Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Belasovs, Kostusevs un Laiviņš uz Somiju pie Parviainena

Belasovs, Kostusevs un Laiviņš uz Somiju pie Parviainena
Ingus Laiviņš cīņā ar Pēteri Freimani
Foto: Kaspars Arājs un Evita Gavrilova

"Cel Tik/Lekrings" un Latvijas izlases spēlētāji Aigars Belasovs un Ingus Laiviņš, kā arī "RTU-Inspecta" uzbrucējs Mihails Kostusevs nākamo sezonu varētu pavadīt Somijas pirmās līgas klubā "Loviisan Tor", par kura galveno treneri pavisam nesen tika apstiprināts Latvijas izlases jaunais treneris Īro Parviainens.

"Loviisan Tor" kluba mājaslapa vēsta, ka visi trīs latvieši Somijas klubā varētu ierasties rudenī un tur uzkavēties vienu sezonu. Kluba mājaslapā īpaši tiek izceltas katra individuālās spējas. Spēlētājus raksturojis, visticamāk, pats Parviainens. Tā Ingus Laiviņš tiek raksturots kā spēlētājs, kas spēlē ļoti modernu florbolu zviedru stilā. Bez ievērības nav palikusi viņa lieliskā tehnika. Tāpat tiek uzsvērts, ka Laiviņš ir labākais Latvijas centra pozīcijas spēlētājs.

Mihails Kostusevs tiek raksturots kā gudrs spēlētājs ar labu tehniku, metienu un labu spēles izpratni. Tiek uzsvērts viņa cīņasspars un atzīmēts fakts, ka Kostusevs atstājis ļoti labu iespaidu izlases treniņnometnes laikā.

Aigara Belasova spēles stilā tiek izcelta labā aizsardzība un spēja labi uzsākt uzbrukumu. Tāpat tiek minēts, ka Belasovs ir Latvijas labākais aizsargs.

Aģents Parviainens

Pēc Īro Parviainena un Kristiana Bjoerkstena apstiprināšanas Latvijas izlases treneru amatos, spēletāju vidū ievērojami aktuālāka kļuvusi spēlēšana ārzemēs. Latvijas florbolistu neesamība pasaules spēcīgākajās līgās pēdējos gadus tikusi uzskatīta par vienu no lielākajām Latvijas florbola attīstības problēmām, taču ar Parviainena piesaistīšanu arī šis jautājums krietni sakustējies. Tā Īro Parviainens spēlētāju aģenta funkcijas uzņēmies jau pirmajā izlases treniņnometnē, kur kandidātiem piedāvjis uzspēlēt Šveicē. Pašreiz bez jau trim minētajiem florbolistiem skandināvijas virzienā lūkojās vēl vairāki florbolisti. Tiesa arī pats Parviainens "sirdsmieru" atradis pavisam nesen "Loviisan" komandā, jo vēl pavasarī viņš aktīvi savus trenera pakalpojumus piedāvājis vairākiem Šveices NLA un NLB līgas klubiem. Tāpat Parviainens uzņēmies aģenta lomu vairākiem Somijas čempionvienības SSV spēlētājiem, komandām izsūtot viņu piedāvājumus. Somijas ceļi Latvijas florbolistiem varētu būt atvērti vismaz pāris gadus, jo Parviainens ar "Loviisan" klubu vienošanos parakstījis pēc 2+2 sistēmas.

Izmantotie resursi:
tor.fi

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 18:57, pirms 15 gadiem
pozitīvi

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 19:17, pirms 15 gadiem
ļoti liels pluss, jācer, ka vēl daudzi dosies uz ārzemēs, uz labākām līgām

  -3 [+] [-]

, 2009-05-14 19:44, pirms 15 gadiem
1. līga - augstākā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-14 20:00, pirms 15 gadiem
balla rakstīja: daa , tā tak ir Somija !
nē, es domāju, ka somijā taču varētu būt daudz līgas ar dažādiem nosaukumiem

  -2 [+] [-]

, 2009-05-14 20:54, pirms 15 gadiem
kaamis007 rakstīja: nē, es domāju, ka somijā taču varētu būt daudz līgas ar dažādiem nosaukumiem
viņi ir somijas labākās līgas vērti nevis zemāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 21:35, pirms 15 gadiem
Somija,tas ir labi,bet nedomaju,ka Laivinjam un Belasovam vajag spelet Somijas pirmajaa liigaa(otrajaa specigakajaa),kur tomeer vairaak ir kapaashanaas.Sie abi dzeki noteikti nepazustu arii Somu specigakajaa sabiedriibaa.

     [+] [-]

, 2009-05-14 22:30, pirms 15 gadiem
skan jau labi... bet cik no tā visa izdosies

     [+] [-]

, 2009-05-14 23:11, pirms 15 gadiem
pilnīgi piekrītu, Somijas 1.līga derētu vienīgi Kostusevam , bet Laiviņam un Belāsovam būtu jāspēlē elitē. Kāpēc? 1.līgā pamatā spēlē jaunie spēlētāji un tie kuri elitei nav vajadzīgi. Vienīgais iespējamais iemesls, džekiem sasolits kaut kāds darbs un bonusi. Lielākā daļa somijas elites spēlētāju par spēlēšnu algu nesaņem, kur nu vēl 1.līgā. Pamatā tiek nodrošināti ar inventāru un tiek segti transporta izdevumi. Ir izņēmumi, izlases līmeņa spēlētāji, dažām "zvaigznītēm" ir līgumi ar inventāru ražotājiem. Būtiskā starpība starp eliti un 1.līgu ir treniņu un spēļu apjoms, 1.līgai tas ir apmēram tāds pats kā Latvijas virsīgas komandām. Sezonas laikā 3-4 treniņi + viena spēle, tad elites komandām 4-5 treniņi+ 2 spēles nedēļā. Ja grib celt meistarību, jātiek elitē, ja brauc vienkārši strādāt, var apvienot un spēlēt 1.līgā.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 23:24, pirms 15 gadiem
es tomēr negribu piekrist pesimistiem. plusu ir vairāk kā mīnusu. Pirmkārt, džeki iegūtu tieši individuāli vairāk, jo treneri tur ir kvalificētāki. Otrkārt, spēles temps un izpratne ir krietni augstāka kā Latvijā. Treškārt...domāju, ka FIN 1 līga ir labāka par LV augstāko, lielisks piemērs tam ir elites paša apakšgala dzērājkomandas Nokian sniegums pret Latvijas izlasi. ceturtkārt...esot tur uz vietas viņi iegūs daudz vairāk no florbola fīlinga - var apmeklēt kā skatītāji augstākas klases spēles un mācīties arī no tām. jebkurā gadījumā paliekot Latvijā viņi būs tikai zaudētāji, jo te jau sasnieguši ir visu un progresēt LV nav iespējams. prieks par Kostusevu, kura talants RTU tā arī būtu noslīcis, jo iepriekšējā sezona pa tukšo. Tagad ir lieliska situācija. izskatās, ka somam viņš patīk ja pašam būs motivācija, tad nekas greizi noiet nevar. tāka manuprāt tas ir tikai un vienīgi pozitīvi, katrā ziņā solis uz priekšu visiem. Jā, protams, elite ir elite, bet līdz tai tā sava vieta ir jāizkaro...

     [+] [-]

, 2009-05-15 16:41, pirms 15 gadiem
gan jau izkaros ja gribēs un centīsies

     [+] [-]

, 2009-05-15 16:52, pirms 15 gadiem
Laiviņš taisa tādus pašus podus kā hoķī Laviņš?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja