Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsīs cīņa par uzvaru regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsīs cīņa par uzvaru regulārajā sezonā
Rolands Kovaļevskis pēdējā cīņā atzīmējās ar peiciem punktiem
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas divas spēles. Ja mačā Talsos laukuma saimnieki būs izteikti favorīti spēlē pret talsiniekiem, tad Cēsīs lielā mērā var izšķirties regulārās sezonas uzvarētāji.

“Talsu NSS/Krauzers” - “Bauska” pulksten 20:00 Talsos

Talsu komandai kalendārs izveidojies tāds, ka trīs spēles pēc kārtas jāspēkojas ar vienībām, kuras jau labu laiku kā zaudējušas izredzes uz izslēgšanas turnīru. Pirms un pēc šodienas spēles kalendārā ir spēles ar “RTU/Rockets”. Tomēr pirms pāris dienām komanda gandrīz zaudēja vērtīgus punktus, jo pret pēdējā vietā esošajiem “studentiem” uzvara tika izrauta vien 47 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad uzvaras vārtus iemeta Andris Blumbahs (3+6), tādējādi tiekot pie sava 100. rezultatīvā metiena Latvijas virslīgas čempionātā. Viņš arī kļuva par savas komandas labāko spēlētāju. Rezultatīvākais ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējās Artis Raitums (4+14), bet Andrejs Šķerbergs (10+13) tika pie vārtu guvuma, tādējādi jau 12 spēlēs pēc kārtas tiekot pie vismaz viena rezultativitātes punkta. Izkļūstot no sarežģītās situācijas “sausām kājām” un ar trim punktiem tabulā, talsinieki ar 31 punktu 18 spēlēs pašlaik atrodas sestajā pozīcijā un šovakar var iekļūt arī labāko vienību kvartetā.

“Bauska” lieliski sāka savu pēdējo spēli viesos pret “Rubeni”, pirmā perioda izskaņā panākot 2:0 vadību, bet minimālo vadību prata nosargāt līdz cīņas 27. minūtei. Beigās gan nācās piedzīvot kārtējo smago zaudējumu, šoreiz ar rezultātu 4:11, kas lielā mērā skaidrojams ar milzīgo kļūdu skaitu, izejot no savas aizsardzības zonas. Turnīra tabulā baušķenieki ar septiņiem punktiem joprojām atrodas stabilā 11. pozīcijā, bez cerībām kāpt augstāk tabulā un ar tikai teorētisku risku krist tabulā zemāk. Kocēnos rezultatīvākais bija Nikita Maksurovs (6+6), kapteinim tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles. Vārtus iemeta arī Aivis Barkovskis (14+9), bet par labāko, neskatoties uz 11 ielaistajiem vārtiem, tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš mača laikā bieži glāba komandu no vēl lielākas sagrāves. Vienu piespēli izdarīja Everts Janušauskis (6+10), kurš tādējādi jau piecās spēlēs pēc kārtas ticis pie rezultativitātes punktiem, pašlaik esot jau otrs labākais punktu guvējs komandā.

“Lekrings” - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pulksten 20:30 Cēsīs

Cēsīs savā starpā sacentīsies tabulas pirmā un trešā labākā komanda, bet tieši šīs divas komandas palikušas kā reālākās pretendentes uz uzvaru regulārajā sezonā. Vēl pirms dažām dienām viss bija ulbrokiešu rokās, jo, uzvarot visās spēlēs, viņi varēja kļūt par turnīra uzvarētājiem. Taču 1:6 zaudējums Talsos pozīcijas ir sašķobījis, jo tagad ir nepieciešams ne vien uzvarēt abas savstarpējās spēles pret cēsniekiem un visus pārējos atlikušos mačus, bet sagaidīt vēl kādu “Lekringa” zaudējumu citā spēlē. Pēdējā spēlē “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pēc diviem ļoti spraigiem un līdzvērtīgiem periodiem, trešajā periodā neatstāja nekādas cerības “Rubenei”, sametot tajā astoņus vārtus un triumfējot ar graujošo 12:5. Par labāko atzina Rolandu Kovaļevski (20+15), kuram trīs vārti un divas piespēles. Ar hat-trick atzīmējās arī Daniels Anis (15+12), kurš pie punktiem ticis septiņās spēlēs pēc kārtas, atkārtojot kluba rekordu šajā sezonā.

Cēsniekiem nākamo septiņu dienu laikā paredzētas četras spēles, turklāt pirmās trīs būs ļoti sarežģītas un svarīgas - divreiz jāspēkojas ar ulbrokiešiem, kā arī gaidāms izbraukums uz Kocēniem. Arī pēdējā spēle nebija pastaiga, jo viesos ar 7:6 izdevās izcīnīt trīs punktus pār valsts čempioniem no Lielvārdes. Mača gaitā cēsnieki ieguva 7:3 pārsvaru, taču spēles beigas izvērtās ļoti nervozas, kurās gan turnīra tabulas līderi prata nosargāt trīs punktu uzvaru. Jorens Malkavs (17+14) un Kevins Šmits (18+11) katrs guva pa diviem vārtiem un izdarīja rezultatīvu piespēli, pēdējam tiekot pie mača vērtīgākā spēlētāja balvas. Savukārt Andris Rajeckis (16+19) ar rezultatīvu piespēli pagarināja savu punktu sēriju jau līdz 14 spēlēm pēc kārtas.