Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Ķekava” dodas uz Talsiem pēc ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava” dodas uz Talsiem pēc ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu
"Ķekava" pret "Talsu NSS/Krauzers"
Foto: kekavasbulldogs.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzēts izspēlēt trīs cīņas, no kurām saistošākais mačs tiks aizvadīts Talsos, kur pie vietējās komandas viesosies “Ķekava”. Ja mājinieki vēl var pretendēt uz vietu trijniekā, tad “Ķekavai” vajag punktus, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

“Talsu NSS/Krauzers” - “Ķekava” pulksten 20:00 Talsos

Pēc neliela vājuma brīža talsinieki pēdējās četrās spēlēs izcīnījuši maksimālo punktu skaitu, kas viņiem turnīra tabulā ar 37 punktiem ļāvis pakāpties uz ceturto vietu. Lai šo pozīciju nodrošinātu, nepieciešams izcīnīt vēl vienu punktu. Savukārt ceturtā pozīcija regulārās sezonas noslēgumā nodrošinātu sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfināla sērijā. Teorētiski talsinieki vēl saglabā cerības arī uz trešo pozīciju, taču, lai to iegūtu, viņiem atlikušajās divās spēlēs jāatspēlē piecu punktu deficīts pret “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, kas ir iespējams vien teorētiski. Pēdējās trīs cīņas kurzemnieki aizvadījuši ar čempionāta divām vājākajām komandām, pārliecinoši mājās tiekot galā ar baušķeniekiem, bet divreiz dabūja gana nopietni paspēkoties ar “RTU/Rockets”, lai tiktu pie maksimālajiem punktiem. Mājās uzvara tika izcīnīta vien pēdējā minūtē, savukārt pēdējā cīņā Arta Raituma trenētā komanda nespēja tikt pie vārtu guvuma vairāk kā pusspēli, beigās gan tiekot pie 6:2 panākuma. Tieši Raitums arī bija galvenais panākuma kaldinātājs, atzīmējoties ar vārtu guvumu un trim piespēlēm. Rezultatīvs bija arī Andrejs Šķerbergs (2+1), kurš tādējādi savu sēriju ar vismaz vienu punktu spēlē pagarinājis jau līdz 14 cīņām pēc kārtas. Ņemot vērā, ka pēdējā spēlē punktus neguva Toms Bitmanis (15+11), Šķerbergs ar 29 (13+16) punktiem arī kļuvis par pašlaik rezultatīvāko spēlētāju savā vienībā.

Ja talsinieki uzvarējuši četrās pēdējās spēlēs, tad “Ķekava” zaudējusi jau trīs spēles pēc kārtas, bet pēdējās piecās spēlēs izcīnīta tikai viena uzvara, kad savās mājās ar 10:1 tika pieveikti baušķenieki. Tā rezultātā Jāņa Bramaņa komanda joprojām nevar būt droša par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik vienībai 20 spēlēs ir 31 punkts, kas dod septīto pozīciju. Viss joprojām ir pašu rokās, jo komandai atlikušajās divās spēlēs jāizcīna viens punkts, lai Liepājas “Kurši” var maksimums noķert Ķekavas spēlētājus, bet ne apsteigt. Vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs pierīgas komanda, kura liepājniekus apspēlējusi abās cīņās. Tomēr parādītais sniegums pēdējās spēlēs neļauj ar optimismu raudzīties izslēgšanas spēļu virzienā. Pirms braukšanas uz Talsiem “Ķekava” pirms četrām dienām Stalbē ar 6:11 piekāpās “Pārgaujai”, kura jau pirms tās cīņas bija zaudējusi jebkādas cerības uz izslēgšanas turnīru. Stalbē trīs punktus nopelnīja Klāvs Jansons, kurš tādējādi divas kārtas pirms sezonas beigām ar 46 (16+30) punktiem atkal kļuvis par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, ar gana labām iespējām šo titulu nosargāt līdz pat regulārās sezonas noslēgumam. Par labāko spēlētāju Stalbē tika atzīts vienus vārtus guvušais Toms Gredzens.

“Lekrings” - “Bauska” pulksten 20:00 Cēsīs

Cēsnieki bija uzvarējuši 14 spēles pēc kārtas, bet pirms pāris dienām regulārās sezonas uzvarētāju idilli pārtrauca “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, savās mājās cēsniekiem ierādot vietu ar 9:3. Zaudējums nekādā veidā neapdraudēja “Lekringa” uzvaru regulārajā sezonā un, iespējams, nāks pat par labu, domājot par izšķirošajām sezonas spēlēm. Ulbrokā pārtrūka komandas līdera Andra Rajecka 16 spēļu sērija ar vismaz vienu rezultativitātes punktu, bet rezultatīvs atkal bija Kevins Šmits, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Līdz ar to pie punktiem viņš ticis astoņās cīņās pēc kārtas, turklāt pēdējās piecās spēlēs iekrājis vismaz divus rezultativtiātes punktus. Ar 38 (22+16) punktiem Šmits kļuvis arī par komandas šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju, turklāt florbolists saglabā labas iespējas pacīnītes par sezonas labākā vārtu guvēja godu, jo līderiem ir tikai par diviem precīziem metieniem vairāk.

Ja Cēsu komanda jau ir nodrošinājusi pirmo vietu regulārajā sezonā, tad baušķenieki vairs nevar atstāt savu 11.pozīciju - labāko desmitnieks ir tālu priekšā, bet paši zemgalieši ir parūpējušies, lai viņus nevarētu noķert “RTU/Rockets”. Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad “Bauska” savās mājās ar negaidīti graujošu 11:4 apspēlēja “Irlava/Avant” - komandu, kurai katrs punkts ir vajadzīgs cīņā par vietu play-off. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Ņikita Maksurovs, kapteinim saņemot mača vērtīgākā spēlētāja balvu. Noteikti jāizceļ arī Everts Janušauskis, kurš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, tādējādi pie punktiem šis jaunietis ticis jau septiņās spēlēs pēc kārtas, kas ir Bauskas komandas šīs sezonas rekords. Pēc spēles Cēsīs baušķenieki sezonu noslēgs ar maču savās mājās pret “Ķekavu”.

“Apelsīns/Oxdog Ulbroka” - “RTU/Rockets” pulksten 20:00 Ulbrokā

Ulbrokas komanda pašlaik ir viena no neprognozējamākajām, jo pēdējās piecās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi, taču abas izcīnītās uzvaras bijušas ļoti iespaidīgas - viesos ar 12:5 sagrauta “Rubene”, bet pirms pāris dienām mājās pārliecinoši uzvarēti arī šķietami neuzvaramie cēsnieki. Tajā pašā laikā komanda parādīja, ka pat 6:0 vadība pēc pirmā perioda negarantē panākumu spēles beigās - zaudējums “bullīšos” Liepājā. Tabulā Andra Pīlupa trenētā komanda ar 42 punktiem 20 mačos atrodas trešajā pozīcijā. Uzvarot šovakar, komandas liktenis izšķirsies pēdējā spēļu kārtā Valmierā - tad abām komandām būtu vienāds punktu skaits un uzvara savstarpējā duelī dotu otro vietu un teorētiski vieglāku pretinieku ceturtdaļfinālā. Pret cēsniekiem spilgtu maču aizvadīja Rolands Kovaļevskis, tiekot pie četriem vārtu guvumiem, bet par labāko atzina Valteru Lapiņu, kuram vārti un rezultatīva piespēle. Kovaļevskis ar 24 vārtu guvumiem pašlaik dala čempionāta labākā vārtu guvēja godu ar Mārtiņu Broku un Renāru Stančiku. Daniels Anis pie punktiem ticis jau desmit pēdējās spēlēs, bet ļoti sekmīgi laukumā atgriezies aizsargs Matīss Morozovs, kurš divās spēlēs iekrājis 6 (3+3) punktus.

Ja ulbrokieši pēdējā spēlē bija ļoti rezultatīvi, tad “RTU/Rockets” no Valmieras atgriezās ar tukšām kabatām, piedzīvojot 0:7 zaudējumu. Kaut gan momenti galvaspilsētas vienībai bija daudz. Taču vai nu paši meta bumbiņu visur kur, tikai ne vārtos, vai arī “FBK Valmiera” komandu glāba lieliski spēlējošais Sandis Venevics. Rīdzinieki vairs nevar atlikušajās divās spēlēs atspēlēt astoņu punktu deficītu pret pirmspēdējā vietā esošajiem baušķeniekiem, līdz ar to atgriešanās sezonā jāsamierinās ar pēdējo pozīciju. Sausais zaudējums lika pārtraukt Artūra Jansona un Bruno Rituma lieliskajai sērijai, jo abi pie punktiem bija tikuši piecās spēlēs pēc kārtas. Jansons aktīvs bija arī Valmierā, bet Ritums tajā cīņā līdz mača beigām nepalika komandas rotācijā, spēles pirmajā daļā ar bīstamām epizodēm neizceļoties.