Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Četras cīņas ar centrālo maču Liepājā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Četras cīņas ar centrālo maču Liepājā
Rolands Kovaļevskis pret Kristapu Ošu Ervicu
Foto: FS Masters

Elvi vīriešu florbola virslīgas turnīrā šovakar paredzēts izspēlēt četras spēles. Trijās no tām savās mājās spēlēs komandas, kas jau zaudējušas izredzes uz play-off, bet ceturtajā šīs iespējas nezaudēt centīsies FK “Kurši”.

“FK Kurši” - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pulksten 18:00 Liepājā

Liepājnieki pašlaik atrodas sarežģītā situācijā turnīra tabulā, ar 24 punktiem atrodoties devītajā vietā. Līdz regulārās sezonas beigām kurzemniekiem palikušas trīs spēles, bet astotā vieta ir jau piecu punktu attālumā. Ņemot vērā, ka astotās vietas īpašnieki šodien laukumā nedosies, matemātiskas izredzes uz play-off “melnie bruņinieki” saglabās arī pēc šīs spēles. Jāpiezīmē, ka pēc nedēļas liepājnieki savās mājās uzņems astotajā vietā esošo “Lielvārde/FatPipe”, taču šodien ir nepieciešami punkti pret ulbrokiešiem. Savā pēdējā spēlē Liepājas komanda no 3:1 vadības trešā perioda ievadā nonāca 4:9 zaudētājos Irlavā. Lai kā mača izskaņā censtos atspēlēties, tuvāk par 9:11 tikt neizdevās, līdz ar to nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu. Nelīdzēja Ralfa Poļa četru vārtu guvums un Toma Akmeņlauka 5 (1+4) punkti, kas viņam ļāva pārņemt čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu.

Savā pēdējā spēlē zaudējumu piedzīvojuši arī Ulbrokas florbolisti, kas viesos ar 4:7 piekāpās Cēsu “Lekrings”. Pēc tās spēles komanda vēl saglabāja matemātiskas izredzes uz uzvaru regulārajā sezonā, bet vakar šīs cerības izgaisināja paši cēsnieki, pārvedot uzvaru no Kocēniem. Līdz ar to Andra Pīlupa trenētā komanda var koncentrēties uz cīņu par otro vietu ar “FBK Valmiera”. Pašlaik Ulbrokas vienība ar 38 punktiem ir trešajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no valmieriešiem, kuri nospēlējuši par divām cīņām vairāk. Cēsīs pa trim punktiem nopelnīja Valters Lapiņš un Daniels Anis, kurš arī kļuva par labāko savā vienībā. Jāpiezīmē, ka Anis pie punktiem ticis jau pēdējās astoņās spēlēs, kas ir komandas labākais rādītājs šajā sezonā.

“Bauska” - “Irlava/Avant” pulksten 18:00 Bauskā

Bauskas vienība jau labu laiku kā zaudējuši izredzes uz ceturtdaļfinālu, tādējādi var spēlēt atraisīti, būtiski nepārdzīvojot par beigu rezultātu. Pēdējās trīs spēles komanda aizvadījusi izbraukumā, allaž piedzīvojot zaudējumus, ielaižot vismaz desmit vārtus. Pēdējā neveiksme piedzīvota Talsos (4:12), kad komandas pieteikumā atgriezās vairāki spēlētāji, kuri dažādu iemeslu dēļ bija izkrituši no sastāva. Aivis Barkovskis ar vārtu guvumu un rezultatīvo piespēli bija rezultatīvākais komandā, bet par labāko atzina Fēliksu Žiedu, kuram viena piespēle. Noteikti jāizceļ Everta Janušauska sniegums, kurš pie punktiem ticis jau sešās spēlēs pēc kārtas, tādējādi atkārtojot komandas garāko punktu sēriju šosezon. Talsos viņam vārtu guvums.

Irlavas komanda turpina lieliski spēlēt savās mājās, uzvarot jau piecas cīņas pēc kārtas, tostarp nosargājot 11:9 uzvaru pār liepājniekiem savā pēdējā cīņā. Tikmēr izbraukumā piedzīvoti zaudējumi pēdējās divās spēlēs Ķekavā un Cēsīs pret “Pārgauju”. Tas liek ar divkāršu koncentrēšanos doties uz Bausku, kur punktus tāpat neviens nedāļās. Bet punkti Irlavas komandai ir ļoti vajadzīgi. Pašlaik viņi ar 31 punktu atrodas septītajā vietā, ar labām iespējām ielauzties pat labāko kvartetā. Taču nav izslēgta arī varbūtība, ka irlavnieki atkal paliek pie sasistas siles ar devīto vietu. Mačā pret liepājniekiem trīs vārtus iemeta Renārs Austrums, bet labākais bija Kristaps Kazlovskis ar vārtu guvumu un četrām rezultatīvām piespēlēm. Austrums pie punktiem ticis pēdējās astoņās spēlēs, kurās devies laukumā, esot ar garāko aktīvo sēriju savā komandā.

“Pārgauja” - “Ķekava” pulksten 18:00 Stalbē

Stalbes komanda regulārās sezonas izskaņu atkal aizvada neveiksmīgi, zaudējot trīs spēles pēc kārtas. Pēdējā neveiksme tika piedzīvota Lielvārdē (4:10) pret galveno konkurenti cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā. Tobrīd Ingus Laiviņa komanda vēl saglabāja matemātiskas izredzes uz play-off, bet pēc piektdienas cīņām, kad aktuālie valsts čempioni pārveda trīs punktus no Ķekavas, Stalbes komandai pēdējās divas spēles kļuvušas vien par formalitāti - šosezon izslēgšanas turnīrs aizritēs bez viņu līdzdalības. Pret Lielvārdes komandu ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās pieredzējušais Lauris Ābols, bet Miķelis Roops un Oalfs Zvīnis guva vārtus un izdarīja piespēli. Zvīnis punktus iekrājis pēdējās septiņās spēlēs, kas ir garākā punktu sērija “Pārgaujas” komandā šajā sezonā.

Neskatoties uz to, ka “Pārgauja” zaudējusi cerības uz astotnieku, Ķekavas komandai pie viegliem punktiem tikt būs grūti. Komanda piedzīvojusi zaudējumus pēdējās divās spēlēs savās mājās, bet trīs noslēdzošās cīņas jāaizvada izbraukumos. Pašlaik komanda ar 31 punktu dala sesto-septīto pozīciju un viņu iespējamā pozīcija turnīra tabula ir tāda pati kā irlavniekiem - no ceturtās līdz pat devītajai. Pret Lielvārdes komandu neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu, kas noveda pie 3:7 zaudējuma. Par labāko spēlētāju atzina Ernestu Roni, kurš pie punktiem netika, bet atgriezās laukumā pēc ilgāka pārtraukuma. Vienus vārtus guva Klāvs Jansons, kurš tādējādi ar 43 punktiem dala rezultatīvākā spēlētāja godu ar liepājnieku Tomu Akmeņlauku.

“RTU/Rockets” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 19:00 Ķekavā

Rīdzinieki vēl saglabā teorētiskas izredzes izvairīties no pēdējās vietas tabulā, taču diez vai tas būs pa spēkam. Šodien gan komandu gaida spēle ar vieniem no sezonas favorītiem “Talsu NSS/Krauzers” pret kuriem “studenti” pirms piecām dienām bija tuvu pārsteigumam, vien pēdējā minūtē ielaižot izšķirošos vārtos, kas noveda pie 4:5 zaudējuma. Neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko atzina Raineru Miķelsonu, kurš 48. minūtē panāca tik cerīgo 4:4. Beigās pietrūka 47 sekundes, lai rīdzinieki tiktu pie trešā punkta sezonā. Pēdējās četrās spēlēs ar rezultativitātes punktiem atzīmējušies Bruno Ritums un Artūrs Jansons, kuriem ir garākās aktuālās sērijas.

Talsu komanda pēc spēles ar rīdziniekiem paspējuši aizvadīt vēl vienu maču, pirms trim dienām savās mājās ar 12:4 apspēlējot “Bausku”, tādējādi tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas. Tabulā komanda ar 34 punktiem 19 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā un tieši viņi arī ir reālākie pretendenti uz šo vietu regulārās sezonas noslēgumā. Spilgtu maču pret baušķeniekiem aizvadīja Emīls Krūmiņš, kuram četri vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Par labāko spēlētāju atzina Tomu Bitmani, kuram vārtu guvums un divas piespēles. Trīs punktus savā kontā ierakstīja arī Andrejs Šķerbergs, kurš jau 13 cīņās pēc kārtas ir spēji papildināt savu punktu krājumu.