Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Rockets" pret "Lielvārde/Fat Pipe" no 4:8 tomēr neatspēlējas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Rockets" pret "Lielvārde/Fat Pipe" no 4:8 tomēr neatspēlējas
Matīss Pēteris Polis (Lielvārde/Fat Pipe). Foto: Anita Stukāne

Vienīgā šovakar paredzētā ELVI florbola līgas vīriešiem spēle notika Rīgā, kur "RTU/Rockets" uzņēma pašreizējo čempioni "Lielvārde/Fat Pipe". Ja pirms dažām dienām rīdziniekiem mačā pret "Irlavu" pēdējā periodā sensacionāli izdevās atspēlēties no 4:8 un uzvarēt ar 9:8, tad šovakar atkārtot to pašu viņiem nebija lemts, lai gan netrūka nemaz tik daudz. Lielvārdieši uzvarēja ar 13:6. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 6 (1+5) punktiem bija Matīss Pēteris Polis.

Spēles rezultāts tika atklāts tikai 8. minūtē, kad lielvārdiešus vadībā ar 1:0 izvirzīja Mariss Giņko. 11. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja rīdzinieki – 1:1, golu iemeta Pāvels Seredickis, turklāt brīdī, kad laukuma saimnieki bija skaitliskajā mazākumā. Līdz pirmajam pārtraukumam labāk veicās viesiem, kas izvirzījās vadībā ar 5:2. Otrajā trešdaļā Lielvārdes komanda vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 8:4. Varbūt tas ir māņticīgi, bet tieši tāds pats rezultāts pēc otrā perioda bija mačā starp "Irlavu" un "RTU/Rockets".

Pēdējā perioda sākumā abas komandas veica vārtsargu maiņu. Neticēsit, bet tiešām - "RTU/Rockets" drīz vien sāka atspēlēšanos, panākot 6:8. Golus iemeta Rainers Miķelsons un Renārs Preijers. Šajā vietā "deja vu" fenomens tomēr beidzās, jo lielvārdieši atbildēja ar pieciem goliem pēc kārtas. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Juris Sandis Jēgers, bet pa vienam golam iemeta Armands Savins, Rūdis Žukelis un Matīss Pēteris Polis. Galarezultātā "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 13:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Raivis Masiulis, kurš pēdējā periodā atvairīja piecus no septiņiem pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 6 (1+5) punktiem bija Matīss Pēteris Polis. 5 (3+2) punktus sakrāja Armands Savins, pa četriem punktiem Jura Sanda Jēgera un Rūda Žukeļa kontā, bet 2 (1+1) punkti Oskaram Tūtānam. Labākā spēlētāja balvu Rīgas komandā saņēma Pāvels Seredickis, kurš ar trim vārtu guvumiem bija arī rezultatīvākais. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde/Fat Pipe" ir jau 25 punkti, bet joprojām piektā pozīcija. "RTU/Rockets" ar deviņiem punktiem turpina ieņemt priekšpēdējo vietu.

"RTU/Rockets" – "Lielvārde/Fat Pipe" - 6:13 (2:5; 2:3; 2:5)
Metienu attiecība:
15:35 (2:15, 6:11, 7:9)
Rezultatīvākie:
"RTU/Rockets" – Pāvels Seredickis 3 (3+0), Renārs Preijers 1 (1+0), Oskars Baumanis 1 (1+0), Rainers Miķelsons 1 (1+0), Pēteris Džeriņš 1 (0+1), Mārtiņš Zvidra 1 (0+1), Toms Jānis Savickis 1 (0+1), Rūdolfs Horns 1 (0+1), Kristaps Lapsiņš 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Matīss Pēteris Polis 6 (1+5), Armands Savins 5 (3+2), Juris Sandis Jēgers 4 (3+1), Rūdis Žukelis 4 (2+2), Oskars Tūtāns 2 (1+1), Gustavs Rudzītis 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (1+0), Klāvs Kaspars 1 (1+0), Niks Blumfelds 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija