Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pastarīšu derbijā uzvar "Latgranula/Līgatne"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pastarīšu derbijā uzvar "Latgranula/Līgatne"
"Latgranula/Līgatne"
Foto: www.florbolaklubs.lv

Ļoti svarīga Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēle par vietas saglabāšanu augstākajā sabiedrībā šodien notika Līgatnē. "Latgranula/Līgatne" ar 8:5 pārspēja Irlavas "Telms/Energokomplekss", izšķirošo pārsvaru gūstot pamatlaika pēdējās trijās minūtēs.

Tā nu ir iznācis, ka vīriešu Virslīgas turnīra tabulas abas pēdējās rindiņas aizņēmušas komandas ar pašiem garākajiem nosaukumiem – "Latgranula/Līgatne" un "Telms/Energokomplekss". Pirms šodienas mača abām bija pa deviņiem punktiem. Lai arī līdz regulārā turnīra noslēgumam spēļu netrūkst, šodienas mačs ievērojami varēja ietekmēt to, kurai no komandām nāksies atgriezties 1. līgā.

Līgatniešiem vajadzēja tikai nedaudz vairāk kā trīs minūtes, lai izvirzītos vadībā ar 2:0. Irlavnieki gan nedomāja padoties – pēc pirmā perioda viņi zaudēja ar 1:2, bet pēc otrā uz rezultātu tablo jau bija līdzsvars – 4:4. Pēdējās trešdaļas sākumā piektos vārtus guva "Latgranula/Līgatne", bet 50. minūtē jau kārtējo reizi rezultāts kļuva neizšķirts – 5:5. Galvenie notikumi risinājās pamatlaika pēdējās trijās minūtēs, kad vispirms līgatnietis Andis Višņevskis iemeta, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus (6:5), bet pēc tam viņa komandas biedri Jānis Levanovičs un Ronads Arājs nostiprināja mājinieku uzvaru – 8:5. Interesanti, ka Irlavas komandai visus rezultativitātes punktus guva bijušie FK "Rīga" spēlētāji – brāļi Dāles un Taube.

"Telms/Energokomplekss" uzbrucējs Alvis Dāle portālam Sportacentrs.com atklāja, ka viņa komanda visu spēli aizvadījusi tikai divās maiņās. Izturēt fiziski to, protams, bijis ļoti grūti, tāpēc viņš esot pārsteigts, kā pretinieki, būdami tik svaigi, visu spēli aizvadīja ne pārāk labi un tikai beigās uzvarēja. Dāle atzīst, ka pāris golus irlavnieki zaudējuši pašu kļūdu dēļ, sevišķi perioda sākumos, kad spēlētāji, iespējams, vēl nebija pietiekami koncentrējušies. Viens gols arī savos vārtos ticis iemests... Nebūtu pieļāvuši šīs rupjās kļūdas, rezultāts būtu pretējs. "Bet neko, apsveicu pretiniekus! Tagad vairs nedrīkstam zaudēt savā laukumā un tad jau visas cerības tikt play-off," sarunas noslēgumā optimismu nezaudēja A.Dāle.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 9. janvāris

"Latgranula/Līgatne" – "Telms/Energokomplekss" 8:5 (2:2, 2:3, 4:1)

Metienu attiecība:
37:31 (16:12, 10:13, 11:6)
Rezultatīvākie:
"Latgranula/Līgatne" – Jānis Levanovičs 3 (2+1), Gvido Bišers 2 (2+0), Ronalds Arājs 2 (1+1), Jurijs Ivenkovs 2 (0+2).
"Telms/Energokomplekss" – Edgars Taube 3 (2+1), Alvis Dāle 3 (2+1), Toms Dāle 2 (1+1).

Šodien jau notikušajā vīriešu Virslīgas spēlē Ulbrokieši pārliecinoši izrēķinājās ar "Kuršiem", bet sieviešu Virslīgas spēlē Māsas Bankavas nodrošināja uzvaru "Rubenei".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2011-01-10 02:24, pirms 14 gadiem
Lai arī uzvara, bet tomēr Latgranula patlaban tikai iemidzina visus pēc kārtas. Kad sāks spēlēt, tad krutās komandas būs tabulas vidusdaļā. Nevienu nerespektēs, nevienam neļaus cauri tikt sveikā, visiem pārbrauks pāri. Viss nonāks līdz tādam līmenim, ka spēlētāji uzzinot, ka nākamā spēle pret Latgranulu nekavējoties pametīs valsti.