Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Andris Malkavs: "Mēs vairāk gribējām uzvarēt"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Andris Malkavs: "Mēs vairāk gribējām uzvarēt"
Andris Malkavs
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Pēc šovakar notikušās Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas trešās finālspēle starp Cēsu "Lekringu" un Rīgas "RTU/Inspecta", kurā savu pirmo uzvaru sērijā ar 6:3 svinēja cēsnieki, portāls Sportacentrs.com sazinājās ar abu komandu uzbrucējiem – Andri Malkavu un Ati Blindu, lai uzzinātu viņu viedokli par aizvadīto cīņu.

"Lekringa" uzbrucējs Andris Malkavs: "Pretinieki bija ļoti aktīvi, mēģināja mūs segt pa visu laukumu un aizsardzībā bija agresīvi pret mūsu uzbrucējiem. Domāju, ka zināmu nedrošību rīdzinieku rindās viesa tas fakts, ka jau spēles sākumā viņiem nācās nomainīt savu vārtsargu Andi Blindu, lai gan nekādā gadījumā negribu apgalvot, ka Bodnieks nostāvēja slikti. Kopumā jāsaka, ka šoreiz mēs vairāk gribējām uzvarēt, mums arī psiholoģiski vieglāk bija spēlēt.".

"Šodienas panākumu atslēga varētu būt meklējama arī tajā apstāklī, ka mums rezultatīvi nospēlēja visas trīs maiņas – arī jaunieši, kuru uzdevums parasti nav mest iekšā golus. Abās Cēsīs notikušajās spēlēs bija tā, ka vārtus guva abu komandu līderi, bet pretinieku labā vienmēr izcēlās arī kāds otrā plāna spēlētājs, tādejādi izšķirot mača likteni. Šoreiz bija otrādi.", uzsvēra Andris.

"Katrā ziņā šīsdienas mačam mēs bijām labi sagatavojušies, izanalizējuši savas kļūdas, kā arī šo to pamainījuši spēles zīmējumā. Domāju, ka arī uz rītdienas mūsu treneris būs sagatavojis rīdziniekiem kādu pārsteigumu.", sarunu optimistiski noslēdza Andris Malkavs.

"RTU/Inspecta" uzbrucējs Atis Blinds: "Mums šodien bija problēmas ar aizsardzību. Izvirzījāmies vadībā ar 3:1, vairāk kontrolējām bumbiņu, bet tad acīmredzot palaidāmies, cerēdami, ka tā uzvara atnāks viegli. Tā tomēr nenotika – iekritām pāris pretuzbrukumos, zaudējām vārtus un pazaudējām savu spēli. Par neveiksmēm uzbrukumā varu atbildēt vienkārši – nebija mūsu diena.".

Škrobe, protams, ir liela, toties tagad mums ir noņemtas "rozā brilles", jo fināls ir fināls – te nemēdz būt vieglu spēļu. Katrā ziņā nekāda traģēdija nav notikusi, nav ko pārdzīvot, jo sērijā esam vadībā ar 2:1. Pats ļoti gaidu rītdienu, lai atkal varētu doties laukumā un reabilitēties par šodienas neveiksmi.", turpināja Atis Blinds.

Jautāts, kas bija par iemeslu vārtsargu maiņai, Atis pastāstīja: "Mūsu vārtsargs Andis Blinds jau pirmā perioda vidū izdarīja neveiksmīgu kustību, atsvaidzinot agrāko traumu – viņam iesāpējās cirksnis. Vai jau rīt viņš varēs doties laukumā, pagaidām nav zināms. Neviena slikta vārda nevaru teikt par mūsu otro vārtsargu – Valēriju Bodnieku. Viņš spēlē iesaistījās ļoti pārliecinoši un ne reizi vien izglāba mūsu vārtus. Tajā, ka šovakar zaudējām, nekādā gadījumā nav viņa vainas.".