Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Elvi florbola līgā tiks noskaidroti finālisti

Elvi florbola līgā tiks noskaidroti finālisti
"Lielvārde/FatPipe"
Foto: Floorball.lv

Šajā nedēļas nogalē Valmierā tiks aizvadītas izšķirošās spēles Elvi vīriešu florbola čempionātā. Šodien tiks izspēlētas abas cīņas pusfināla turnīrā, bet dienu vēlāk paredzētas spēles par godalgām.

“Lekrings” (#1) - “Talsu NSS/Krauzers” (#4) pulksten 15:00

Kā viena, tā otra komanda apliecināja savu favorītu statusu ceturtdaļfinālā pret rangā zemāk esošajām komandām. Cēsniekiem nācās gaidīt papildus nedēļu, lai varētu doties laukumā spēlēs ar “Irlava/Avant”. Kaut gan irlavnieki izrādīja vērā ņemamu pretestību, nelaikā radušās problēmas, kas saistītas ar Covid-19 neļāva virslīgas otrgadniekiem reāli pacīnīties par panākumu kādā no spēlēm. Pārāk īss tomēr izrādījās rezervistu soliņš, lai vienā līmenī nospēlētu visas 60 spēles minūtes. Cēsīs “Lekrings” triumfēja ar 9:6, otrā perioda otrajā pusē atrodoties 4:5 iedzinējos. Atbildes spēle Irlavā izrādījās noteikumu pākāpumiem pārbagāta un astoņus no cīņā kopumā gūtajiem deviņiem vārtiem vienības guva vai nu skaitliskajā vairākumā (sešus) vai mazākumā (divus), vienādos sastāvos izceļoties tikai reizi. Tā visa rezultātā cēsnieki bija pārāki spēlē ar 6:3, iekļūstot pusfinālā. Lielisks šajās spēlēs bija Kevins Šmits, kura rēķinā četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle, bet Jānis Rajeckis atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un trim piespēlēm. Interesanti, ka visas regulārās sezonas laikā Rajeckis arī guva divus vārtus, bet ceturtdaļfinālā jau pirmajā spēlē viņam izdevās savu vārtu rēķinu dubultot.

Kā jau to varēja paredzēt, krietni spraigākā cīņā pusfinālu sasniedza “Talsu NSS/Krauzers”, kas sacentās ar tabulas kaimiņiem no Ķekavas. Sākuši ar 1:2 zaudējumu pēcspēles metienu sērijā savās mājās, kurzemnieki otrās spēles otrajā pusē atrada ieročus uz sāncenšu vārtu iekarošanu, savu mūri spējot saglabāt teju neuzlaužamu. Tas deva gana komfortablu 7:4 panākumu izbraukumā, bet savās mājās jau labu laiku pirms spēles beigām tika iekrāts pārsvars, kas neradīja bažas par uzvaru gan mačā (8:3), gan visā sērijā (2:1). Lieliski sērijas otro daļu aizvadīja Toms Bitmanis, kuram kopumā divi vārtu guvumi un sešas piespēles. Tāpat savu izcilo sēriju turpina Andrejs Šķerbergs (3+2), kurš pie vismaz viena punkta ticis jau 19 spēlēs pēc kārtas un šajā nedēļas nogalē var atkārtot “Rubenes” uzbrucēja Reiņa Mirkša iespēto ar 21 spēli pēc kārtas ar vismaz vienu punktu.

“Rubene” (#6) - “Lielvārde/FatPipe” (#7) pulksten 18:00

Ja pirmajā pusfināla pārī sacentīsies divas komandas, kas apliecināja savu favorītu statusu cīņās ar rangā zemāk esošajām komandām, tad otrajā pusfinālā spēkosies vienības, kas pamatsacensības noslēdza vien sestajā un septītajā vietā. Kocēnu “Rubene” aizraujošā Valmieras novada cīņā prata atspēlēties sērijā pēc zaudējuma pirmajā mačā un sērijā ar 2:1 apspēlēja “FBK Valmiera” - 3:5, 6:5 un 4:2. Kā jau to varēja paredzēt, valmierieši lielā mērā bija atkarīgi no savas pirmās maiņas, kas guva deviņus no 12 komandas vaŗtiem, taču šoreiz ar to izrādījās par maz. Tikmēr Kocēnu komandā savu rezultativitāti bija pazaudējis Reinis Mirkšs, kuram viens vārtu guvums un viena piespēle, taču paveikts daudz melnā darba. Atšķirībā no valmieriešiem, “Rubenes” komandā bija vairāki spēlētāji, kuri varēja atzīmēties ar rezultatīvām darbībām - trijās spēlēs neviens no florbolistiem neiemeta vairāk par diviem vārtu guvumiem, taču kopumā vismaz viens precīzs meteins padevās 11 (!) spēlētājiem. Tas lielā mērā arī bija galvenais panākuma iemesls.

Pusfinālā “Rubene” spēkosies ar “Lielvārde/FatPipe” - pašlaik aktuālajiem valsts čempioniem, kuri kā pirmie arī spēja iekļūt pusfinālā, divreiz tiekot galā ar regulārās sezonas otrās vietas ieguvējiem no Ulbrokas. Pēc panākuma visnotaļ skandalozā spēlē viesos, “Lielvārde/FatPipe” mača pirmajā daļā kontrolēja notikumu gaitu, taču tad izlaida divu vārtu pārsvaru, bet pie panākuma izdevās tikt papildlaikā. Zīmīgi, ka uzvaras vārtus guva Niks Blumfelds, kurš tajā cīņā pildīja komandas kapteiņa funkcijas, kamēr diskvalifikāciju izcieta vienības šīs sezonas cīņā saucējs Mariss Giņko. Ņemot vērā, ka Kaspara Kreimaņa trenētā komanda tika pie uzvarām divās visnotaļ nerezultatīvās spēlēs, nepārsteidz, ka šīs komandas florbolisti nav starp rezultatīvākajiem play-off cīņās. Blumfelds un Rūdis Žukelis pašlaik guvuši pa trim punktiem. Vienlaikus Jānis Salcevičs ar lielisko 91.8% atvairīto metienu statistiku ir labākais starp saviem amata brāļiem, kuri nospēlējuši vismaz vienu cīņu play-off turnīrā.

Kuras komandas iekļūs finālā?

  • 25

  • 33

  • 5

  • 14



Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.