Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderu divkaujā "Lekrings" pieveic "Ķekavu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Līderu divkaujā "Lekrings" pieveic "Ķekavu"
Cēsu "Lekrings". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar nūjas krustoja abas ELVI florbola līgas līdervienības – otrās vietas īpašniece "Ķekava" savā laukumā uzņēma turnīra tabulas pirmo pozīciju ieņēmušo komandu "Lekrings" (Cēsis). Spraigā cīņā ar 5:3 pārāki izrādījās cēsnieki, kuru rindās gluži vai neapturams bija Olafs Zvīnis ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem. Otra šīvakara spēle norisinājās Lielvārdes sporta centrā, kur "Lielvārde/Fat Pipe" spēkojās ar turnīra tabulas pastarīti "Bausku". Lielvārdietis Aivis Kusiņš, kura dzimtā pilsēta, starp citu, ir tieši Bauska, viesus sarūgtināja ar pieciem vārtu goliem, nodrošinot mājiniekiem uzvaru ar 8:2.

Neparasti, bet abas pašreizējās līderes "Lekrings" un "Ķekava" šosezon līdz šim vēl tikušās nebija. Abu komandu pirmā dueļa rezultātu 7. minūtē atklāja cēsnieks Olafs Zvīnis – 1:0, pirmajā periodā tas tā arī palika vienīgais vārtu guvums. Līdz spēles vidum viesu komandas florbolisti izvirzījās vadībā ar 4:0, pa golam iemeta Jorens Malkavs, Olafs Zvīnis un Artūrs Jurševskis. Tikai 34. minūtē savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa ķekavieši – 1:4, ar vārtu guvumu izcēlās līgas rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons. Pirms pēdējā perioda "Ķekavai" bija divu vārtu deficīts – 2:4. Pēdējā periodā katra no komandām iemeta pa vienam golam, līdz ar to "Lekrings" varēja svinēt samērā smagi nākušu uzvaru ar 5:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Olafs Zvīnis, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī pārliecinoši rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Emīls Dzalbs un Jorens Malkavs. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Tomu Gredzenu, kurš savā komandā bija rezultatīvākais ar divām piespēlēm, Ķekaviešiem tā bija pirmā spēlē, kurā viņi šosezon zaudēja, lai arī ierindā bija viņu uzbrukuma līderis Klāvs Jansons, kurš šoreiz izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Pēc šī panākuma Cēsu "Lekrings" ar 41 punktu vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet "Ķekava" ar 35 punktiem joprojām ir cēsnieku tuvākā sekotāja.

"Ķekava" - "Lekrings" 3:5 (0:1, 2:3, 1:1)
Metienu attiecība:
36:30 (6:16; 12:9, 18:5)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Toms Gredzens 2 (0+2), Klāvs Jansons 1 (1+0), Renāts Degins 1 (1+0), Markuss Januševskis 1 (1+0), Kristaps Laugalis 1 (1+0).
"Lekrings" – Olafs Zvīnis 4 (2+2), Emīls Dzalbs 2 (1+1), Jorens Malkavs 2 (1+1), Artūrs Jurševskis 1 (1+0).

Lielvārdietis Kusiņš sagrauj dzimtās pilsētas komandu "Bauska"

"Lielvārde/Fat Pipe" šovakar savā laukumā uzņēma komandu "Bauska", kuru pirmā riņķa mačā viesos bija sakāvusi ar 14:1. Atbildes spēles 16. minūtē mājinieku uzbrukuma līderim Aivim Kusiņam bija jādodas salasīt laukumā izmestās cepures, jo viņš jau bija paspējis baušķenieku vārtos ieraidīt veselas trīs bumbiņas – 3:0. 18. minūtē viesi bloķēja Maiklu Nazarovu, kurš, atbildot uz to, perfekti izmantoja iespēju izpildīt soda metienu – 4:0. Tikai pirmā perioda pašās pēdējās sekundēs pie pirmā vārtu guvuma tika arī Bauskas florbolisti – 1:4, skaitlisko vairāku realizēja Pēteris Zeltiņš. Otrās trešdaļas laikā Aivis Kusiņš panāca jau 5:1, bet galarezultātā "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja pārliecinošu panākumu ar 8:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā pelnīti tika atzīts Aivis Kusiņš, kura kontā pieci goli. 4 (1+3) punkti Jurim Sandi Jēgeram, bet Maikls Nazarovs izcēlās ar 3 (1+2) punktiem. Bauskas komandā labākā spēlētāja komandā saņēma Jānis Akmentiņš, kuram viena rezultatīva piespēle. Komandai "Lielvārde/Fat Pipe" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 24 punkti un kāpiens uz 6. vietu, bet "Bauskai" joprojām tikai trīs punkti un attiecīgi pēdējā pozīcija.

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Bauska" 8:2 (4:1, 1:0, 3:1)
Metienu attiecība:
31:14 (14:2; 7:6, 10:6)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" – Aivis Kusiņš 5 (5+0), Juris Sandis Jēgers 4 (1+3), Maikls Nazarovs 3 (1+2), Klāvs Kaspars 1 (1+0).
"Bauska" – Pēteris Zeltiņš 1 (1+0), Everts Janušauskis 1 (1+0), Jānis Akmentiņš 1 (0+1), Kristers Ķūrēns-Repša 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...