Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Irlava” turpina zaudēt punktus, šoreiz apdāvinot “raķetes”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Irlava” turpina zaudēt punktus, šoreiz apdāvinot “raķetes”
"RTU/Rockets", foto: RTU/Rockets

Pārsteidzošu uzvaru Elvi florbola līgā izcīnījuši “RTU/Rockets” florbolisti, kas savās mājās ar rezultātu 9:8 pieveica “Irlavu”, pēdējā periodā atspēlējoties no 4:8 deficīta. Vēl pie uzvarām tika Cēsu "Lekrings" un "Lielvārde/FatPipe".

Ja galvaspilsētas komandai atlikušajā sezonas laikā uzdevums ir tikai viens – noturēt aiz sevis “Bausku”, lai uzreiz neizkristu no virslīgas, tad “Irlava” risina krietni nopietnākus mērķus ar pamatuzdevumu tikt labāko astotniekā, iespēju robežās kāpjot arī augstāk. Taču mājās zaudējums “Bauskā” bija negaidīts, bet neveiksme Rīgā pret “RTU/Rockets” varētu tikt dēvēta jau par šokējošu, vēl jo vairāk, ņemot vērā, ka viesi pirmajā periodā panāca trīs vārtu pārsvaru, pēc otrās trešdaļas esot vadībā ar 8:4. Atgriežoties uz trešo periodu, rīdzinieki nopelnīja divu minūšu sodu par spēles laika vilcināšanu, taču viesi neprata šo iespēju izmantot, lai noņemtu jebkādus jautājumus par uzvarētāju spēlē. Izturot mazāku, Rainers Miķelsons ātri panāca 5:8, bet pēdējās desmit minūtēs laukuma saimnieki vispirms pietuvojās līdz 7:8. Viesu trenera pieprasītais 30 sekunžu pārtraukums deva īslaicīgu labumu, jo izdevās apslāpēt mājinieku tieksmi pēc izlīdzinājuma. Taču pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Klāvs Štāls panāca 8:8, bet 25 sekundes pirms finālsvilpes Krišs Olafs Merirands ar precīzu metienu nodrošināja “raķetēm” lielisku uzvaru ar 9:8.

Talsos tikās divas turnīra tabulas kaimiņienes, kur pie bedrē esošajiem “Talsu NSS/Krauzers” ciemojās Cēsu “Lekrings”, kas uzvarējuši vairākus mačus pēc kārtas. Cīņā pret sev principiālo komandu vidzemniekiem nevarēja palīdzēt Talsu florbola audzēknis Markuss Plūdums, tādēļ vieta vārtos tika uzticēja jaunajam Regnāram Kreičmanim. Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka Kreičmanis aizvadīja savu līdz šim labāko spēli virslīgā, tiekot arī pie mača vērtīgākā spēlētāja balvas. Cēsnieki pirmā perioda pirmajā daļā iekrāja 2:0 vadību, ko spēja atjaunot gan otrajā periodā (4:2), gan arī noslēdzošās trešdaļas ievadā (5:3). Četras minūtes pirms pamatlaika beigām pieredzējušais Jānis Škutāns vēl guva ceturtos vārtus laukuma saimniekiem, taču līdz izlīdzinājumu nesošajiem vārtiem kurzemnieki netika, ciešot jau trešo zaudējumu pēc kārtas (4:5), turnīra tabulā atkāpjoties uz ceturto vietu, garām palaižot savus šodienas pretiniekus.

Dienas noslēdzošais mačs tika izspēlēts Lielvārdē, kur valsts čempioni “Lielvārde/FatPipe” uzņēma “Bausku”. Pirmajā periodā mājinieki divas reizes izvirzījās vadībā, kad no vārtu priekšas ar vārtu guvumiem izcēlās Anrijs Pavlovs un Rūdis Žukelis, bet viesiem izdevās izmantot abus skaitliskos vairākumus, kurus rezultatīvi noslēdza Everts Janušauskis un Valdis Valters Vanags. Trešā perioda septītajā minūtē Klāvs Kaspars ar metienu no laukuma centra trešo reizi vadībā izvirzīja mājiniekus, kuriem turpinājumā neizdevās izmantot savu skaitlisko vairākumu. Tomēr perioda izskaņa aizritēja ar milzu mājinieku pārsvaru, kuri nepilnu trīs minūšu laikā guva četrus vārtus, praktiski izšķirot mača likteni. Pirmos divus vārtus guva Matīss Pēteris Polis, kuram tie bija pirmie vārti šajā sezonā. Tad no aizvārtes sev metienu izkārtoja Didzis Nemme, bet pēc uzvarētas strīdus izspēles Markuss Nazarovs ar diagonālo piespēli līdz otrajam vārtu guvumam mačā izvirzīja Žukeli – 7:2. Trešajā periodā pirmos vārtus sezonā un kluba rindās Latvijas čempionātā guva Fēlikss Žieds, iemetot savai bijušajai komandai. Anrijs Pavlovs ar patālu metienu lika veikt vārtsarga nomaiņu baušķeniekiem, rezultātam topot 9:2. Mača izskaņā vēl vairāki vārtu guvumi, vispirms pie pirmā precīzā metiena sezonā tiekot arī mājinieku kapteinim Jurim Sandim Jēgeram, bet punktu cīņai pielika Roberts Jakubonis, 15 gadus jaunajam florbolistam arī iemetot pirmos vārtus virslīgā. Skanot spēles beigu rezultātam, “Lielvārde/FatPipe” svinēja uzvaru ar 11:5.

     [+] [-]

, 2023-12-17 21:20, pirms 4 mēnešiem
Lekrings izsaiņoja Talsu Ziemassvētku dāvanas. Otrais periods miegains. Ilga bumbiņas turēšana bez saasinājumiem. Brīžos, kad Talsi saprata, ka vārtus var gūt, pa tiem metot - cēsinieku jaunais vārtsargs rādīja brīnumus. Skatītāji gaidīja Plūduma spēli, bet arī Kreičmanis nelika vilties. Talsiem interesants risinājums vienu maiņu sastādot no saviem gadus jaunākajiem spēlētājiem. Prasās Raituma un Akmeņlauka komentāri, kāpēc šāds solis? Katrā ziņā - arī šogad nebūtu prāta darbs derēt, ka Talsi pavasarī spēlēs arēnā.