Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi līgā cīņās Kocēnos, Ķekavā un Bauskā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi līgā cīņās Kocēnos, Ķekavā un Bauskā
Foto: Floorball.lv

Šodien kopumā tiek izspēlētas trīs spēles Elvi florbola līgā. Raugoties no tabulas viedokļa, potenciāli spraigākā varētu būt spēle Kocēnos, kur vietējā "Rubene" aizvadīs pirmo spēli savu līdzjutēju priekšā, uzņemot "Rubeni". Tāpat spēles paredzētas Ķekavā un Bauskā.

“Rubene” – “Irlava” (pulksten 16:00 Kocēnos un TV4)

Lai gan “Rubenes” vienība starpsezonu periodā savās rindās atkal iepludinājusi vairākus jaunos florbolistus, vienības starts izdevies ļoti sekmīgs, jo četros mačos iekrāti desmit punkti un pēc zaudētajiem punktiem tieši Ivara Jēkabsona vienība pašlaik ir labākā komanda čempionātā. Absolūtajos punktos gan pašlaik “Rubene” ieņem trešo ailīti tabulā. Komanda pagājušajā nedēļā aizraujošā cīņā izbraukumā ar rezultātu 6:4 pieveica “FS Masters/Ulbroka” un pozitīvām emocijām gaida šo nedēļas nogali, kurā paredzētas divas spēles savās mājās uz jaunā grīdas seguma. Kluba rezultatīvākais spēlētājs sezonas ievadā ar 9 (3+6) punktiem bijis Jēkabs Keišs, kuram seko Matīss Celms ar 7 (6+1) punktiem un Ingars Matisons, kurš piedalījies vien divās spēlēs taču ticis pie 6 (5+1) punktiem.

Arī irlavniekiem šajā nedēļas nogalē ieplānotas divas spēles. Pagājušajā nedēļā komanda izvairījās no vēl viena zaudējuma pret komandu, kas atrodas ārpus play-off zonas un ar 8:7 mājās izrāva panākumu pār “RTU/Rockets”. Līdz ar to tabulā Normunda Jansona trenētā komanda ar astoņiem punktiem četrās spēlēs pašlaik ieņem sesto vietu. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 10 (5+5) punktiem ir Gints Siliņš, bet rezultatīvu spēli demonstrējuši arī Kristers Tiltiņš, kuram 7 (4+3) punkti un Kaspars Klamers ar 6 (3+3) punktiem. Varbūt ne tik rezultatīvs (2+3) šajā sezonā bijis Emīls Krūmiņš, taču, ieskaitot pērnās sezonas izskaņu, tieši viņš ar 14 spēļu garu sēriju pašlaik ir līderis, ja lūkojamies spēļu skaitu, kurās allaž izdevies tikt pie vismaz viena rezultativitātes punkta.

Spēles sākums šodien pulksten 16:00 un mača video tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com. Spēli apkalpos tiesnešu pāris Pēteris Freimanis un Jurijs Petrovs.

“Ķekava/RB&B” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 18:00 Ķekavas SN)

Līdzīgi kā vairākām citām komandām, arī Ķekavas vienībai šajā nedēļas nogalē paredzētas divas cīņas. Tiesa, pirmo viņi aizvadīja jau vakar, kad līdzīgā spēlē ar 6:4 tomēr izdevās apspēlēt “Bausku”. Tabulā tas ļāvis beidzot ielauzties play-off zonā, sešos mačos iekrājot astoņus punktus, kas dod septīto vietu. Pret Bausku vietu vārtos ieņēma jaunais Edvarts Āķītis, bet domājams, ka šodien pēc pāris spēļu izlaišanas vietu vārtos atkal varētu ieņemt pirmais numurs Reinis Kirilko. Uzbrukumā rezultatīvākais joprojām ir Markuss Januševskis, kurš ticis pie 12 (10+2) punktiem, pret baušķeniekiem gan savu punktu krājumu nepapildinot. Toms Ķeirāns savācis 10 (3+7) punktus, bet viņa vārdabrālim Tomam Gredzenam pašlaik 6 (3+3) punkti.

Gana sekmīgs sezonas ievads izvērties arī “Talsu NSS/Krauzers”, kas četrās spēlēs savākuši deviņus punktus. Tas dod ceturto ailīti tabulā un, veiksmīgu apstākļu rezultātā, kurzemnieki šovakar var nostāties līdzās līgas labākajām komandām. Joprojām visus pārsteigt turpina līgas debitants Linards Putniņš, kurš ar 9 (1+8) punktiem ir kluba pārliecinoši rezultatīvākais florbolists šajā sezonā. Toms Akmeņlauks savācis 6 (3+3) punktus, bet Valteram Kalnietim un Jānim Ragovskim izdevies savākt pa 5 (4+1) punktiem.

Šovakar spēles sākums Ķekavas sporta kompleksā paredzēts pulksten 18:00 un maču apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Aivars Māliņš.

“Bauska” – “Lekrings” (pulksten 18:00 Bauskā)

Baušķenieki epizodiski demonstrē pārliecinošu sniegumu laukumā, taču punkti kopvērtējumā nekrājas. Vakar vienība aizvadīja spēli izbraukumā pret “Ķekava/RB&B” piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 4:6, lai gan visu spēli laukumā risinājās līdzvērtīga spēkošanās. Pēc mača par komandas rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Ralfs Akmentiņš, kuram 9 (3+6) rezultativitātes punkti. Valdis Valters Vanags sakrājis 8 (5+3) punktus, tāpat kā Everts Janušauskis (4+4).

Cēsnieki savā pēdējā mačā pārliecinoši ar 8:0 apspēlēja “RTU/Rockets”, lai gan ilgstoši pārsvars bija vien pāris vārtu un vien trešajā periodā tika atrisināti visi jautājumi par uzvarētāju. Spilgta spēle ar trim vārtu guvumiem padevās Paulam Erenbotam, bet komandas rezultatīvākie spēlētāji šajā sezonā ir Emīls Dzalbs ar 11 (6+5) punktiem, kā arī Toms Rīsmanis, kuram 9 (3+6) punkti un Bruno Beķeris ar 7 (3+4) punktiem, no kuriem gan lielākā daļa iekrāti sezonas pirmajos mačos. Lai gan pēdējā spēlē izcīnīta uzvara, kas ļāvusi pakāpties vairākas vietas uz augšu, domājams, ka cēsnieki ar deviņiem punktiem un piekto ailīti tabulā nav īsti apmierināti un šovakar lūkos vēl uzlabot pozīcijas.

Spēle Bauskā starp diviem vecākajiem florbola klubiem Latvijā sāksies pulksten 18:00 un to tiesās tiesnešu pāris Normunds Zēmelis un Mikus Leo Roze.