas šoreiz nāca par labu cēsniekiem. Pēdējās minūtes laikā vispirms Toms Rīsmanis raidīja bumbiņu tukšajos irlaviešu vārtos (4:7), bet punktu spēlei ar precīzu metienu pielika Aleksandrs Abramovs, nodrošinot "Lekringa" uzvaru ar 8:4.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga, 21. novembris:

FK "Bauska" – "Ķekava" 4:3 (1:2, 3:1, 1:0)

Metienu attiecība:
32:43 (13:13, 11:14, 8:16)
Rezultatīvākie:
FK "Bauska" – Rihards Krūmiņš 3 (2+1), Ģirts Laugalis 3 (1+2), Māris Akmentiņš 2 (1+1).

"Telms/Energokomplekss" – "Lekrings" 4:8 (0:2, 1:3, 3:3)

Metienu attiecība:
30:31 (6:12, 15:10, 9:9)
Rezultatīvākie:
"Telms/Energokomplekss" – Pēteris Freimanis 2 (2+0).
"Lekrings" – Andris Malkavs 3 (2+1), Toms Rīsmanis 3 (2+1), Jānis Freivalds 2 (2+0), Artis Malkavs 2 (0+2), Jānis Rajeckis 2 (0+2).

Izmatotie resursi: floorball.lv

     [+] [-]

, 2009-11-21 19:01, pirms 15 gadiem
Jā, baušķeniekiem ir diezgan smagi iztrūkumi sastāvā, bet labi, ka spēja nosargāt uzvaru. Malači!

     [+] [-]

, 2009-11-22 18:20, pirms 15 gadiem
Man kaut kā sanāk 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)