Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

FK "Rīga" smaga uzvara pār "Kuršiem"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Rīga" smaga uzvara pār "Kuršiem"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Latvijas Atklātā florbola čempionāta virslīgā notika viena spēle – FK "Rīga" savā laukumā uzņēma Liepājas "Kuršus". Rīdziniekiem tikai pēdējās trešdaļas sākumā izdevās salauzt "Kuršu" pretestību un uzvarēt ar 8:6. Pēc šī panākuma FK "Rīga" kļuvis par turnīra līderi.

Lai arī FK "Rīga" būtu uzskatāms par virslīgas debitantiem, jo augstākajā sabiedrībā atgriezās pēc gada pārtraukuma, kopš sezonas pirmās spēles tas jau piemirsies - komandas bilance pirms spēles ar "Kuršiem" bija lieliska – piecas uzvaras sešās spēles. Savukārt "Kuršiem" šoruden veicas ne īpaši – līdz šim tikai divi panākumi. Tomēr liepājnieki, kā izskatās, nebija mērojuši tālo ceļu uz galvaspilsētu, lai vienkārši tāpat uzdāvinātu saviem pretiniekiem trīs punktus.

Pašā spēles sākumā vadībā ar 2:0 gan izvirzījās laukuma saimnieki, tomēr līdz pirmajam pārtraukumam komandas jau bija mainītās lomās – pārsvars bija "Kuršiem" (3:2). Otrajā trešdaļā turpinājās līdzīga cīņa – vispirms liepājnieki nostiprinājās vadībā - 4:2, FK "Rīga" panāca izlīdzinājumu – 4:4. Tad veiksme uzbrukumā atkal uzsmaidīja viesiem – 5:4. Tikai pateicoties mājinieku vairākumā gūtajiem vārtiem, periodam noslēdzoties uz rezultātu tablo atkal bija līdzsvars – 5:5.

Nevar zināt, kāds būtu spēles galarezultāts, ja pēdējo trešdaļu ar savu benefici neuzsāktu rīdzinieku uzbrukuma līderis Alvis Dāle, kurš nepilnu astoņu minūšu laikā guva trīs vārtus pēc kārtas – 8:5. Kurzemnieki nomainīja vārtsargu, tomēr bija par vēlu. Vienus vārtus viņiem vēl izdevās atgūt, bet atņemt pretiniekiem uzvaru vairs nē. FK "Rīga" uzvarēja ar 8:6 un ar 18 punktiem kļuva par vienīgo čempionāta līderi.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga:

FK "Rīga" – "Kurši" 8:6 (2:3, 3:2, 3:1)
Metienu attiecība:
36:31 (13:10, 13:8, 10:13)
Rezultatīvākie:
FK "Rīga" – Alvis Dāle 4 (4+0), Ēriks Akulovs 4 (1+3), Toms Briedis 2 (1+1), Kārlis Vitkovskis 2 (0+2)
"Kurši" – Gints Siliņš 3 (3+0), Ģirts Ansons 2 (2+0)

Izmatotie resursi: floorball.lv