Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbola čempionātā noskaidroti visi pusfinālisti

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Florbola čempionātā noskaidroti visi pusfinālisti
"RSU Runway/Salming" un "Valmiera/Vinda" nūjas krustos jau pusfinālā
Foto: Mārtiņš Šults, floorball.lv

Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā trim komandām ("Lekrings", "RTU/Inspecta" un "Rubene") vajadzēja tikai trīs spēles, lai iekļūtu pusfinālā, bet Irlavas "Telms/Energokomplekss" to pašu paveica četru maču sērijā.

Cēsu "Lekrings" un "Lielvārde" savā ceturtdaļfināla spēlē uzstādīja sezonas rezultativitātes rekordu, kopumā iemetot 31 golu (21:10). Lielvārdiešiem par godu jāsaka, ka cēsnieki šajā čempionātā līdz šim nevienā spēlē nebija zaudējuši vairāk par sešiem vārtiem, tiesa, tāpat neviena komanda nebija pieļāvusi, ka tās vārtsargs tiktu sarūgtināts 21 (!) reizi... Šajā mačā "Lekringa" rindās ar rezultativitāti izcēlās Artis Malkavs 6 (5+1), Jānis Freivalds 6 (3+3), Andris Malkavs 5 (2+3) un Andis Levītis 5 (2+3). Lielvārdes komandas sastāvā teicamu spēli aizvadīja Toms Akmeņlauks, kura kontā četri goli un divas rezultatīvas piespēles.

Īstu cīnītāju raksturu nodemonstrēja Kocēnu "Rubene", kas Igaunijā, tiekoties ar vietējo "Jõgeva SK Tähe", jau pirmo desmit minūšu laikā nonāca zaudētājos ar 0:4, tomēr spēja lauzt spēles gaitu un izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru ar 8:7. Uzvaras vārtus guva Jānis Bagāts, bet rezultatīvākais ar trim goliem un vienu piespēli bija Atis Stepāns. Jogevas klubā četri rezultativitātes punkti krievu leģionāram Pāvelam Semjonovam.

"RTU/Inspecta" arī sērijas trešajā mačā pret Stalbes "Pārgauju", kas notika Cēsis, guva pārliecinošu uzvaru – 11:3. Panākuma galvenie kalēji bija Artis Raitums 5 (4+1) un Ainārs Juškēvičs 4 (3+1).

Vissīvākā spēkošanās bija starp "Telms/Energokomplekss" un FK "Rīga". Sērijas trešajā mačā, kas notika Irlavā, mājinieki bija pārāki ar 2:1, uzvaras vārti Armīna Ābola rēķinā. Arī sērijas ceturtajā mačā sasprindzinājums bija ne mazāks – tikai spēles pagarinājuma 8. minūtē irlavnieki guva sērijas "zelta" vārtus, kas ieskaitīti Normunda Jansona kontā, sērijā "Telms/Energokomplekss" florbolisti bija pārāki ar 3:1.

Jau šīs nedēļas nogalē sāksies pusfināla spēles, kurās Cēsu "Lekrings" spēkosies ar Kocēnu "Rubeni", bet Rīgas "RTU/Inspecta" ar Irlavas "Telms/Energokomplekss". Arī pusfināla sērija turpināsies līdz vienas komandas trim panākumiem.

Šīs nedēļas nogalē izslēgšanas spēles uzsāks arī Hipolīzings Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas četras labākās komandas. Kocēnu "Rubenes" pretinieces būs "Ķekava", bet "RSU Runway/Salming" spēkosies ar "Valmiera/Vinda" florbolistēm.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Florbola savienība

     [+] [-]

, 2010-03-17 21:43, pirms 14 gadiem
Aizrādījums autoram.
Sieviešu virslīgā RSU Runway/Salming spēkosies ar Valmiera/Vinda nevis ar Rīgas lauvām.

     [+] [-]

, 2010-03-17 22:01, pirms 14 gadiem
Florbolists12 rakstīja: Aizrādījums autoram.
Sieviešu virslīgā RSU Runway/Salming spēkosies ar Valmiera/Vinda nevis ar Rīgas lauvām.
Atvaino, izlabošu.