Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai “raķetes” varētu pārsteigt arī čempionus?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai “raķetes” varētu pārsteigt arī čempionus?
Didzis Nemme un Rainers Miķelsons, foto: Floorball.lv

“RTU/Rockets” aizvadītajā nedēļā veica neticamu atspēlēšanos un tika pie uzvaras pār “Irlavu”. Šodien galvaspilsētas komandai Elvi līgas mačā jāuzņem valsts čempioni “Lielvārde/FatPipe”.

“RTU/Rockets” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 21:00 Rimi OC)

Pagājušajā nedēļas nogalē “RTU/Rockets” šķietami tuvojās kārtējam zaudējumam šajā sezonā, pēc diviem periodiem atrodoties 4:8 iedzinējos pret “Irlavu”, kuriem punkti tabulā bija ļoti svarīgi. Taču pieci bezatbildes vārtu guvumi ļāva “raķetēm” tikt pie negaidītas 9:8 uzvaras pamatlaikā, kas nu jau dod četru punktu pārsvaru pār pēdējā vietā esošo “Bausku”, ar kuru notiek cīņa par neizkrišanu no virslīgas. Komandas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Rainers Miķelsons (7+7) bija rezultatīvākais arī iepriekšējā cīņā, tiekot pie trim punktiem. Desmit punktu robežu beidzot sasniedzis arī Renārs Preijers (7+3), bet tuvu pietuvojies ir Rainers Grīslītis, kuram 9 (8+1) punkti.

Tikmēr valsts čempioni “Lielvārde/FatPipe” pēc miegaina pirmā perioda mājas mačā ar “raķešu” vienīgajiem konkurentiem tabulā “Bausku”, kas noslēdzās ar neizšķirtu 2:2 rezultātu, turpinājumā laukuma saimnieki prata apliecināt favorītu statusu un uzvarēt ar 11:5. Izšķirošais lūzuma brīdis bija otrā perioda izskaņa, kad nepilnu trīs minūšu laikā Lielvārdes florbolisti guva četrus vārtus. Interesanti, ka galvenie rezultāta taisītāji tajā mačā bija florbolisti, kuri ne tuvu nav rezultatīvākie sezonā, jo pa trim punktiem iekrāja Matīss Pēteris Polis (2+1) un Toms Emīls Jēkabsons (2+4). Tikmēr bez punktiem maču noslēdza sezonas rezultatīvākais florbolists Niks Blumfelds (13+9), kamēr viņa tuvākie sekotāji Sandis Mihailovskis (15+5) un Oskars Tūtāns (8+8) spēlei pret Bauskas komandu nemaz nebija pieteikti. Lielvārdes komanda pirms šodienas spēles ar 22 punktiem 14 cīņās ieņem piekto vietu un šo pozīciju saglabās arī pēc spēles, jo Talsu komandu viņi pašlaik nevar noķert, atpaliekot par četriem punktiem.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Lielvārdē laukuma saimnieki tika pie 12:2 uzvaras, kad gan astotajā minūtē rezultātu atklāja Preijers. Pēc pirmās trešdaļas mājinieki bija vadībā ar 3:1, otro periodu noslēdza ar 6:2, bet pēdējam periodam Rīgas komandai jaudas vairs nepietika, zaudējot vēl sešus vārtus. Ar četriem vārtiem un vienu piespēli toreiz uzvarētājiem izcēlās Mihailovskis, bet ar hat-trick izcēlās Didzis Nemme. “Raķetēm” neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu.

Šodien spēles sākums Rimi Olimpiskajā centrā pulksten 21:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Krists Štelmahers un Mārtiņš Larinovs.