Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Startam gatava ELVI florbola līga vīriešiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Startam gatava ELVI florbola līga vīriešiem
Publicitātes foto

Rīt, 11. septembrī, ar trim spēlēm, kas notiks Kocēnos, Liepājā un Bauskā, sāksies ELVI florbola līgas vīriešiem kārtējā sezona, kas reizē ir Latvijas 29. čempionāts florbolā. Vīriešu florbola Virslīgas turnīrs jau daudzus gadus ir viens no masveidīgākajiem Latvijā, jo tajā par lielo čempionu kausu cīnās 12 klubu komandas.

Latvijas florbolisti ļoti noilgojušies pēc pilnvērtīgas sezonas, jo 2020. gadā pandēmijas un tās dēļ valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ ELVI florbola līgas čempioni un pārējie medaļnieki vispār netika noskaidroti, bet pagājušais čempionāts tā paša iemesla dēļ bija saraustīts un ar mazāku skaitu izslēgšanas spēļu. Lai vai kā, bet jaunie čempioni tika noskaidroti – tas notika pirms tikai nepilniem trim mēnešiem, bet arī ļoti aizraujošās un pašaizliedzīgās cīņās.

Šobrīd ELVI florbola līgas vīriešiem čempiones gods pieder Kocēnu kluba komandai "Rubene", kas finālspēlē ar 3:2 pārspēja "Talsu NSS/Krauzers", izšķirošos vārtus gūstot pamatlaika priekšpēdējā minūtē. Tieši šo abu vienību duelis atklās arī jauno florbola sezonu. Spēle notiks Kocēnu sporta namā, tās sākums pulksten 18.15. Lieliskas ziņa līdzjutējiem – florbolu beidzot atkal varēs baudīt klātienē, protams, strikti ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus. Kocēnu sporta nams gaidīs florbola fanus gan ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, gan ar negatīviem Covid-19 testiem, kā arī bērnus līdz 12 gadu vecumam, kam testi nebūs nepieciešami. Personām, kuras nav vakcinējušās vai jau pārslimojušas, būs savas sektors, kā arī jāievēro distancēšanās un visu pasākuma laiku jālieto mutes un deguna aizsegs. Protams, šo sezonas atklāšanas spēli būs iespējams skatīties arī attālināti – televīzijas tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com TV.

Abas pārējās sezonas pirmās dienas spēles sāksies pulksten 19.00. Liepājas FK "Kurši", kam pagājušajā sezonā neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm, uzņems tās pašas sezonas regulārā otrās vietas ieguvējus – ulbrokiešus, kas zaudēja jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Ulbrokas komandai kārtējo reizi ir izmaiņas nosaukumā - "Oxdog Ulbroka LU", vēl viens jaunums – šo komandu tagad cīņās vedīs un vadīs jauns galvenais treneris – Remārs Vikānis. Arī šo maču būs iespējams skatīt gan interneta TV tiešraidē, gan klātienē. Spēli varēs apmeklēt persones ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai ar apliecinājumu (papīra vai digitālā formā) par negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne senāk kā 48 h pirms pasākuma norises. "Bauskas" florbolisti, kam iepriekšējās sezonās nācās samierināties ar pastarīšu lomu, stingri nolēmuši šo tradīciju lauzt. Baušķenieki savā laukumā uzņems pašreizējos bronzas medaļu īpašniekus – Cēsu komandas "Lekrings" florbolistus. Klātiene laipni gaidīti skatītāji, kuriem jābūt Covid-19 sertifikātam.

Vēl divas spēles paredzētas svētdien, 12. septembrī. Pulksten 14.00 ambiciozā FBK "Valmiera", kam pagājušajā sezonā neizdevās iekļūt četru labāko komandu skaitā, lai atkal pacīnītos par medaļām, Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņems pērnā gada debitanti – Rīgas "RTU/Rockets". Valmieriešiem jauns galvenais treneris – pieredzējušais Ingus Laiviņš, kura vadībā viņi jau kļuva par "Latvian Open 2021" uzvarētājiem. Pulksten 18.30 ELVI florbola līgā debitēs FBK SĀC, kas Ādažu sporta centrā uzņems pagājušajā sezonā izslēgšanas spēlēs iekļuvušo "Irlavu". Ādažnieki vietu Virslīgā ieguva pēc tam, kad no spēlēšanas tajā atteicās Stalbes SK "Pārgauja" – klubs, kas vēl pavisam ne tik sen "Arēnā Rīga" izcīnīja bronzas godalgas, komanda, kurai bija lieliski un atraktīvi līdzjutēji.

Nākamajā nedēļā cīņā iesaistīsies arī divas atlikušās ELVI florbola līgas komandas – titulētā "Lielvārde/Fat Pipe", kas arī pagājušajā sezonā cīnījās par medaļām, bet palika uzreiz aiz goda pjedestāla, kā arī "Ķekava", kas spēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, bet tagad noteikti savu mērķu latiņu uzlikusi vēl augstāk.

Ja šī čempionāta gaitu neietekmēs nekādi ar pandēmiju saistīti apstākļi, tad plānots, ka tas norisināsies pēc jau ierastā formāta – regulārajā turnīrā katra komanda ar katru tiksies pa divām reizēm. Astoņas labākās iekļūs ceturtdaļfinālā. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām tiks noskaidrotas pusfinālistes, tikpat garās sērijās taps zināmas divas komandas, kas nākamā gada pavasarī "Arēnā Rīga" spēkosies par bronzas medaļām, kā arī tie divi klubi, kas turpat cīnīsies par lielo čempionu kausu un zelta godalgām.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Florbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2021-09-10 13:26, pirms 3 gadiem
Ritvars Raits- tā jau bija Latvijas florbola kauna traips un teksts izskatās tik slikts kā pats autors. Tik daudz pareizrakstības kļūdas!

     [+] [-]

, 2021-09-10 13:46, pirms 3 gadiem
Autors dzērumā rakstijis!?

     [+] [-]

, 2021-09-10 15:58, pirms 3 gadiem
Galvenais SC florbola apskatnieks laikam prognozēm šogad nav sasparojies.... Kādas prognozes tautai uz regulāro?

1.TAL
2.VAL
3.ULB
4.RUB
5.LEK
6.LVD
7.ĶEK
8.BSK
9.IRL
10. SAC
11. KUR
12. ROC

     [+] [-]

, 2021-09-11 12:34, pirms 3 gadiem
Bauska astotie?