Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” turpinās “koķetēt” ar 16 gadus senu sasniegumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” turpinās “koķetēt” ar 16 gadus senu sasniegumu
Andris Rajeckis (#23)
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks izspēlēta cīņa starp divām no TOP-3 komandām, kad pie “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” komandas ciemosies Cēsu “Lekrings”, kas joprojām piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu.

Tālajā 1997./98. gada sezona bijusi pēdējā, kad kāda komanda regulāro sezonu noslēdza bez zaudējumiem, “Ķekaviņa” komandai uzvarot 16 spēles un divas noslēdzot neizšķirti. Savukārt ar vienu zaudējumu regulāro sezonu pēdējo reizi noslēdza “Latvijas Avīze”, kas 2004./05/ gada sezonā 24 spēlēs tika pie 23 uzvarām un piedzīvoja vienu zaudējumu papildlaikā. Toreiz viens no “avīžnieku” līderiem bija Andris Pīlups, kurš šovakar vedīs laukumā savus audzēkņus, lai censtos sagādāt vien otro zaudējumu sezonā Cēsu “Lekringam”. Pēdējās spēles gan ulbrokieši nav demonstrējuši to stabilāko sniegumu, piedzīvojot trīs zaudējumus četrās cīņās, kas tabulā ar 39 punktiem 19 spēlēs dod trešo pozīciju, ar teorētiskām izredzēm pakāpties uz otro vietu, vienlaikus ir risks izkrist arī no vadošo trijnieka. Sevišķi nesaprotams bija pēdējais zaudējums viesos, kad ar 8:9 pēcspēles metienu sērijā tika zaudēts Liepājas “Kuršiem”, kaut arī pirmais periods tika uzvarēts ar 6:0 un cīņas 35. minūtē sešu vārtu pārsvars joprojām tika saglabāts (8:2). Savu lielisko sēriju turpina Daniels Anis, kurš jau deviņas spēles pēc kārtas ticis pie punktiem, turklāt astoņāsm no tām pie vismaz diviem punktiem. Liepājniekiem viņš iemeta divus vārtus un vēl divreiz rezultatīvi piespēlē.

Cēsu komanda visu sezonu demonstrējusi stabilāko sniegumu, 19 spēlēs izcīnot 51 punktu un priekšlaikus nodrošinot uzvaru regulārajā turnīrā. Komanda uzvarējusi pēdējās 14 spēlēs, ieskaitot 7:5 uzvaru pēdējā cīņā Kocēnos. Tur gan viss negāja tik viegli, jo pirmā perioda beigās “Rubene” pelnīti bija vadībā ar 4:0, bet pēc pārtraukuma cēsnieki jau dominēja laukumā, beigu rezultātā tiekot pie gana komfortabliem trim punktiem. Ja komandai ir 14 uzvarēto spēļu sērija, tad vienības līderis Andris Rajeckis pie punktiem ticis jau 15 cīņās pēc kārtas, Kocēnos izceļoties ar vārtu guvumu. Tāpat noteikti izceļams Toms Rīsmanis, kurš savā otrajā spēlē pēc ilgas prombūtnes tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles.

Cēsnieki pamazām var sākt gatavoties izslēgšanas turnīram, kas sāksies pēc nepilnām divām nedēļām, bet Ulbrokas komandai šajā spēlē ir nepieciešami punkti. Pirmkārt, lai cīnītos par otro vietu tabulā, otrkārt - lai atgūtu ticību saviem spēkiem, kas pēdējās spēlēs ir nedaudz pagaisusi.

     [+] [-]

, 2021-05-17 16:44, pirms 3 gadiem
Varētu kādu spēli nokomentēt bez skaitlīšiem