Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu Virslīgā bronza tiek "Rubenei"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgā bronza tiek "Rubenei"
Kocēnu "Rubene"
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien tika sadalītas arī Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas bronzas medaļas. Par to īpašniekiem kļuva Kocēnu "Rubenes" florbolisti, kas Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, ar 7:6 pieveica Irlavas "Telms/Energokomplekss".

Pirmajā periodā laukumā dominēja kocēnieši, kuri ne tikai izdarīja divreiz vairāk metienu pa pretinieku vārtiem (12:6), bet arī veselas trīs reizes pamanījās pārspēt kurzemnieku vārtsargu Māri Roni – 3:0. Ar precīziem metieniem izcēlās Ivars Jēkabsons, Jānis Peičs un Kaspars Ločmels.

Protams, trīs vārti florbolā vēl nav nekāds ievērojamais pārsvars – to otrās trešdaļas sākumā uzskatāmi nodemonstrēja irlavnieki Pēteris Freimanis un Normunds Jansons, kuri nepilnas minūtes laikā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3. Tie gan nebija vienīgie vārtu guvumi šajā periodā – līdz trešdaļas vidum Atis Stepāns un Lauris Vidzis atjaunoja triju vārtu handikapu "Rubenei" – 5:2, bet neilgi pirms otrā pārtraukuma vēl vienus vārtus Kocēnu komandas labā Jānis Bagāts, savukārt "Telms/Energokomplekss" bilanci uzlaboja Normuns Jansons un Jānis Anis – 6:4.

Nākamo golu nācās gaidīt līdz pēdējās trešdaļas vidum, kad septītos vārtus "Rubenes" labā guva Lauris Vidzis (7:4). Irlavnieku atbilde bija jāgaida trīs minūtes – Normunds Jansons noformēja sev hat trick - 7:5, bet līdz pamatlaika beigām atlika vēl piecas minūtes.

58. minūtes vidū irlavniekam Pēterim Freimani bija iespēja izpildīt soda metienu, tomēr šajā duelī pārāks izrādījās vidzemnieku vārtsargs Jānis Sīka. Tiesa, "Telms/Energokomplekss" palika iespēja realizēt skaitlisko vairākumu, ko 60. minūtes sākumā tas pat Freimanis arī izmantoja (6:7). Atlikušajās sekundēs irlavniekiem tomēr neizdevās panākt izlīdzinājumu, līdz ar to uzvaru spēlē (7:6) un Latvijas čempionāta bronzas godalgas izcīnīja Kocēnu "Rubenes" vīriešu komanda.

"Rubenes" spēlējošais treneris Jānis Inģists pēc mača nebija īpaši daiļrunīgs. Viņš atzina, ka spēles pirmā daļa uzvarēta samērā pārliecinoši, tāpēc noslēgumā kocēnieši nedudz palaidušies, tāpēc beigas sanākušas nervozas. Sava nozīmē ir arī tam, ka bronzas medaļu liktenis tiek izšķirts vienā spēlē, nevis sērijā, tāpēc šis mačs bija īpaši svarīgs. Katrā ziņā Jānis Inģists ir apmierināts ar sasniegto rezultātu - beigas labas, viss labs!

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu Virslīga, 10. aprīlis:

"Rubene" - "Telms/Energokomplekss" – 7:6 (3:0, 3:4, 1:2)
Metienu attiecība:
36:28 (12:6, 10:14, 14:8)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Lauris Vidzis 3 (2+1), Ivars Jēkabsons 3 (1+2), Atis Stepāns 2 (1+1).
"Telms/Energokomplekss" – Normunds Jansons 3 (3+0), Pēteris Freimanis 2 (2+0), Niklass Nords 2 (0+2).

Izmantotie resursi:
floorball.lv