Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgauja" nepiesaka dalību, viņu vietā – FBK SĀC

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Pārgauja" nepiesaka dalību, viņu vietā – FBK SĀC
FBK SĀC

Latvijas florbola savienība informējusi, ka 2021./22. gada sezonai dalību Elvi florbola līgā vīriešu komandām nav apstiprinājusi Stalbes "Pārgauja". Vieta tukša nepaliks, jo čempionātā startēs FBK SĀC.

Pēdējās sezonās Stalbes komandas sekmes kritās, kas lielā mērā bija saistīts ar sarūkošo spēlētāju skaitu. Vietējā jauniešu sistēma jau labu laiku kā nespēja ražot pienācīgas rezerves, bet esošie spēlētāji jaunāki nepalika. Tā rezultātā, lai nokomplektētu sastāvu, tika meklēti papildinājumi Cēsīs, Madonā un, pēdējā laikā arī Ādažos. Tā rezultātā, pērnās regulārās sezonas izskaņā komandai pievienojās pat vesels piecnieks ar spēlētājiem no FBK SĀC komandas, kas startēja Latvijas čempionāta 1. līgā.

Tobrīd tas tika skaidrots ar to, ka nepieciešams palielināt konkurenci par vietu sastāvā, vienlaikus dodot iespēju FBK SĀC florbolistiem saglabāt spēļu praksi, ņemot vērā, ka pēdējo divu sezonu laikā 1. līgas čempionātu Covid-19 radīto seku rezultātā tā arī neizdevās pienācīgi aizvadīt. Tomēr jau tad radās bažas, ka Stalbes "Pārgauja" varētu aizvadīt savu pēdējo sezonu virslīgā.

Līdz noteiktajam termiņam Latvijas Flrobola savienība esot saņēmusi pieteikumu no 11 esošajiem Elvi florbola līgas klubiem, kuru vidū nav tieši "Pārgauja". Tajā pašā laikā saņemts iesniegums no FBK SĀC, ar lūgumu dot iespēju komandai startēt Latvijas čempionāta virslīgā (Elvi līgā) ar apstiprinājumu saglabāt komandu arī 1. līgas turnīram. Latvijas Florbola savienības Valde izvērtējusi iesniegumu un apstiprinājusi FBK SĀC komandu 2021./22. gada sezonas turnīram Elvi florbola līgā.

Vienlaikus jaunajam klubam noteikts iemaksāt drošības naudu 1000 eiro apmērā uz trim sezonām, kas tiek zaudēta ja komanda atsauc dalību vai nepiesaka dalību kādā no nākamajiem diviem Latvijas čempionātiem florbolā virslīgā ja komandai pēc sasniegtajiem rezultātiem tādas tiesības ir. Tāpat noteikts, ka komandai jaunās sezonas spēles jāaizvada uz florbola spēles noteikumiem atbilstoša laukuma, bet, sākot ar nākamo sezonu – uz florbola spēles noteikumiem atbilstoša laukuma ar speciālo Gerflor Taraflex segumu, pretējā gadījumā dalības maksa tiks noteikta dubultā apmērā.

     [+] [-]

, 2021-08-17 17:06, pirms 3 gadiem
Tagad tikai aizdomājos, ka virslīgā ir noteikts komandu loks. Nav tā lifta no 1.līgas. Būtu ineresanti, ja vājākās komandas sistos, lai nebūtu pēdējie un nekristu līgu zemāk.

     [+] [-]

, 2021-08-17 17:47, pirms 3 gadiem
Nav loks un doma ir tāda kā aprakstīji, bet ne visi, kuri tiek var, grib utt. spēlēt virslīgā, tad nu sanāk, ka jāļauj spēlēt tiem, kuri var un grib.

     [+] [-]

, 2021-08-18 07:41, pirms 3 gadiem
skumīgi, ka Pārgauja kā viens no virslīgas dinozauriem pazūd no LV florbola kartes...bija tomēr ikonisks klubs.