Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekava/RB&B" izsēj pārsvaru, tomēr pagarinājumā pārspēj "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava/RB&B" izsēj pārsvaru, tomēr pagarinājumā pārspēj "Rubeni"
Klāvs Jansons (Ķekava/RB&B), foto: PPB Media

Jau pirmā ELVI florbola līgas ceturtdaļfināla sērijas spēle starp komandām "Ķekava/RB&B" un "Rubene" (Kocēni) apliecināja, ka šis komandu pāris saviem līdzjutējiem sagādās neaprakstāmas emocijas – gan pozitīvas, gan ne tik ļoti. "Ķekava/RB&B", spēlēdama savā laukumā, 12 minūtes pirms pamatlaika beigām atradās vadībā ar 4:1, tomēr pamanījās nonākt zaudētāju lomā ar 4:5. 16 sekundes pirms finālsvilpes ķekaviešu līderis Klāvs Jansons atjaunoja neizšķirtu (5:5), bet papildlaika 7. minūtē viņš pārķēra bumbiņu un ar precīzu metienu nodrošināja savai komandai uzvaru ar 6:5, sērijā "Ķekavu/RB&B" izvirzot vadībā ar 1:0. Otrā mačā regulārā turnīra uzvarētāja FBK "Valmiera" aizvadīja pirmo izslēgšanas spēli, savā laukumā uzņemot komandu "Irlava". Lai arī valmieriešu aizsardzība kapitulēja veselas septiņas reizes, tas viņiem neliedz svinēt samērā komfortablu uzvaru ar 11:8, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

Regulārā turnīra 4. vietas ieguvēja "Ķekava/RB&B" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā spēkojas ar savu tuvāko sekotāju – Kocēnu "Rubeni". Sērijas pirmā spēle notika ķekaviešu laukumā, turklāt tieši laukuma saimnieki to sāka pārliecinošāk nekā viesi. Pirmā perioda laikā Endijs Vilde un Toms Ķeirāns Ķekavas komandu izvirzīja vadībā ar 2:0, bet mača vidū Ķeirāns panāca jau 3:0. Kocēnieši savu pirmo golu iemeta tika 36. minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Kristers Orlovs (1:3). 45. minūtē Ķeirāns atjaunoja triju vārtu pārsvaru (4:1). Var teikt, ka kocēnieši 49. minūtē gluži vai pamodās, jo guva četrus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 5:4. Ar vārtu guvumiem izcēlās Matīss Celms, Jēkabs Keišs, Dāvis Zēmelis un Kristers Babris. Līdz pamatlaika beigām bija atlicis nedaudz vairāk par minūti, bet viesiem tomēr neizdevās neitralizēt mājinieku uzbrukuma līderi Klāvu Jansonu. 16. sekundes pirms pamatlaika beigām Jansons vārtu guvumā pārvērta Ralfa Orstes piespēli (5:5), bet pagarinājuma 7. minūtē tieši viņš guva arī uzvaras vārtus – 6:5. "Ķekava/RB&B" sēriju līdz vienas komandas četrām uzvarām sāka ar smagi nākušu panākumu, izvirzoties vadībā ar 1:0.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina izšķirošo vārtu autoru Klāvu Jansonu, kuram šajā mačā 3 (2+1) punkti. Ar "hat-trick" izcēlās viņa komandas biedrs Toms Ķeirāns. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma Kristers Babris, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais. Abu komandu otrā tikšanās paredzēta jau rīt, 18. februārī. Spēle notiks Ķekavā, tās sākums pulksten 16.00.

Astoņi ielaisti vārti neliedz "Valmierai" uzvarēt "Irlavu"

Regulārā turnīra uzvarētāja "Valmiera" ceturtdaļfināla sērijā spēkojas ar 8. vietas īpašnieci "Irlavu". Tomēr skaidrs, ka izslēgšanas spēlēs vāju komandu nav, turklāt šosezon vienu no tikai četriem zaudējumiem valmieriešiem sagādāja tieši irlavnieki. Sērijas pirmās spēles rezultātu 3. minūtē atklāja Irlavas komanda Kristera Tiltiņa personā (1:0), bet 13. minūtē Renārs Austrums panāca jau 2:0. Tālāk attīstīt savu panākumu valmierieši viesiem vairs neļāva – līdz pirmā perioda beigām Mārtiņš Broks ar diviem goliem, bet Kevins Šmits ar vienu vadībā ar 3:2 jau izvirzīja mājiniekus. Otrās trešdaļas laikā valmierieši savu pārsvaru palielināja līdz trim vārtiem (6:3), bet pēdējā periodā, kas bija ļoti rezultatīva, FBK "Valmiera" šo handikapu nosargāja, svinot uzvaru ar 11:8 un sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 5 (3+2) punktiem bija Gvido Lauga, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Viņa komandas biedram Kevinam Šmitam 4 (2+2) punkti, 3 (2+1) punkti Mārtiņam Brokam, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Pāvels Semjonovs un Matīss Salmiņš. Par labāko starp irlavniekiem atzina vārtsargu Alvi Salu, kurš 15 minūšu laikā atvairīja astoņus no 11 metieniem. Viņa komandas biedrs Kristaps Kazlovskis izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Renārs Austrums, Kristers Tiltiņš un Emīls Krūmiņš. Svētdien, 19. februārī, pulksten 18.00 abas komandas turpat Valmieras Olimpiskajās centrā aizvadīs sērijas otro spēli.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...