Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Trīs komandas ceturtdaļfinālu uzsākušas ar divām uzvarām

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Trīs komandas ceturtdaļfinālu uzsākušas ar divām uzvarām
"Pārgaujai" pret "RTU/Inspecta" neklājās viegli...
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā sākās ceturtdaļfināla spēles. Trijos spēļu pāros pēc diviem aizvadītiem mačiem ar 2:0 vadībā izvirzījušies favorīti – "Lekrings", "RTU/Inspecta" un "Rubene", toties FK "Rīga" un Irlavas "Telms/Energokompless" sērijā ir līdzsvars – 1:1.

Tieši Irlavas un Rīgas florbolisti bija tie, kuri kā pirmie uzsāka cīņu ceturtdaļfinālā – piektdien ar 8:7 uzvarēja FK "Rīga" (uzvarētāju rindās Alvim Dālem trīs goli), bet sestdien "Telms/Energokomplekss" revanšējās ar 6:2. Sērijā rezultāts ir neizšķirts (1:1), abas nākamās spēles tiks aizvadītas Irlavā.

Kocēnu "Rubene" savā laukumu negaidīti pārliecinoši divas reizes (ar 6:3 un 7:2) apspēlēja igauņu klubu "Jõgeva SK Tähe". Protams, ka igauņi vēl nebūt nav padevušies – abi nākamie mači notiks Jogevā.

Cēsu "Lekrings", kā jau tas patreizējiem čempioniem un turnīra favorītiem pienākas, savā laukumā bez problēmām tika galā ar jaunajiem "Lielvārdes" florbolistiem. Sestdien cēsnieki savus pretiniekus sagrāva ar 15:4 (Mārtiņam Rajeckim seši rezultativitātes punkti, bet Andrim Malkavam, Tomam Rīsmanim un Jānim Freivaldam – pa četriem). Arī svētdien ļoti līdzīgs rezultāts – 14:4. Šoreiz seši punkti Andrim Malkavam, bet pa četriem – Jānim Freivaldam un Tomam Rīsmanim.

Arī "RTU/Inspecta" teicami izmantoja sava laukuma priekšrocības, sērijas pirmajās divās spēlēs uzvarot Stalbes "Pārgauju". Pirmā mača rezultāts bija 6:3, bet otrā – 11:3 (pieci rezultativitātes punkti Artim Raitumam, bet pa četriem – Aināram Juškēvičam un Atim Blindam.

Ceturtdaļfināla spēļu pāri:

4ARubeneJõgeva SK Tähe2:0
3BFK RīgaTelms/Energokomplekss1:1
2CRTU/InspectaPārgauja2:0
1DLekringsLielvārde2:0

Interesanti un, galvenais, negaidīti rezultāti fiksēti sieviešu Virslīgā. "Valmiera/Vinda" savā laukumā divas reizes tikās ar slimību un traumu novājinātajām "Rīgas lauvas/LSPA" florbolistēm. Ja pirmajā spēlē valmierietes uzvarēja ar 7:3, tad otrajā viņām nācās piekāpties ar 4:5. "Ķekavas" florbolistes savā laukumā ar 16:3 sagrāva "Liepājas Universitāti". Pa pieciem rezultativitātes punktiem Kristīnei Grigorjevai un Lanai Kuzņecovai, vēl četri – Dinas Štāles kontā.

Pēc uzvaru sērijas trīs gadu garumā neveiksmi piedzīvoja pieckārtējās Latvijas čempiones – Kocēnu "Rubene". Kocēnietes viesos ar 2:4 atzina "RSU Runway/Salming" pārākumu. Rīgas florbolistes uzvarēja arī 8. martā notikušajā spēlē, kad ar 5:3 pieveica "Ķekavu".

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Florbola savienība