Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi līgā jānoskaidro play-off pāri

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi līgā jānoskaidro play-off pāri
Ulbrokas un Cēsu komandas savā starpā šovakar dalīs trešo vietu tabulā, foto: Māris Geidāns, FS Masters

Šovakar pulksten 18:00 ar piecām spēlēm vienlaikus tiks aizvadīta noslēdzošā spēļu kārta Elvi florbola virslīgā. Pēc šīm spēlēm tiks noskaidroti visi ceturtdaļfinālu pāri, jo pašlaik zināms vien par “Valmieras derbiju” ceturtdaļfinālā.

“Lekrings” – “FS Masters/Ulbroka” (pulksten 18:00 Cēsu SN un LFS Youtube kanālā)

Vienīgais no noslēdzošās kārtas pāriem, kur komandas tiešā cīņā savstarpējā mačā noskaidros pozīcijas turnīra tabulas noslēguma tabulā. Pašlaik cēsnieki ar 37 punktiem ieņem ceturto vietu, kamēr viesu komandai ir punkts vairāk un trešā pozīcijā. Komandas var apmainīties vietām savā starpā, taču nav iespējams ne ielauzties labāko divniekā, ne izkrist no vadošo četrinieka. Līdz ar to ļoti būtiska trešā vai ceturtā vieta varbūt arī nav, jo sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfināla sērijā ir nodrošinātas, bet potenciālajā pusfināla sērijā, ja pie panākumiem visos pāros tiek rangā augstāk stāvošās komandas, sava laukuma priekšrocības šīs komandas iegūt nevar. Abu komandu savstarpējā cīņā Ulbrokā cēsnieki aizvadīja vienu no sezonas neizteiksmīgākajiem mačiem. Kaut arī pirmais periods noslēdzās ar 2:2 neizšķirtu, visā spēlē mājinieki triumfēja ar graujošo 12:4. Ar četriem vārtiem un divām piespēlēm mačā izcēlās Valters Lapiņš. Cēsu komandas šīs sezonas rezultatīvākais florbolists ar 32 (14+18) punktiem ir Toms Rīsmanis, kamēr Emīla Dzalba rēķinā pašlaik 26 (16+10) punkti. Bruno Beķeris, kurš izlaidis iepriekšējo maču diskvalifikācijas dēļ, sakrājis 23 (11+12) punktus. Tikmēr Ulbrokas rezultatīvākie florbolisti, visticamāk, savā starpā arī sadalīs regulārās sezonas rezultatīvākā spēlētāja godu sezonas noslēgumā – Kristeram Babrim pašlaik ir 44 (212+23) punkti, Kevinam Šmitam – 43 (30+13) un Tomam Bitmanim – 40 (14+26). Interesanti, ka vienīgi Bitmanis piedalījies visās sezonas spēlēs.

“Lielvārde/FatPipe” – “Talsu NSS/Krauzers” (pulksten 18:00 Lielvārdes SC un Sportacentrs.com)

Ja viesi no Talsiem pārvarējuši šķietamo krīzi, kas pirms neilga laika lika piedzīvot vairākus zaudējumus un spējuši nodrošināt otro vietu turnīra tabulā, tad “Lielvārde/FatPipe” pašlaik atrodas septītajā pozīcijā, ar iespēju pakāpties pat divas pozīcijas augstāk. Jāpiebilst, ka pērn komanda par čempioniem kļuva tieši no septītās pozīcijas turnīra tabulā. Spēlē Talsos pēc pirmā perioda minimāla 2:1 vadība bija viesiem, spēles vidū rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet visā mačā talsinieki tika pie 6:3 panākuma. Lielvārdes komandas rezultatīvākais spēlētājs šosezon ar 29 (15+14) punktiem bijis Niks Blumfelds, kamēr Oskars Tūtāns iespējis 24 (12+12) punktus. Trešais rezultatīvākais ar 22 (17+5) punktiem bijis Sandis Mihailovskis, kurš gan piedalījies vien 14 šīs sezonas spēlēs. Talsu komandai ir izteiktāks līderis Jānis Ragovskis, kuram jau 38 (15+23) punkti. Andrejs Šķerbergs savācis 31 (16+15) punktu, bet Tomam Akmeņlaukam pašlaik izdevies tikt pie 28 (13+15) punktiem.

“FBK Valmiera Betsafe” – “Irlava” (pulksten 18:00 Valmieras OC)

Valmierieši jau vairākus mēnešus aizvadījuši gluži vai izslēgšanas spēļu režīmā, cīnoties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Tagad mērķis ir izpildīts un pēdējo regulārās sezonas spēli varētu aizvadīt nedaudz saudzējošā režīmā, jo komandai savu astoto pozīciju nav iespējams izmainīt. Tikmēr Irlavas komanda pašlaik atrodas piektajā vietā, kas būtu komandas augstvērtīgākais sasniegums regulārajās sezonās. Brīdī, kad valmierieši spēlēja nestabili, no Irlavas izdevās pārvest komfortablu 9:5 uzvaru, lai gan pirmais periods noslēdzās ar 3:3 neizšķirtu. Mačā izšķirošs izrādījās otrais periods, kad viesiem pieci vārtu guvumi, kamēr mājinieki palika tukšā. Valmieras komandas kapteinis Mārtiņš Broks ar 32 (21+11) punktiem ir komandas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs. Viņam ar 20 (6+14) punktiem seko Pāvels Semjonovs, kamēr Ričardam Eglītim izdevies savākt 19 (10+9) punktus. Irlavnieku rindās pagājušā mēneša līgas labākais spēlētājs Kristaps Kazlovskis ar 37 (19+18) punktiem ir pārliecinoši rezultatīvākais, lai gan nospēlējis vien 12 spēles. Kapteinim Marekam Stančikam ir 32 (15+17) punkti, bet Emīls Krūmiņš savācis 28 (17+11) punktus. Emīls gan savos sociālo tīklu kontos paziņojis, ka viņam šī sezona noslēgusies priekšlaikus savainojuma dēļ.

FBK SĀC/ENFRIHO – “Ķekava/RB&B” (pulksten 18:00 Ādažu SC un FBK SĀC Youtube kanālā)

Lai gan ādažnieki tradicionāli spēcīgi iesāka šo sezonu, vienmērīgi stabilu sniegumu turnīra gaitā neizdevās noturēt un komanda arī šajā sezonā izslēgšanas spēļu cīņās nepiedalīsies. Ķekava bija viena no komandām, kuru ādažnieki lūkoja apsteigt cīņā par astotnieku, taču vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma abas komandas šķir jau desmit punkti. Ķekavas florbolisti pašlaik atrodas sestajā pozīcijā, taču var kāpt gan vienu vietu augstāk, gan nokrist par vienu pozīciju un tādējādi veidot ceturtdaļfināla pāri pret Talsu komandu. Savās mājās Ķekavas vienība uzvarēja ar 10:6, pirmo periodu spēlējot neizšķirti, bet vēl trešā perioda ievadā mājiniekiem esot vadībā ar minimālo 5:4. Alvis Dāle ar 39 (25+14) punktiem ir komandas rezultatīvākais florbolists, kamēr Kristeram Osītim ir 31 (20+11) punkts, bet kapteinim Dēvidam Osītim – 23 (12+11) punkti. Ķekavas komandā pēc ilgāka pārtraukuma rezultatīvākais nebūs Klāvs Jansons, kurš izlaidis pusi no regulārās sezonas un iekrājis 23 (16+7) punktus. Par viņu rezultatīvāki ir Toms Ķeirāns ar 33 (19+14) punktiem un Markuss Januševskis, kuram 30 (18+12) punkti.

“Rubene” – “Bauska” (pulksten 18:00 Kocēnu SN un Sportacentrs.com)

Vienīgā spēle, kur nevienai no komandām no sportiskā viedokļa neko nevajag, tiks izspēlēta Kocēnos. Laukuma saimnieki jau pirms kāda laika nodrošināja uzvaru regulārajā sezonā un ir noskaidrojuši arī savus pretiniekus ceturtdaļfinālā. Tikmēr baušķeniekiem jābūt gataviem pēc pāris mēnešiem ilga pārtraukuma aizvadīt, iespējams, izšķirošās cīņas par vietu labāko sabiedrībā arī nākamajā sezonā. Bauskā Kocēnu komanda tika pie pārliecinošas 7:1 uzvaras, jau pirmajā trešdaļā panākot 3:0 vadību. Komandas sekmes uzbrukumā lielā mērā atkarīgas no četriem florbolistiem, kuri parasti iespēlēti pirmajā uzbrucēju trijniekā – Matīss Celms (27+12) ir rezultatīvākais, kuram seko kapteinis Jēkabs Keišs ar 31 (11+20) punktu, Dāvis Zēmelis ar 30 (13+17) un Ingars Matisons ar 25 (21+4) punktiem. Tikmēr Bauskas komandā sezonas rezultatīvākais ar 21 (11+10) punktu ir Everts Janušauskis, kuram seko kluba rekordists Pēteris Zeltiņš ar 19 (10+9) un Ralfs Akmentiņš ar 18 (7+11) punktiem.