Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierieši var spert soli tuvāk otrajai vietai, centrālā cīņa Irlavā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierieši var spert soli tuvāk otrajai vietai, centrālā cīņa Irlavā
Māris Ronis un Maikls Nazarovs
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgas regulārās sezonas izskaņā šovakar paredzēts izspēlēt divas cīņas. “FBK Valmiera” savās mājās uzņems “RTU/Rockets”, bet saistošākā būs cīņa Irlavā, kur pie vietējās komandas viesosies “Lielvārde/FatPipe”.

“FBK Valmiera” - “RTU/Rockets” pulksten 17:00 Valmierā

Lai gan valmierieši pēdējā laikā nedemonstrē to pārliecinošāko sniegumu, trijās pēdējās spēlēs izdevies izcīnīt astoņus no maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem, kas turnīra tabulā ļauj saglabāt otro pozīciju. Ņemot vērā, ka “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” nedemonstrē to pašu stabilāko sniegumu, Aigara Belasova vadītajai komandai ir labas iespējas otro pozīciju nosargāt līdz pat regulārās sezonas beigām. Daudz kas gan varētu izšķirties pēdējā regulārās sezonas dienā, kad valmierieši savās mājās uzņems tieši Ulbrokas komandu. Pēdējā cīņā valmierieši sekundi pirms pamatlaika beigām prata izglābties no zaudējuma Ķekavā, vēlāk triumfējot pēcspēles metienu sērijā - spēles komponentā, kas visas sezonas garumā sagādājis milzu grūtības. Kārtējos divus vārtus guva Mārtiņš Broks, kurš turpina cīņu par sezonas labākā “bombardiera” godu. Tikmēr astoto spēli pēc kārtas pie punktiem izdevies tikt Ričardam Eglītim, kurš izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, šajā rādītājā esot starp labākajiem visā čempionātā. Par labāko gan atzina Raiti Ozolu, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Nopelnot vismaz divus punktus šovakar, “FBK Valmiera” nodrošinās vismaz trešo vietu regulārās sezonas izskaņā, neļaujot sevi noķert talsiniekiem.

“RTU/Rockets” turpina piedzīvot vienu zaudējumu pēc otra, turnīra tabulā ar diviem punktiem esot nu jau ļoti stabilā pēdējā pozīcijā, ņemot vērā “Bauskas” vakar izcīnīto panākumu. Ja rīdzinieki šodien netiek pie panākuma, tad viņiem vairs nebūs pat teorētiskas izredzes atstāt savu pozīciju. Pēdējās divas spēles komanda aizvadījusi pret ceturtajā vietā esošajiem talsiniekiem, abās ilgstoši saglabājot cerības uz pozitīvu iznākumu. Līdz ar to šīvakara spēle varētu sneigt atbildi uz jautājumu, vai Talsu vienība bija pietiekami pateicīgs pretinieks līgas jaunpienācējiem vai arī komandas sniegums uzlabojies sezonas izskaņā. Ja pirmajā cīņā ar Kurzemes komandu vien pēdējā minūtē tika ielaisti izšķirošie vārti, tad vakar neizšķirts saglabājās līdz cīņas 47. minūtei, beigās esot spiestiem piedzīvot neveiksmi ar 2:6. Ar vārtu guvumiem izcēlās Bruno Ritums un Artūrs Jansons un abi ir komandas “karstākie” spēlētāji, pie punktiem tiekot jau piecos mačos pēc kārtas.

“Irlava/Avant” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 18:00 Irlavā

Irlavas vienība, tuvojoties regulārās sezonas izskaņai, sevi arvien vairāk piesaka kā izteikta mājas spēļu komanda. Ja savā laukumā Irlavā komanda uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs, tad no pēdējiem trim izbraukumiem punkti nav pārvesti. Vakar komandai bija lieliska iespēja nodrošināt ceļazīmi izslēgšanas turnīrā, taču tā vietā sanāca smags 4:11 zaudējums Bauskā. Tā rezultātā komanda ar 31 punktu atrodas septītajā vietā un irlavnieki nevar būt droši, ka play-off turnīrs pēdējā brīdī neizslīd no rokām. Lai būtu droši par vietu astotniekā, atlikušajās divās spēlēs nepieciešami vismaz divi punkti. BET. Šodien jāuzņem valsts čempioni, savukārt pēdējā kārtā izbraukumā jātiekas arī šīs sezonas regulārās sezonas labāko komandu no Cēsīm. Pret cēsniekiem gan Irlavas vienībai pēdējos gados bijuši labi rezultāti. Uz Bausku Irlavas vienība aizbrauca tikai ar vienu vārtsargu un 13 laukuma spēlētājiem. Ja tikpat “plāns” sastāvs būs arī mājas spēlē, par panākumu būs ļoti grūti cīnīties. Divus vārtus iemeta Renārs Stančiks, bet kārtējo reizi nācās iztikt bez viena no uzbrukuma līderiem Renāra Austruma. Tāpat ar komandu nebija arī vārtu vīrs Māris Ronis.

Tikmēr aktuālie valsts čempioni no Lielvārdes spējuši uzvarēt trijās no četrām spēlēm. Tabulā gan tas joprojām dod vien astoto vietu ar 29 punktiem 19 spēlēs. Komandai priekšā vēl būs ļoti svarīgs izbraukums uz Liepāju un mājas mačs ar “Rubeni”. Pilnīgi droši par astonieku Kaspara Kreimaņa trenētie vīri būs tad, ja izdosies izcīnīt četrus punktus atlikušajās cīņās. Ļoti svarīga bija 7:3 uzvara pirms dažām dienām Ķekavā, kad spilgtu maču aizvadīja Sandis Mihailovskis, gūstot trīs vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Klusāks pēdējā laikā palicis Niks Blumfelds, kurš trijās spēlēs ticis pie viena vārtu guvuma. Tikmēr līdera lomu gatavs uzņemties Aivis Kusiņš, kurš rezultatīvs bijis jau četrās spēlēs pēc kārtas. Tiekot pie trim punktiem šovakar, “Lielvārde/FatPipe” turnīra tabulā var uzrausties līdz pat sestajai pozīcijai, bet teorētiski pastāv iespēja pat ielauzties vadošo komandu kvartetā. Tad gan pašiem būs jāizcīna maksimālais punktu skaits un jācer uz labvēlīgiem rezultātiem konkurentu cīņās.