Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“Rubene” lūkos vismaz uz brīdi ielauzties trijniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” lūkos vismaz uz brīdi ielauzties trijniekā
Markuss Dumpis cīnās par sezonas rezultatīvākā debitanta godu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien tiks izspēlēti trīs mači. Ļoti svarīga cīņa par izslēgšanas turnīru tiks aizvadīta Lievārdē, bet dienas saistošākais duelis varētu tikt izspēlēts Kocēnos.

“Lielvārde/FatPipe” - “Pārgauja” pulksten 16:00 Lielvārdē

Trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs vakar piedzīvoja “Lievārde/FatPipe” vienība, savās mājās mača galotnē nespējot sasmelt izlieto ūdeni un ar 6:7 tika atzīts Cēsu komandas pārākums. Līdz ar to pašreizējiem čempioniem neizdevās papildināt punktu bagāžu un viņi ar 23 punktiem 17 spēlēs joprojām atrodas ārpus vadošo astotnieka, ieņemot devīto vietu. Turklāt atlikušo spēļu kalendārs nedod pārliecību par vieglu pastaigu - pēc šodienas spēles komandai gaidāmi izbraukumi uz Ķekavu, Irlavu un Liepāju, bet pēc tam pēdējā mačā mājās jātiekas ar pašlaik lieliskā formā esošo “Rubeni”. Vakar pret cēsniekiem uz pirmo viesu izrāvienu “vardes” spēja atgūties, atspēlējot divu vārtu deficītu. Tomēr otrā perioda ievadā komanda nonāca iedzinējos jau ar četriem vārtiem Minūti pirms mača beigām izlases aizsargs Armands Savins (4+2) panāca 6:7, bet vēl vieniem vārtiem pietrūka laiks. Joprojām lielisku rezultativitāti demonstrē Aivis Kusiņš (5+0), kurš kopš atgriešanās laukumā trijās spēlēs guvis piecus vārtus, vakar viņam divi rezultatīvi metieni. Par labāko atzina Iļju Taratutinu (1+4), kuram divas piespēles. Interesanti, ka viņš MVP balvas nopelnīja abās cīņās ar cēsniekiem. Tikmēr bez punktiem palika Niks Blumfelds (16+12), kuram iepriekšējā sausā cīņa bija pirms desmit mačiem. Līdz ar to no aktuālajām sērijām garākā ir otram komandas līderim punktu ziņā Rūdim Žukelim (18+11), taču viņš pēdējās trijās spēlēs iekrājis tieši pa vienam punktiņam, ar ko nereti izrādās par maz, lai tiktu pie uzvarām.

Līdzīgi kā Lielvārdes vienība, arī Stalbes “Pārgauja” savā pēdējā spēlē visu maču izmisīgi dzinās pakaļ saviem konkurentiem no Valmieras. Līdz minimumam izdevās tikt 28 sekundes pirms beigām, taču arī viņiem laiks izrādījās par maz, lai gūtu tik ļoti nepieciešamos izlīdzinājumu dodošos vārtus. Tā rezultātā “Pārgauja’ piedzīvoja neveiksmi ar 8:9, joprojām iestrēgstot uz 23 punktiem, kas neļauj tikt augstāk par desmito vietu. Stalbes vienībai līdz regulārās sezonas beigām palikušas trīs spēles, kurās visās jālūko pēc trim punktiem, lai saglabātu dzīvas cerības uz play-off. Pret valmieriešiem Emīls Šūmanis (5+0) ar hat-trick bija savas komandas labākais spēlētājs, trīs punktus savā kontā ierakstīja arī Gvido Lauga (18+14), bet Lauris Ābols (567+334) pārsniedza 900 punktu robežu.

Tieši pret Lielvārdes vienību Stalbes komanda atsāka sezonu pēc ilgā pārtraukuma. Demonstrējot ļoti kvalitatīvu sniegumu “Pārgauja” svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2 un tobrīd nekas neliecināja, ka turpinājumā sekos sešu zaudēto spēļu sērija, kas ļoti sarežģīs cīņu par izslēgšanas turnīru. Lielvārdes komanda gan nav spējusi sakārtot savu sniegumu, visas sezonas gaitā darbojoties ļoti nestabili. Abām komandām par labākajiem tika atzīti vārtsargi - “Pārgaujai” tas bija Arvis Kalniņš, kurš tika galā ar 24 no 26 pretinieku metieniem, kamēr Lielvārdes komandā Jānis Salcevičs neitralizēja 24 no 27 metieniem. Pēdējā bumbiņa ieripoja jau tukšos viesu vārtos. Vienīgi Niks Blumfelds šajā spēlē nopelnīja vairāk kā vienu punktu, atzīmējoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli.

“Irlava/Avant” - “Kurši” pulksten 17:00 Irlavā

Pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem Irlavas vienība tika pie ļoti svarīgas uzvaras savās mājās pār Talsu vienību, kas turnīra tabulā ar 28 punktiem 18 spēlēs ļauj atrasties septītajā vietā un būt salīdzinoši komfortablu piecu punktu pārsvarā pār devītās vietas īpašniekiem. Savā laukumā irlavnieki nav zaudējuši kopš pagājušā gada novembra, kad spraigā spēlē piekāpās turnīra tabulas līderiem. Un Liepājas “Kuršiem” šodien jāspēlē tieši Irlavā… Renārs Stančiks (19+8) ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs mačā ar talsiniekiem, bet par labāko tika nosaukts Ričards Gruziņš (6+5), kura vārtu guvums skaitliskajā vairākumā divas minūtes pirms mača beigām uzstādīja beigu rezultātu (7:5). Abiem brāļiem Stančikiem pārtrūkusi viņu garā punktu spēļu sērija un pašlaik aktīvā garākā sērija ir Renāram Austrumam (14+6), kurš pie punktiem ticis pēdējās septiņās cīņās.

Liepājnieki bija zaudējuši divas spēles ar lielu vārtu attiecību un nebija tālu no zaudējuma arī pret “Pārgauju”. Tomēr mača beigās kurzemnieki spēja atgūt divu vārtu deficītu, vēlāk uzvarot arī papildlaikā. Uzvaras vārtus guva Oskars Bergmanis (5+6), bet lieliska spēle Sandim Lēvaldam (17+8), kuram vārtu guvums un trīs piespēles. Par labāko gan tika nosaukts Ralfs Polis (16+10), kuram divi vārtu guvumi. Tā rezultātā “Kurši” ar 24 punktiem 18 spēlēs atrodas kārotajā astotajā vietā, bet punktu aiz viņiem atrodas gan Lielvārdes, gan Stalbes vienības. Tādēļ grūti pārvērtēt katras nākamās spēles kalendāru. Jāpiezīmē, ka liepājniekiem kalendārs nav tas pateicīgākais, jo turpinājumā jāaizvada trīs noslēdzošās spēles pret komandām, kurām visām viņi pirmajā aplī piedzīvoja gana smagus zaudējumus.

Pret Irlavas komandu gan savās mājās “Kurši” nospēlēja pārliecinoši. Ielaiduši pirmie vārtus, līdz mača 50. minūtei “melnie bruņinieki” bija ne vien atspēlējušies, bet arī panākuši graujošo 11:2 pārsvaru. Mača izskaņā Normunda Jansona komanda rezultātu padarīja nedaudz cienījamāku, taču tik un tā “Kuršiem” viegla uzvara ar 12:5. Toms Akmeņlauks ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet par labāko atzina Mārtiņu Puķīti, kuram divi precīzi metieni. Irlavas komandai nepalīdzēja Kristapa Kazlovska trīs vārtu guvumi un viena piespēle. Par labāko atzina vārtsargu Reini Mizgu, kurš vārtos stājās vien desmit minūtes pirms cīņas beigām, atvairot trīs no četriem pretinieku metieniem...

“Rubene” - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pulksten 18:00 Kocēnos

Kocēnu vienība uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs, klusām pietuvojoties vadošo komandu trijniekam. Pašlaik “Rubene” ar 33 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, tikai par diviem punktiem atpaliekot no šodienas pretiniekiem. Tiesa, Ulbrokas vienība aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. Taču, lai vai kā, šodien Ivara Jēkabsona vadītā komanda var oponentus vismaz uz mirkli izstumt no līderu trio. Vakar komandas spēlēja mainīgām sekmēm - “Rubene” mača ievadā nonāca 0:2 iedzinējos pret “Bausku”, taču soli pa solim kāpināja apgriezienus, tiekot pie pārliecinošas 11:4 uzvaras. Pa trim vārtiem guva Ingars Matisons (15+5) un Matīss Celms (19+12), kuram arī rezultatīva piespēle. Savu rezultatīvo spēļu sēriju turpina arī Reinis Mirkšs (22+13), bet par labāko atzina čempionāta debitantu Markusu Dumpi (3+9), kuram trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Ulbrokas komandai vakar pārtrūka sešu uzvarēto spēļu sērija, viesos ar 1:6 piekāpjoties “Talsu NSS/Krauzers”. Seši no spēlē kopumā gūtajiem septiņiem vārtiem tika samesti jau pirmajās 20 minūtēs, bet atlikušajā laikā kurzemnieki prasmīgi prata novadīt spēli līdz uzvarošām beigām. Pēc piedzīvotā zaudējuma ulbrokieši jau par desmit punktiem atpaliek no čempionāta līderiem un tagad, lai pretendētu uz uzvaru regulārajā turnīrā, nepietiks vien ar uzvarām savās spēlēs (divreiz jātiekas arī ar cēsniekiem). Pašlaik gan galvenais mērķis ir nosargāt pozīcijas labāko trijniekā. Talsos vienīgos vārtus guva Daniels Tvoronovičs (4+5). Viņam ar piespēli asistēja Daniels Anis (12+11), tādējādi tiekot pie punktiem sesto maču pēc kārtas. Par labāko spēlētāju tika atzīts jaunais Jurģis Aizupietis (2+2), kurš spēles protokolā neatzīmējās.

Savās mājās ulbrokieši atradās minimālā deficītā gan pēc pirmā, gan otrā perioda, taču trešās trešdaļas ievadā laukuma saimnieki trīs minūšu laikā guva trīs vārtus, pārņemot vadību un beigās tiekot pie gana komfortablas uzvaras ar rezultātu 9:6. Ar trim piespēlēm uzvarētājiem izcēlās bijušais “Rubenes” florbolists Lauris Zaicevs, kurš vismaz pašlaik vairs nav Ulbrokas komandas sastāvā. Par labāko tikmēr tika atzīts Eduards Stūre, kuram divi vārtu guvumi. Kocēnu komandā divus vārtus guva Ingars Matisons, bet labākā spēlētāja balva tika Ritvaram Bērziņam, kuram vārti un piespēle. Viņa došanās laukumā šodien ir zem jautājuma zīmes.