Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sezonas atklāšanas spēlē "Lielvārde/Fat Pipe" sakauj "Kuršus"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sezonas atklāšanas spēlē "Lielvārde/Fat Pipe" sakauj "Kuršus"
Lielvārdietis Niks Blumfelds jauno sezonu sācis ar "hat-trick". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ar spēli Lielvārdes novada sporta centrā starp vietējo komandu "Lielvārde/Fat Pipe" un Liepājas "Kuršiem" tika atklāta jaunā ELVI florbola līgas vīriešiem sezona. Pārliecinošu uzvaru ar 9:2 izcīnīja pašreizējie čempionu kausa glabātāji lielvārdieši, kuru rindās ar "hat-trick" izcēlās Niks Blumfelds. Daudz saspringtāka spēle šovakar norisinājās Talsos starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "Rubene" (Kocēni). Kocēnieši 17 minūšu laikā ieguva iespaidīgu pārsvaru (5:0), tomēr nespēja to nosargāt. Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (9:9), bet pagarinājumā Dilana Kronentāla precīzais metiens nodrošināja uzvaru ar 10:9 un divus punktus turnīra tabulā Talsu komandai.

Lai gan sākotnēji tas nemaz nebija plānots, dažādu iemeslu dēļ ELVI florbola līgas atklāšanas spēle, kas sākotnēji bija paredzēta Ulbrokā un vakar, notika šodien un Lielvārdē. Protams, mainījās arī šī mača dalībnieki – komandu "Oxdog Ulbroka" un "Lekrings" (Cēsis) vietā kā pirmās laukumā devās "Lielvārde/Fat Pipe" un Liepājas "Kurši".

Abas komandas šīs sezonas pirmo oficiālo spēli sāka bez liekas izlūkošanas. Lai arī jau no paša sākuma neliels teritoriālais pārsvars piederēja lielvārdiešiem, pirmos vārtus guva viesi. Jau 4. minūtē mājinieku vārtsargu Jāni Salceviču ar negaidītu metienu pārspēja liepājnieku jaunais talants Gustavs Griezītis – 1:0. Kurzemnieku prieki gan nebija ilgi, jo pēc četrām minūtēm laukuma saimnieku uzbrukuma līderis Niks Blumfelds ar frontālu metienu cauršāva viesu vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš, starp citu, tāpat kā liepājnieku spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks, ir Lielvārdes florbola skolas audzēknis – 1:1. Līdz pirmajam pārtraukumam pēc lielvārdiešu Kristera Puķīša un Nika Blumfelda metieniem "Lielvārde/Fat Pipe" jau bija pārņēmusi vadības grožus ar 3:1.

Otrā perioda vidū laukumā lidoja cepures un šalles, jo Blumfelds jau 29. minūtē bija pamanījies noformēt sev "hat-trick" – 4:1. Arī mača turpinājumā daudz labāk veicās Lielvārdes florbolistiem, kuri pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 5:1, bet visā mačā sagrāva savus viesus ar 9:2. Pēdējā perioda vidū vietu "Lielvārdes/Fat Pipe" vārtos ieņēma mājinieku jauniegūtais vārtsargs Reinis Kirilko, kurš savās debijas minūtēs palika nepārspēts.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts triju vārtu autors Niks Blumfelds. Viņa komandas biedram Kristeram Puķītim divi goli, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Maikls Nazarovs, Juris Sandis Jēgers un Mariss Giņko. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Sandis Lēvalds, kurš ar rezultativitāti šajā mačā gan neizcēlās.

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Kurši" 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)
Metienu attiecība:
32:16 (9:6; 12:2, 11:8)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" – Niks Blumfelds 3 (3+0), Kristers Puķītis 2 (2+0), Maikls Nazarovs 2 (1+1), Juris Sandis Jēgers 2 (1+1), Mariss Giņko 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 2 (0+2), Dinārs Vaitaitis 1 (1+0), Rūdis Žukelis 1 (0+1).
"Kurši" – Ralfs Polis 1 (1+0), Gustavs Griezītis 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (0+1), Kristaps Ošs-Ervics 1 (0+1).

Kocēnu "Rubene", viesojoties pie komandas "Talsu NSS/Krauzers", spēli sāka ļoti pārliecinoši. Jau 2. minūtes sākumā rezultātu atklāja Jēkabs Keišs (1:0), bet nākamo 16 minūšu laikā pa bumbiņai mājinieku vārtos raidīja Mikus Eduards Ķikuts un Juris Zilberts, bet Reinis Mirkšs pat divas, panākot 5:0. Tikai pirmā perioda pašā pēdējā sekundē talsenieku nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa Armands Budreika – 1:5. Otrā trešdaļa vēl neliecināja par to, ka viesiem neizdosies mājup doties ar uzvaru. Lai arī kurzemnieki rezultāta starpību vēl samazināja, "Rubenei" joprojām bija triju vārtu handikaps – 7:4. Tomēr arī pēdējais periods tika aizvadīts ar Talsu florbolistu pārākumu. 56. minūtē savus trešos vārtus šajā mačā guva Roberts Armands Ragovskis, panākot neizšķirtu rezultātu – 9:9, tā noslēdzās pamatlaiks. Arī pagarinājumā aktīvāk uzbruka laukuma saimnieki, līdz 3. minūtē Roberta Armanda Ragovska piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta tikai 17 gadus vecais Dilans Kronentāls - "Talsu NSS/Krauzers" varēja svinēt smagi nākušu uzvaru papildlaikā ar 10:9.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts izšķirošo vārtu autors Dilans Kronentāls, kuram kopumā šajā mačā divi goli. Rezultatīvākais viņa komandā ar 5 (3+2) punktiem bija Roberts Armands Ragovskis, pa trim punktiem sakrāja Valters Kalnietis un Artis Raitums, divi vārti Armandam Budreikam, bet 2 (1+1) punkti – Andrejam Šķerbergam. Labākā spēlētāja balva Kocēnu komandā tika divu vārtu autoram Jēkabam Keišam. Divus golus iemeta arī Reinis Mirkšs, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Matīss Celms.

"Talsu NSS/Krauzers" - "Rubene" 10:9 ET (1:5, 3:2, 5:2, 1:0)
Metienu attiecība:
24:28 (5:12; 8:7, 9:8, 2:1)
Rezultatīvākie:
"Talsu NSS/Krauzers" – Roberts Armands Ragovskis 5 (3+2), Valters Kalnietis 3 (1+2), Artis Raitums 3 (0+3), Armands Budreika 2 (2+0), Dilans Kronentāls 2 (2+0), Andrejs Šķerbergs 2 (1+1), Andris Blumbahs 2 (0+2), Toms Bitmanis 1 (1+0).
"Rubene" – Matīss Celms 3 (1+2), Reinis Mirkšs 2 (2+0), Jēkabs Keišs 2 (2+0), Ivo Balodis 2 (0+2), Arnijs Kuratņiks 2 (0+2), Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Dāvis Zēmelis 1 (1+0), Mikus Eduards Ķikuts 1 (1+0), Juris Zilberts 1 (1+0), Ingars Matisons 1 (0+1), Markuss Dumpis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...